Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Avstralija … iščem delo

Avstralija … iščem delo

Pozdravljeni, jaz bi pa lovil strupene kače,pajke in krokodile in bi v avstralilandu bil crocodile dandy, prosim povejte možnosti ali pa bi v senci pihal z aborigini na didgerodoo

Prosila bi te, če posreduješ kakšen mail naslov. Hvala.

mail je [email protected]

Pozdravljeni!

Za tiste ki resno razmišljate o selitvi v Avstralijo ali drugo angleško govorečo državo dobro veste koliko je pomembno, da jezik obvladate. Brez jezika bo zelo težko.

Sem native speakerja angleščine, prihajam iz Avstralije in živim v Sloveniji že 16 let. Učim angleščino na zelo enostaven in učinkovit način.

Za več informacije sem vam na voljo.

Lep pozdrav,

[email protected]

pozdravljeni…..jas bi pa vprašal kakšne so možnosti zaposlitve v avstraliji brez dokončane srednje šole????

xdekox
NIKAKVE,NIL,ZERO

Pozdravljeni!

Zanima me, če mogoče kdo ve kakše so kaj zaposlitve oz. možnosti za zaposlitve za poklič tehnik zdrav. nege in mag.inž.logistike?

Če ve kdo kaj mi lahko prosim piše na [email protected]

Joj kok ste komot. Sam pobrskaj.

povzdrav vsem,
delam fotoreportažo izseljevanju mladih v tujino (kot posledice slabih pogojev za življenje v slo). vsi, ki bi bili pripravljeni sodelovati, me prosim kontaktirajte na naslov lee.deeja(at)gmail.com. ostalim pa srečno kamorkoli že boste šli…

lep pozdrav moje ime je dejan zelo rad bi izvedel za kakšno agencijo v sloveniji ki ureja delo v avstraliji saj že nekaj časa brskam po netu in ne dobim nobene moj mail je

[email protected] prosim če mi pošljete kar na mail

zanimam se pa tudi za kakršno koli delo v tujini sem samski in imam že izkušnje s tujino norveško lp.

Pozdravljeni.

Sem 23 letni študent, s končano splošno gimnazijo, ki ga zanima migracija v avstralijo. Razmišljal sem, da bi zbral nekaj denarja ter odšel v avstralijo prek kakšne agencije, ter tam našel delo, najem stanovanja, itd. Mogoče bi šel za nekaj let, najverjetneje pa za vedno. Ker sem videl, da je problem dobit vizo za stalno, ker potrebuješ “ta pravi” poklic, me zanima kakšne so moje možnosti… ima kdo kaj izkušenj s tem? Aja delal bi najraje v gostinjstvu, ker delam kot natakar že nekaj let prek študentskega servisa. Ni mi problem delat, ne pričakujem, da mi bo vse postreženo na srebrnem krožniku.

Hvala za odgovore in LP

Pozdravljen!

Pogoji se vsako leto zaostrujejo!!!
Kot prvo:
Že samo zato, da dobiš stanovanje, rabiš redno zaposlitev, nekje celo reference! Moškim/fantom je neprimerno težje dobiti stanovanje kot ženskam!!!!
2.
Ko vidijo na dokumentih Slovenija se ti režijo v fris, kot da si iz banana republike…
3.
NUJNO rabiš FORMALNE IZKUŠNJE, saj migracijska vse preveri na zavodu, delo na študentskem servisu pa ti tega ne jamči (beri: to niso formalne izkušnje-isto kot nič);
4.
Verjamem, da si priden, a tam se boriš za delo proti Azijcem, ki so “žvali” in jim po tej plati zahodnjaki nismo kos-so poskušali nekateri in dobili trajne poškodbe…
5.
Tvoja edina možnost je študentska viza, ki pa ti ne jamči prav ničesar (tako od tujcev vlečejo denar in jih kasneje pošjejo domov);
6.
Stroški tam so zelo visoki, npr: jabolka 7 $, 1 liter coca cole 4 $, stanovanje 150 $ na teden za luknjo…
7.
Avstralci so RASISTIČNI, če ne izkušiš, ne verjameš!
Bojijo pa se Azijcev, ki jih je tam zdaj že okoli 50 % in jih bodo kmalu številčno pekašali, a se oni tega v svoji lenosti in nadutosti še ne zavedajo!!!

Upam, da ti nisem pokvaril načrtov za prihodnost, a zavedaj se, da je to realnost!
Mogoče mi bo kdo očital negativizem, ne vem kaj še, a poskušal sem ti orisati mojo izkušnjo…
Sem pa drugače inženir in sem imel veliko pričakovanj glede Avstralije. Nihče mi ni povedal tega, kar sem ti jaz, sploh pa ne kak agent. Tam doli se agenti poskrijejo in jih na 8 mio kvadrature ne najdeš:)

Pa še to:
V Aus je veliko revežev, brezdomcev, sploh med mladimi. Je človeku kar težko pri srcu, ko to vidi…Oglašujejo pa Indijo Koromandijo….

Trustworthy

Pozdravljen!

