Avstralija … iščem delo
Jaz se strinjam s Trustworthy in rs,vsak ima po svoje prav. Cene je zelo tezko primerjat,saj je odvisno kje si…jaz sem v sydneyu in tukaj sobe v stanovanju pod $200 na teden tezko najdes.Banane so tud ze ble $15 na kilo! Da so malo rasisti se tud strinjam- jaz mam sreco, da po izgledu bi lahko bla avstralka in slabih izkusenj nimam. Res pa ne vidis nekega ful druzenja med avstralci in azijati,da se o aboriginih sploh ne menimo.
To na stran,je pa meni Sydney dom in zivim svoje sanje,zivljenje ki ga v sloveniji ne bi mogla… Vecina prijateljev so avstralci kot tudi moj moz in vsi so me super sprejeli. Ljudje na splosno so izredno prijazni…
Samo realisticn mores bit,valda moremo tu tud garat,daljse delovnike kot v sloveniji,nic ne pride samo po sebi. Da so lenuhi se pa sploh ne strinjam! Tukaj vsa mladina zacne delat pri 15,pa ce tud le v samopostrezni,samo da so neodvisni…mi pa cuzamo boge starse se do 30. nekateri! Kljub magisteriju iz dunaja sem tezko konkurirala avstralcem,ki so pri 25. Imeli 10 let takih in drugacnih delovnih izkusenj,jaz pa..magisterij ekonomije in pika.
Iznajdljivi so,razumejo,da ne rabi vsak studirat,ampak da zidar lahko boljse sluzi…v sloveniji pa malo morje ekonomistov,ker mormo vsi studirat,potem pa kriza,ker ni sluzb..zacuda!
@ Nejkaoz
LP!
Glej, ti si se tja poročila! Ni ti bilo treba iskat stanovanja…Itak bi ga pa hitro našla, ker si ženskega spola, to je dejstvo…Od mene so že samo za stanovanje zahtevali reference, bil sem napačne narodnosti (Angleži, Indijci, Brazilci, geyi only:))), pa denar v nobenem momentu ni bil problem, da se ve!
Jaz pa sem inženir strojništva-moral sem vzeti študentsko vizo, ker sem do diplome delal zgolj prek študenta! Tisti part-time (20 ur) tudi nič ne velja v real lifu…
Že na Tafeju je nek prfoks rekel eni Angležinji, češ, take rabimo-Angleže, vsi ostali ste minderwertig, podljudje, tako očiten rasizem, da še slepec opazi!!!
Zahod Australije ni tak kot Brisbane:
Azijci imajo boljše hiše, avtomobile, dostikrat delajo bolj “fina” dela in počasi izpodrivajo Ausije…Police polnijo Avstralci, mimo pa drvi Azijec v Bentleyu, najbrž lastnik trgovine…
Pa če kakšen Azijec kaj teži, se Avstralci kaj hitro ustrašijo, nič se ne upajo zoperstavljati.
@ the truth is out there
Statistika je eno, realnost v Avstraliji pa drugo, žal; Kje je tle 6% Azijcev, prej 60!!!
No, jih je kar precej, tu so še Brazici ipd.
Skratka, presodite sami!
Lep pozdrav!
T.
Tako je, statistika pove tudi:
Metropolitan Area Asian population(Est) Asian people as % of total population
Sydney, NSW 683,917 18.8
Melbourne, VIC 565,056 16.18
Perth, WA 136,848 9.47
Brisbane, QLD 130,598 7.41
Adelaide, SA 68,640 6.21
Canberra, ACT 30,113 9.32
Darwin, NT 10,551 9.96
Na linku je tudi za dele Sydneya in Melbourna:
http://en.wikipedia.org/wiki/Asian_Australian#Demographics
V letu 200-11 v Avstralijo preselilo 80902 Azijcev iz Kitajske, Indije, Filipinov, Malezije, Vietnama, Šrilanke in J Koreje. To predstavlja 48% vseh lanskoletnih migrantov. Ostale azijske države niso vštete, ker nisem našel podatkov.
Vir: http://www.immi.gov.au/media/statistics/pdf/report-on-migration-program-2010-11.pdf
Očitno bo Azijcev čedalje več.
Heh…Imam magisterij, znam osnove nemščine in ruščine (ob neprimernih delodajalcih v Sloveniji se pač nima smisla izpopolnjevati, knede), moja prva stvar bo sodno overitev dokumentov skupaj z prevodi, nato si bom kupil letalsko karto ter septembra s turistično vizo odšel tja, pa da vidmo ali bom lahko našel “sponzurušo” za tole vizo. Roko na srce, mi je butasto dajati 200€ za test angleščine, c’mon…no.
