Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Avto za 7-člansko družino

Avto za 7-člansko družino

Nočem provocirati, ampak me resnično zanima, kako ti uspe z eno plačo preživeti devetčlansko družino in kupiti tako drag nov avto. Predvidevam, da gre za eno plačo, ker si mislim, da tvoja žena ne dela, ker ne poznam delodajalca, ki ki bi imel v službi žensko, ki je v desetih letih sedem let na porodniški, od tistih preostalih treh pa skoraj ves čas na bolniški. Resnično me zanima, kako vam uspe.

Nočem provocirati, ampak me resnično zanima, kako ti uspe z eno plačo preživeti devetčlansko družino in kupiti tako drag nov avto. Predvidevam, da gre za eno plačo, ker si mislim, da tvoja žena ne dela, ker ne poznam delodajalca, ki ki bi imel v službi žensko, ki je v desetih letih sedem let na porodniški, od tistih preostalih treh pa skoraj ves čas na bolniški. Resnično me zanima, kako vam uspe.[/quote]

Malce bi te popravila. Prepričana sem, da Tomaževa žena zagotovo ogromno dela, vendar doma, ne v službi. Seveda je nekaterim v navadi reči, da nekdo dela (mišljeno je, da hodi v službo), nekdo je pa doma (a to ne pomeni, da ne dela).

Veste, tudi taki obstajajo, ki hodijo v službo, pa tam ne delajo prav veliko. Tudi v današnjih časih.

Me zelo zanima, tvoje vprašanje ne sodi v temo.

Hvala za vsa mnenja, razen tistega, ki ne paše sem.
Trenutno se odločava med Renault Traffic Passenger, Peugeot Expert Tepee in Opel Vivaro Tour. Nisva se še tudi ujela v številu sedežav. Minimalno je pač 7, mogoče 8…?
Upam, da so po kvaliteti primerljivi in lahko iščemo pač najugodnejšo ponudbo.
Ima slučajno kdo kake slabe izkušnje s katerim od teh avtomobilov?

Lep pozdrav in srečno!

Vozim trafica in je prima. Naslonjala za roke na sedežu- brez njih ne morem več, vzvratna ogledala – parkiraš, ne da se enkrat ozreš, hodiš po avtu kot v avtobusu, saj veš, da porihtaš, pripneš vse otroke, prostora za prtljago v prtljažniku in na tleh v potniški kabini ogromno, jaz svojo veliko torbo krasno dam na tla med sprednja sedeža.

Na začetku me je bilo malo strah težkih pomičnih vrat, ampak so taka, da jih otrok ne more potisnit vsaj do 7 leta, takrat pa že ve, na kaj mora paziti. Klima je sicer ročna, ampak jo naštimaš na najmanj, pa prima ohladi prostor, ne da bi koga zeblo ali mu kamorkoli pihalo. Me sedaj v drugem avtu moti avtomatska klima. Predalčkov za kramo in igrače veliko, le obešalnik z obleko moraš zatakniti kar za ročaj na stropu.

Mi smo zelo zadovoljni, imamo 68000 km, poraba povprečno 8-9 l /100km, večino kratke razdalje.

In koliko imate sedežev, 7 ali 8?

Lep pozdrav in srečno!

Nočem provocirati, ampak me resnično zanima, kako ti uspe z eno plačo preživeti devetčlansko družino in kupiti tako drag nov avto. Predvidevam, da gre za eno plačo, ker si mislim, da tvoja žena ne dela, ker ne poznam delodajalca, ki ki bi imel v službi žensko, ki je v desetih letih sedem let na porodniški, od tistih preostalih treh pa skoraj ves čas na bolniški. Resnično me zanima, kako vam uspe.[/quote]

Malce bi te popravila. Prepričana sem, da Tomaževa žena zagotovo ogromno dela, vendar doma, ne v službi. Seveda je nekaterim v navadi reči, da nekdo dela (mišljeno je, da hodi v službo), nekdo je pa doma (a to ne pomeni, da ne dela).

Veste, tudi taki obstajajo, ki hodijo v službo, pa tam ne delajo prav veliko. Tudi v današnjih časih.[/quote]

Seveda ogromno dela, veliko več kot povprečna delavka v pisarni, meni je to kristalno jasno. Mišljeno je bilo v smislu, da ne nosi domov dohodka, zato vprašanje, kako mu uspe preživeti tako veliko družino.

Vidim, da ste se takoj pojavili s tem, da to vprašanje ne sodi na forum. Tega ravno ne morem iti vprašati na forum družin z enim otrokom, a ne?

Veste, tudi taki obstajajo, ki hodijo v službo, pa tam ne delajo prav veliko. Tudi v današnjih časih.[/quote]

Seveda ogromno dela, veliko več kot povprečna delavka v pisarni, meni je to kristalno jasno. Mišljeno je bilo v smislu, da ne nosi domov dohodka, zato vprašanje, kako mu uspe preživeti tako veliko družino.

Vidim, da ste se takoj pojavili s tem, da to vprašanje ne sodi na forum. Tega ravno ne morem iti vprašati na forum družin z enim otrokom, a ne?[/quote]

Tvoje vprašanje ne sodi v to temo (tema ali forum sta 2 različni stvari), kjer avtorica sprašuje, kakšen avto bi bil primeren za njeno 7 člansko družino.

Sedem, če jih je osem težje dostopaš do zadnje vrste. V prvi in drugi vrsti dva, v tretji tri.

