Najdi forum

Pozdravljeni!

Sama sem si kupila knjigo Avtogeni trening in zdaj zbiram pogum da bi začela s tem treningom. Kolikor sem prebrala je to neka vrsta samopsihnoze, in me zdaj rahlo skrbi, kako to sploh deluje (namreč rada bi se znebila stresa in straha oz tesnobe in pridobila več samozavesti). Če ima kdo kakšne izkušnje oz. če kdo ve kaj več o tem, bi prosila, če mi tukaj napiše.
hvala

lp

Draga Zara!

Avtogeni trening je eden od načinov sproščanja in doseganja notranjega miru. Deluje na principu sugestije, kajti velja, da energija sledi misli. Zaprtih oči si sugeriramo, da imamo npr. sproščen obraz, tople roke … in telo lahko sledi našim mislim ter se postopoma lahko sprosti, vsaj do neke mere. Ni pa nujno, da to deluje. Lahko je dogajanje v telesu v nasprotju z našimi mislimi in telo “noče ubogati”. Potem smo lahko v konfliktu sami s seboj in ne ravno sproščeni.

Naj zapišem še nekaj besed o globinski sprostitvi, ki jo učimo v Šoli čustvene inteligence in ki je posneta tudi na zgoščenki, ki smo jo izdali. Namen globinske sprostitve je podoben namenu avtogenega treninga: doseganje sproščenosti in notranjega miru. Je pa princip izvajanja malo drugačen, saj temelji na usmerjanju pozornosti (ničesar si ne sugeriramo) na posamezne dele telesa (tako sprostimo svoje telo) in na dihanje (na ta način sprostimo svojo duševnost). Izkušnje naših slušateljev so večinoma zelo pozitivne, nekaj mnenj obiskovalcev foruma o njej pa si lahko preberete pri temi Globinska sprostitev. Sicer pa več informacij najdete na naši spletni strani.

Želim vam veliko veselja s sproščanjem!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close