Najdi forum

Pozdrav

Mene predvsem zanima, če je že kdo bil na Avtogenem treningu in kako poteka…

Predvsem kakšno je počutje po tej sprostitvi… Je to kaj podobno kot meditacije…?

Jaz sem ga pred mnogo leti sama delala po knjigi Avtogeni trening — sprostitev v stiski. Odlična zadeva. Seveda pa se ga je najbrž to še bolje učiti pod strokovnim vodstvom.

Relika – jaz ga bom pod strokovnim vodstvom.
Yoge pa se učim iz knjig…
Verjemam, pa da je skupinsko veliko boljše in predvsem prijatnejše…

Živjo!
Kmalu bo eno leto odkar sem začela s tečajem. Vodil ga je dr.Korenjak v Železničarskem zdravstvenem domu v LJ. Tečaj obsega 8 obiskov. Vsakič dodaš eno vajo in to doma treniraš. Jaz sem kar zadovoljna. Problem je le v meni, ker se ne znam skoncentrirat. Po končanem tečaju sem se uspela tako sprostiti, da sem med treningom zaspala, ali pa kmalu po njem. Pred tam je včasihn trajalo uro ali dve, da mi je uspelo. Zdaj ga ne vadim ravno vsak dan in niti ne preveč zagreto. Mi pa pomaga, da se lažje umirin, sprostim. Vsekakor ti ga priporočam. Za take stvari ni nikoli škoda časa.

LP

Bolj varno se je učiti iz knjig avtogenega treninga kakor joge. Za jogo pojdi raje v tečaj, kajti to ni zgodlj telovadba in si lahko z nepravilnim izvajanjem asan in nepravilnimi zaporedji narediš več škode kakor koristi.

Jaz sem pred dobrim letom obiskovala tečaj avtogenega treninga pri dr. Šinkovec iz Idrije.
Potek avtogenega treninga je popolnoma enak kot sproščanje pri jogi.
Gre v bistvu za potovanje po telesu in sproščanje posameznih delov telesa.
Z vizualizacijo, pravilnim dihanjem.
To je ena tehnika sproščanja, obstajajo pa (mislim) vsaj še dve, kjer pa pri eni popuščaš pritisk v mišicah….. Smo se jo učili na avtogenem treningu vendar je nisem osvojila, ker mi deluje bolj grobo. Pri drugi pa ponavljaš svojo (pri jogi se reče) mantro……..

Lep dan!!

New Report

Close