Si pa mislim, če so azijci tako fleksibilni bom pa še sam, in tudi vi bi lahko enako razmišljali. Prilagajaš se okolju, ker okolje se ne bo nikomur.
Sicer pa azijci so povsod tudi v Sloveniji.
@The truth
Lahko mi ni blo, sem prisla sem sama na 3mesecno prakso,potem me je firma sponzorirala,2leti kasneje so me nominirali za permanent residency in ravno predno sem to dobila,sem spoznala zdajsnjega moza…po dobrih 3letih in ko sem si vse sama porihtala.
Na zacetku sem pac sobe najemala v stanovanjih in zato ne rabis referenc…to je cist na izi.
Jaz mam samo dobre izkusnje,razen da je drago…
Lp
haha Legionar. Pa lepe pocitnice.
blurb ne skrbi zame, bom že preživel v Sloveniji ali Avstraliji.
Svetovanje za boljše življenje in delo v tujini.
Celovita storitev, delovno dovoljenje, namestitev.
Oglejte na spletu http://estate.si/index.php/migrate.
Vaše želje pošljite na [email protected].
JoJ,JoJ
berem in se smejem.
Naj povem svojo zgodbo:
Od 17 leta sem imel željo iti dow-nunder. Ampak nikoli ni bil pravi čas, Pa služba pa problemi, pa denar pa stanovanje,… V glavnem nikoli pravi čas. Potem sem spoznal enega tipa (47 let star)k je prišel iz Austr. nazaj na dopust ker je čakal na permanentno vizo. In on se meni ponudi , da mi najde službo pri njegovem šefu v Austr. Odlično. 🙂 vse zmenjeno. Tisti Australc se strinja. Njemu je bil sponzor ( kaj je pa to ??? Sponzor) To je ko vam bodoči delodajalec gre za garanta pri državi , da boste zaposleni pri njemu in ON plača državi okoli 28.000 AUS dollar za vas , da boste res pri njemu zaposleni.
Nakar pri svojih 36 izvem , da imam raka. FUCK. Vse je splavalo po vodi. ????Ali pa?
Ta znanec – sedaj družinski prijatelj je imel tudi enega agenta , ne bom imen omenjal, ki ga je vlekel za nos in samo keš pobiral . Tako , da je zamenjal agenta , ki mu ga je svetoval njgov delodajalec, kateremu je predlagal en australski politik. Ta agentka ga je potem vlekla za nos in za denarnico dobrih 2 leti !!!!! Potem je njegov delodajalec popiz…. šel do tega politika mu razložil in so zadevo prijavili. Dobila jo je ena inšpektorica katera ima nadzor nad agenti , ki se ukvarjajo z migracijami.
Naj omenim !!! Da sem se vmes pozdravil. dobil novo službo in se mi je rak ponovil. FUCK že spet 🙂 in sedaj sem ozdravel , že spet YES !!! Ampak še zmeraj sem v SLO. fuck
No, ta inšpektorica se je ,ko je videla koliko denarja in časa so jim agenti pobrali , kr za neke brezvezne stvari, TOOOOLIKO ANGAŽIRALA za njih ( še za ženo in hčerko) , da je v roku 3. mesecev dobil permanentno vizo !!!! HALOOOO !!!!!! 3 mesece !!!! to je hitro.
No in sem prvo njega odpeljal na letališče po mesecu in pol pa še njegovo ženo in hčerko.
Po dobrih 2 mesecih imata hišo v najemu , on službo in žena trenutno doma gospodinji , ker ima on dobro plačo. Še ni konec dobrih stvari:
Pred 3 tedni me on pokliče iz AUS in pove , da je meni našel sponzorja in službo. HALOOOOO
🙂 🙂
Vse v življenju Kar se vam zgodi ima svoj namen.!!!!
Zorej sem sedaj ponovno začel zbirati papirje in čez kak teden 2 , vložim za vizo. Je pa dobro ker sem dovolj podkovan z ženo o tej papirologiji. hehehe. ogromno viz na izbiro , skilled list visa, teritorialna viza, začasna, permanentna, ….
potem še podskupine, ……. Za zdravstvo komu ga plačevati, na kakšen način,
potem komu davek plačevati al samo SLO al abema al sam AUS.
Sedaj bo tudi meni ta inšpektorica rihtala hehehe, so postali dobri prijatelji. Je rekel , da je to prva inšpektorica , ki jo ima resnično rad hahha, prej jih je v Slo sovražil vse heheheh.
