Najdi forum

avto sedez/kdaj

pozdravcek

nasa lupinca nam je ze skoraj premajhna pa me zanima,kdaj ste vase otroke dale v sedeze. stari smo 6m,pa sedimo ze tud lepo.

Odvisno od lupinice – ene so do 9 kg, ene pa do 13 kg. Vsekakor je pomembna tudi velikost otroka, ker glava nesme ven gledati (noge pa lahko).

Mi sicer okoli 1 leta. Kupili Ramatti-ja (Comfort, Mozirje) od 9kg-hmmm18kg, ki se da tudi super poleči. Več kot zadovoljni. Kot drugi sedež imamo 2 mes tudi Concord Trimax, pa imamo bordo rdečo barvo barvo že ful obledelo – pa je bil 3x dražji kot Ramatti- Ramatti je kot nov.

6 mesecev je še absolutno prezgodaj. Ponavadi od 9. meseca dalje, v povprečju okoli enega leta.

Hmm,pri 8 ali 9 mesecih

Malo pred prvim RD se mi zdi. Sicer naj bi bil vsaj do 9. meseca v lupinici, tudi če noge malo kukajo ven. Nam so razložili da pred 9 mes otrokove vratne mišice še niso dovolj razvite in bi ob morebitni nesreči v avto sedežu (gleda naprej) lahko slabše odnesel kot če bi gledal nazaj. Sto ljudi, 100 teorij.

mi lupinice sploh nismo imeli, je bila takoj v otroškem avtosedežu za dojenčke od rojstva

Jaz sem ga dala pri petih mesecih iz lupinice v avtosedež od 0-18kg in ga namervam do prvega leta voziti v nasprotni smeri vožnje. Sedež ima veliko naklonov, tako da je mali kot v lupinici, le da je malo dvignjen in da vidi ven.

Katerega pa imate? Baje niso preveč varni?

Tudi jaz razmišljam, da bi ga kupili pa še zbiramo informacije.

Hvala!

Najprej poskrbi za super dober in varen avto!!!!!!!!, nato za avto sedež. Sedeži so načeloma kar v večini primerov dobri – poznam teste, ampak moja ocena je, da so ti objavljeni testi lahko tudi malo pristranski… zato sem se odločila za tistega, ki mi je bil najbolj ok. Najvišje ocenjen Romer meni npr. sploh ni bil udoben za našega otroka, zato ga nismo kupili… (pa bi sicer ga).

Mojca, mi imamo dva avtosedeža. Enega Roemerja, ki smo ga kupili v akciji v BC, enega imamo pa pri babici v avtu in tega sedaj veliko uporabljamo – brevi grandprix, kupljen v Pikapolonici.

Romer niti pod razno ni primeren za petmesečnega otroka. Ja, da se malo poležati, ampak otrok še zdaleč ni v ležečem položaju. In če se, bognedaj, kaj zgodi, mu bo glavo kar odneslo.

Bimbambom, ne vem, če je bilo namenjeno meni, ampak moj je star devet mesecev. Roemereja ima šele kakšen mesec pa še to le za ob vikendih in nikjer ni nihče svetoval, kakšen avtosedež naj mamica kupi. Drugi pa je razreda 0-18kg, kjer je obrnjen nazaj. Moj otrok žal pri štirih mesecih ni več bil za lupinico, saj sva oba starša krepko velika (očka čez dva mestra). Zdaj pri devetih mesecih ima dečko 11kg in je dolg 82cm.

Piška, koliko pa ste odšteli za Ramattija?

Tudi mi imamo Ramattija, zanj smo odšteli 27.900,00 (spletna cena), zdaj pa vidim, da imajo akcijo in takega dobiš že za 22.900,00. V google vtipkaš Comfort in jih najdeš

Mi smo kupili romerja king ts plus v akciji za 42.000 sit (redna cena 57.000 sit). Otrok je bil star 5,5 mesecev in težek skoraj 9 kg.

New Report

Close