Pogoji se vsako leto zaostrujejo!!!
Kot prvo:
Že samo zato, da dobiš stanovanje, rabiš redno zaposlitev, nekje celo reference! Moškim/fantom je neprimerno težje dobiti stanovanje kot ženskam!!!!
2.
Ko vidijo na dokumentih Slovenija se ti režijo v fris, kot da si iz banana republike…
3.
NUJNO rabiš FORMALNE IZKUŠNJE, saj migracijska vse preveri na zavodu, delo na študentskem servisu pa ti tega ne jamči (beri: to niso formalne izkušnje-isto kot nič);
4.
Verjamem, da si priden, a tam se boriš za delo proti Azijcem, ki so “žvali” in jim po tej plati zahodnjaki nismo kos-so poskušali nekateri in dobili trajne poškodbe…
5.
Tvoja edina možnost je študentska viza, ki pa ti ne jamči prav ničesar (tako od tujcev vlečejo denar in jih kasneje pošjejo domov);
6.
Stroški tam so zelo visoki, npr: jabolka 7 $, 1 liter coca cole 4 $, stanovanje 150 $ na teden za luknjo…
7.
Avstralci so RASISTIČNI, če ne izkušiš, ne verjameš!
Bojijo pa se Azijcev, ki jih je tam zdaj že okoli 50 % in jih bodo kmalu številčno pekašali, a se oni tega v svoji lenosti in nadutosti še ne zavedajo!!!

Upam, da ti nisem pokvaril načrtov za prihodnost, a zavedaj se, da je to realnost!
Mogoče mi bo kdo očital negativizem, ne vem kaj še, a poskušal sem ti orisati mojo izkušnjo…
Sem pa drugače inženir in sem imel veliko pričakovanj glede Avstralije. Nihče mi ni povedal tega, kar sem ti jaz, sploh pa ne kak agent. Tam doli se agenti poskrijejo in jih na 8 mio kvadrature ne najdeš:)

Pa še to:
V Aus je veliko revežev, brezdomcev, sploh med mladimi. Je človeku kar težko pri srcu, ko to vidi…Oglašujejo pa Indijo Koromandijo….

Trustworthy

Vsak ima svojo resnico, moja je malo drugacna od tvoje, Trustworthy. Jabolka niso 7$ in liter kokakole ni $4, najemnina na teden je lahko tudi $500, odvisno, kje zivis. Je pa res, da so cene v primerjavi s SLO posteno zasoljene.

Vsekakor je nekaj Avstralcev rasisticnih, tako kot je nekaj Slovencev. Jaz sem ze kar nekaj let v AUS, pa nisem v zvezi z rasizmom dozivela niti ene slabe izkusnje. Delat neke lestvice, kdo je boljsi – Slovenci, Avstralci, Azijci, itd. je popolnoma brezpredmetno. Za moje pojme, ce pogledas, da je Avstralija dom ljudi iz vseh koncev sveta, in kako stvari funkcionirajo, je to izjemen uspeh. Izjema je situacija domorodcev.

@rs

No, si ženska in ne veš, kako se obnašajo do moških!!!

Ženskam se ližejo (hm, le zakaj? :))), v moških iz tujine pa vidijo konkurenco, ker so bolj delavni,
izobraženi, tipičen mlad Avstralec pa je len, polpismen pijanec-tako pač je, tega nisem jaz izumil…
Jaz sem bil na zahodu in ne me sedaj lovit na cene jabolk in cole…PROSIM!!!
To ni Brisbane, na zahodu ni veliko Slovencev, bistveno manj kot drugod, je drugače!!!
Rekla si, da si že nekaj let tam, torej ne veš, da se razmere zaostrujejo?!

AVSTRALCI SO RASISTI (če slučajno še nisem omenil:)), do sredi 80-ih se npr. črnci sploh niso smeli priseljevati!!!-kot še en primer rasizma; Azijci pa držijo zase in gledajo drug na drugega (na svoje sodržavljane)-skratka, tam kjer sem bil jaz se vsak druži s svojo raso!!!
Če to ni rasizem, je pa rasna segreacija (nisem FDV-jevec in se ne znam antropološko opredeliti:)))

Poskušal sem Andreju opisati mojo zgodbo, ti, rs, mu jo ne moreš, ker si šla tja v drugem času in kdo ve v kakšnih okoliščinah!!!

LP

Azijcev je trenutno menda 6% (vir).

Se pa bojim, da na dolgi rok ta multikulturizem ne bo funkcioniral …

Zanimivo, da berem vse več negativnih pripomb glede Avstralije. Tudi po drugih forumih pišejo podobno. Tudi kar sem se pozanimal o možnostih selitve, je ta, brez pravega poklica, praktično nemogoča, oz. vsaj težka in tvegana, povrh pa še zelo draga, zato gledam raje druge opcije… Kanada in podobno. Kar se pa rasizma tiče, je pa po mojem mnenju to veliko odvisno od vsakega posameznika.

@Andrej89: Na katerih forumih to? Lahko prosim daš kako povezavo, zanima me.

http://www.avstralija.mojforum.si/
http://med.over.net/forum5/read.php?68,4735296
http://www.sta-lj.com/forum/q/zapisi/2969236

Malo pobrskajte, boste kmalu dobili veliko negativnih mnenj.

http://www.sta-lj.com/forum/q/zapisi/3247
http://www.sta-lj.com/forum/q/zapisi/2969236
http://med.over.net/forum5/read.php?68,4735296

Še nekje sem nekaj našel, pa nevem več kje:) Sem pregledal toliko strani v zadnjih tednih…:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close