No v glavnem. NIKOLI nisem verjel v nobeno agencijo ali agenta, ker večinoma pobirajo keš in nategujejo.
Sploh pa je ta študentska viza najbolj enostavna, ampak pozor!!! Vi lahko študirate v Aus.
Tako dolgo dokler vam traja šolanje-potem mesec dni počitnic in greste lahko domov nazaj v SLO. Vmes lahko delate samo po 20 ur tedensko,vaš partner pa polni delovni čas. Ampak samo dokler vam traja študij. HALOOO, Pesek za oči Australije željnih. Samo , da pridejo dol. In easy money za agenta.
Dost sem napisal. Pa še bi lahk. Zadnjič mi je en napisal samo . RAd bi šel v AUSTRALIJO
. Ja madona fant napiši mi kaj več . kakšne informacije rabiš. Napisal si mi isto kot: kupil bom avto. HALOOO ??? kakšen model, moč ,……..
če koga kaj zanima : [email protected]
Če bo možno bom pomagal in odgovoril na željene inormacije. Pa pišite bolj konkretno kaj želite.
V glavnem še je za pisati sam grem kavico spit in enga prižgat.
zdravo
tudi mi bi se selili v australio pa me,zanima kakšne možnosti so glede zaposlitve .jaz sem mizar, žena delavka, sin prav tako mizar, hčerka pa dijakinja gimnazije za študij medicine. moram še priznati da nevem angleščine.
Kaj je to Settlement Service?
marmar
pozabite na Aus-se ne kvalificirate pod nobenimi pogoji,žal!
Pa veliko sreče-kjerkoli že!
Rica
ta Settlement Service je bolj namenjen begunce. Nekaj podobnega kot smo mi v Slo sprejemali begunce iz republik bivše YU. potem te tam namestijo in ugotavljajo za vize in podobne reči. Ali če zaprosiš za azil…..
Ni ravno priporočljivo. Sicer pa odvisno kakšna je tvoja situacija. Si begunec pred zakonom , se bojiš za svoje življenje, si po krivem obdolžen,….
Nisi iz čudnih držav in podobno.
RICA:
Iščejo tvoje stroke delavce, tudi medicinske sestre veliko iščejo, delavce pa nasploh. Odvisno kdo zna kaj delati.
Obvezno se začni učiti ANGLEŠKO, po novem od 01.07.2012 je IELTS test mora biti vse 6. To je minimalno za General . in , da sploh lahko vložiš za vizo.
Sedaj so tudi leta spustili z 55 let na 50 . Torej če boš star 50 ko boš dobil vizo je ok. Če pa si 50 ko vlagaš je pa , sorry, vlak odpeljal. Govorim za delovno vizo. Sploh, zdaj vam pa že preveč razlagam na široko.
By the mimo, ravnokar sem poslal ene svoje papirje. hehe. Še nekaj časa…..
Edvard
Jaz imam pa en doktorski nasvet zate. Nehaj kadit in pit prevec kavice ce hoces dolgo zivljenje v Australiji ali pa kjerkoli drugje ko smo ze na temu, kaj pravis?!
Lp Brit
XdekoX
Tisto kar ti je Brit napisala ne jemlji dobesedno. Vidim , da ima ostre, kratke in skoraj ukazovalne odgovore. 🙂
Naj ti povem o šolstvu tam doli. Ni tak kot tukaj, ko rabiš samo diplomo ( potem pa ne znaš nič narediti-takšni so naši politiki, pa še te diplome imajo kupljenje ali prepisane) 🙂
V glavnem: odvisno kaj delaš tukaj. Naj ti delodajalec napiše kaj si počel – neke vrste šolanja, urjenja, izobraževanja pripravništva. TO ŠTEJE ,BRIT, TO ŠTEJE !!!! ZAkaj mu pa tega nisi omenila?? Australci nimajo tak zagamanga šolskega sistema kot mi tukaj in potem slovenski delodajalci samo na podlagi izobrazbe jemljejo v službo. Doli so potrebne izkušnje. Zato tam dol že med šolanjem delajo. In med šolanjem izberejo smer izobrazbe.HALOOO . to bi tudi tukaj uvel v šolski sistem. Kaj mi pomaga 10 diplomantov , če ne zna delati. In potem ga še leto dni uvajajo v posel, ker se je samo napiflal knjige.
