Najdi forum

Avtogeni trening?

Zivjo!

Zadnje case sem pod hudim stresom zaradi okoliscin ki so se nabrale v preteklem mesecu.Nekje sem prebral da avtogeni trening zelo pozitivno vpliva na zmanjsevanje stresa,moje vprasanje pa je: ali avtogeni trening oz. meditacija lahko negativno vpliva na psiho oz. ce so do sedaj znani kaksni negativni stranski efekti.
Katero vrsto avtogeni./meditacije priporocate?

Hvala za odgovor!

spoštovani Beki,
avtogeni trening in meditacija imata podoben končni cilj vendar povsem različno tehniko.Avtogeni trening je predvsem konkretnejši, pozornost je usmerjena neposredno na telo, pri meditaciji pa se pozornost usmerja v mantro.avtogeni trening nima kontraindikacij,zato ga priporočamo tudi nosečnicam.Pogoj za neškodljivpost meditacije je ohranjena realitetna kontrola.
Tehniko avtogenega treninga boste osvojili z vajami iz knjige Hannesa Lindemanna :Avtogeni trening, sprostitev v stiski.Knjiga je na voljo le v knjižnicah, ker je v knjigarnah že pošla.

Glede na to, da sem tudi sam sodeloval z vprašanji in iskal pomoč v tem forumu in dobil priporočilo s strani dr.Rejca, naj se obrnem po pomoč k knjigi Avtogeni trening, sem le to storil in na bolje prestavil kar nekaj stvari v mojem vedenju, razmišljanju, dejanjih……in mi je kot celota pomagala, bi rad poveda, da vsi tisti, ki bi jo želeli in te knjige ne dobite, ker je ni več v prodaji in v knjižnicah je tudi pollteni rok čakanja, se lahko obrnete na mene. e-mail [email protected].
Gospodu doktorju pa bi se rad zahvlail za pomoč, pri svetovanju, kje začeti s svojim zdravljenjem.
Pozdrav vsem.
Aleš

New Report

Close