Mi smo po rojstvu 4. otroka kupili 4 leta starega Forda galaxija s sedmimi sedeži. Zadnja dva sta odstranljiva, tako da smo večinoma imeli vstavljenega v tretji vrsti samo enega, kar je omogočilo še precej prostora za prtljago, komot za 6-člansko 14 dnevno letovanje v apartmaju na morju,vključno z vozičkom. Sicer pa je tudi med vrstami (med prvo in drugo)zelo veliko prostora in še tja kaj daš, če je sila. Sedaj pričakujemo 5. otroka, a je tudi najstarejša (19)že toliko odrasla, da ne hodi več z nami na dopust. Če pa gremo kam na izlet, je avto zelo prostoren, tudi voziti se ga hitro navadiš, mi ga imamo sedaj 4 leta , torej je star 8 let inseveda se je že pojavilo nekaj popravil, a s tem pač moraš računati. Se pa spomnim, da sem bila ko sva se z može odločala za nakup in sva šla pogledat opla zafiro, pošteno razočarana. Sama se namreč hotela preverit dostopnost sedežev v tretji vrsti in ugotovila, da moraš biti malo akrobata ali pa zelo droben človeček, da lahko tja zlezeš, pa tudi sedeža sta bila ožja in manjša kot tisti spredaj – to pomeni, zgolj za rezervo, ne za redno uporab. No, seveda je to bilo nekaj let nazaj, lahko da je sedaj drugače.

V glavnem, jaz mojega galaxija ne dam!

Za caddija LIFE 2007rabim zadnji(tretjo klop) za 6 in 7-ega potnika.
Če ima kdo kakšni informacijo prosim naj mi napiše na

[email protected] ali na
031 711 865

Lp janko

Mi imamo tudi lancio- in je super, poraba je morda velika, pa vzameš diesel. Imeli smo prej dva navadna avta…Kaj vem, v lancio se nekako zaljubiš…..:)))))

… saj vem, da so v ospredju Trafici, Vivari itd … pa vendar mnogokrat pozabljamo na naslednje:
za podobno oz. nižjo ceno (novega) kombija se dobi veliko več pri azijskih proizvajalcih (npr. Hyundai H-1) … pa tudi po kvaliteti ne zaostajajo za evropejci …

P.s.: … da ne bo pomote … sam vozim Kangooja (3-je otroci), s katerim sem prav tako zadovoljen …

To je res, ampak še najhuje je to, da v tem primeru prtljažnika sploh ni in če se ti avto zabije odzadaj – butne direkt otrokom v hrbet!

Mi smo 6 članska družina in smo tudi prišli z zafire na kombi,… Ne bom opisovala kakšna je razlika, ker škoda besed, zame se vse konča pri varnosti, saj v zafiro na 6 in 7 sedež lahko daš zgolj majhne otroke, ki so takoj za vrati in bog ne daj da kakšen prileti odzad, tisti sedežki pristanejo spredaj na voznikovem sedežu :((((

Zdaj že skoraj leto dni vozim pegeot expert tapee z 8 sedeži, razporeditev je 2+2+3, v drugi vrsti smo en sedež odstranili (ga dodamo samo kadar imamo dodatne potnike), tako lahko 7 in 8 let stari otroci sami stopijo iz avta, ne da bi mogla jaz zato vsakokrat vstajat in jih spuščat ven,…
poleg tega imamo na družinskih izleti pri strani tudi dovolj prostora da lahko previjem dojenčka in ker je podaljšana verzija brez skrbi s seboj prevažam tudi voziček za dvojčke ki je pač zame nujno potreben in zasede veliko prostora,…

Jaz si za našo družino ne predstavljam bolj udobnega avta, poleg tega je povprečna poraba 8l/ 100km, neglede na proge, ki so dolge in kratke, za primerjavo naj povem, da je bila zafira tudi dizel, nova in poraba med 8 in 9, pa še zavarovanja plačam manj za kombi kot pa za zafiro ,….

Cenovno gledano se bolj splača kupiti navaden kombi kot pa velikega enoprostorca. S tem pridobite za manj denarja večjo uporabnost in prostornost.

Na testu s sedmimi sedeži smo letos imeli že več vozil, nekaj od njih:
– Ford Galaxy http://avto.over.net/testi/ford_galaxy_2_tdci/
– Mazda 5 http://avto.over.net/testi/mazda5_1_8i_tx/
– Chevrolet Captiva http://avto.over.net/testi/chevrolet_captiva_2_2_at_ltz_awd_184hp/

Lep pozdrav, Iztok http://www.facebook.com/avtoovernet Avto.Over.Net na Facebooku http://twitter.com/#!/avtoovernet Avto.Over.Net na Twitterju http://avto.over.net/ http://iztokfranko.tumblr.com/

če prav razumem s tega članka http://avto.over.net/aktualno/zanimivosti/ali_se_velja_da_si_oproscen_davka_pri_nakupu_vozila_za_veliko_d/ o dmv potem ni potrebno povsem nov avto kupit ali pač? nekje je bila na forumu tudi tema o tem. malce poglej še tu.

če vas še zanima avto za sedem članov, vam za majhno ceno prodamo našega citroena C8, saj ga več ne potrebujemo. Avto je registriran za osem oseb ima dizel motor, letnik 2006. Nam se mudi s prodajo, ker imamo naročen nov avto, ki ga dobimo čez 14 dni. Cena je 5500 po ogledu pa se lahko še kaj zmenimo. Smo iz domžal , kličete lahko Bojana na telefon 031 600 429. lp

New Report

Close