ZMERAJ SE NAJDE MOŽNOST! Samo poiskati jo moraš. Te forumi in razni blogi navajajo kar nekaj informacij. NE PA VSEH. Zato raje išči po AUSTR. GOV. straneh.Sem pa opazil, da jih je tudi nekaj takih, ki ne želijo , da drugi pridejo v Australijo, ker bi jim bili verjetno konkurenca. To velja predvsem za mlajšo generacijo. Katere starši so jih naučili kako zajeb… čim več ljudi.Ja Slovencljni so ratal takšni-SRAMOTA, zato pa bežim ven. Iz Slovenije in EU čimdljeeeeee. Grke so vsaj starši učili kako podkupovati.
Brit sem opazil , da si nekadilka in verjetno piješ zeleni čaj. 🙂 In jaz bom dolgo živel. V Australiji 😉 Če pa rabiš kakšen nasvet o zdravi prehrani in zdravem načinu življenja, mi lahko pišeš. Z ženo sva pač postala prava experta . Edino mojih dveh razvajanj nisem opusti.
LP,
, ED
Edvard
To, da tu doli ne rabiš šol pa ne bo držalo. V Avstraliji rabiš dovoljenje za vse, ampak dobesedno za vse. Malo za šalo in malo zares bi lahko rekli, da rabiš tu Ticket (dovoljenje oz. potrdilo o šolanju) praktično že, če greš na WC! Seveda vedno štejejo tudi izkušnje in velika večina oglasov za delo išče izkušene ljudi (skilled)…Se pa strinjam, da je Slovenski šolski sistem totalno zanič…je pa tudi čudno, da toliko ljudi študira v tem čudnem sistem, kateri že vnaprej vejo, da ne bodo dobil kasneje dela – slovenska mentaliteta. Absolutno bi morali v Sloveniji napraviti nadaljnja šolanja plačljiva…so tudi v Avstraliji kot v vsaki normalni državi.
Lp,
SloAussie
saj nisem rekel , da ne rabiš šole. Seveda rabiš.
Ampak , lahko uporabiš bypass varianto . Recimo, da si dobil službo kot električar v Australiji. Imaš pa v Sloveniji trgovsko šolo opravljeno. Delaš pa kot električar v SLO. Torej , če je tvoj sedanji delodajalec v SLO tako dober , ti lahko napiše ene vrste potrdila o opravljenem šolanju ( certifikat,pripravništvo) Moraš pa min. 3 leta delati kot električar oz. da je to usposabljanje toliko časa potekalo. . Katerega potem v Australiji uporabiš kot opravljeno šolanje za električarja. Pogoj je pa tudi , da delaš vsaj zadnjih 12 mesecev ( in več) kot električar v Sloveniji. Seveda sem navel svoj lastni primer 🙂 meni se je ravno vse lepo izšlo , kar se teh pogojev tiče.in naj navedem še , da je to sponzorska permanentna viza. In imam vse pravice kot Australci. Šolanje, šolstvo,… razen na volitve ne morem. Tako bom lahko tudi čez čas zaprosil za državljanstvo in bom vrnil slovensko rezidenco.
Določene vrste viz si lahko ogledate tukaj.
http://www.immi.gov.au/skilled/skilled-workers/
Še preden se pa prijavite, morate znati DOBRO ANGLEŠKO !!!! pa ne zaradi razumevanja ali branja. Ampak zaradi IELTS testa , ki vam bo dodobra dal vetra. JAz znam ,ok ,Angleščino , pa me je še vedno strah kako bo. Prej naredite online teste, da si preverite znanje preden greste na tak test. Je kr visok finančni zalogaj. Sploh če padeš , 🙂 ga grem delati v septembru.
Ma daj Edvard ne nabijaj. V Sloveniji se res, da nekatere fakultete širijo kot gobe po dežju, ampak kljub temu je marsikaterea naša fakulteta težja od MIT- a v ZDA. Verjetno sam nimaš diplome in lapaš v tri krasne. Zberi se pa en nasvet: ne dajaj nasvetov, ker nisi upravičen za to. Slovenci trapasti.
Pa vidim, da ti že osnovna slovnica slovenščine povzroča težave, kako bo šele z angleščino.
Avstralija ne rabi rokodelcev, pač pa visoko izobražen kader: inžinirje, mednarodne pravnike, kemike…Tako da, po diplomo potem pa dalje.
Ne glede ali imaš sponzorsko ali keaterokoli drugo s katero lahko delaš enake pravice kot državljani Avstralije.
Pa brez skrbi, januarja 2013 se obetajo spremembe…
Aja pa še to najprej trdiš da bi morale biti fakultete plačljive (slovenska fovšljivost do tistih ki diplomo imamo) spet drugič da je 200€ za izpit IELTS težak.
Sponzorska viza ni pemanenta viza, v letua 2013 prihaja do spremeb!
Forum je zaprt za komentiranje.