Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Avstralija … iščem delo

Avstralija … iščem delo

Pozdravljeni!

Že kar nekaj časa razmišljam o migraciji v Avstralijo. Vem, da je v krizi cel svet in ne mislim, da je v Avstraliji z rožicami postlano. Vendar verjamem, da je vsaj malce lažje, kot pri nas. Kar se tiče izobrazbe imam narejeno gimnazijo, ter končal sem 6 stopnjo( višja šola za Komunalo in varstvo okolja). Že kar nekaj let sodelujem pri vgrajevanju toplotnih naprav, vodovoda, odtokov, klima naprav, prenova kopalnic itd. Ali kdo kaj ve kakšne so možnosti na tem področju? ali varstva okolja? itd. hvala za odgovore!

Britishman –

se strinjam, te tukaj gor so verjetno nategatorji. G. Tony? hahahah
Ne vem sicer zakaj bi objavljali da so “prenovili spletno stran”. Spletne strani spreminjajo in menjajo le prevaranti.

Lep pozdrav!

Dragi Peter,

čisto slučajno sem prebrala tale vaš odgovor Marjanu in sem bila predvsem malo začudena, če ne žalostna zaradi tona vašega odgovora …neki kovinarji…itak se še spomnite slovenske starševske filozofije “le čimprej do poklica in kruha”, , vi ste očitno privilegirani visokošolski izobraženec….a od takšnih se pričakuje tudi malo več razgledanosti oz. srčene kulture!).

Očitno velja tista da je Slovenec Slovencu slovenec…., upam da še poznate ta proverb.
Namesto da mu kot “domačin” zbrskate vse možne podatke, kjer bi lahko dobil bolj natančne informacije glede dokumentacije in pogojev pridobitve možnosti za preselitev v daljnjo Australijo, kajti – planet Zemlja je naš, ni Australija vaša in podobno…., ste se postavili v skoraj arogantno vlogo oblastnika in bogemu nezaposlenčku delite lekcije.
Hvala za takšnega sonarodnjaka!

Imejte se lepo in uživajte v vaši Australiji.

Lep pozdrav iz Francije!

Upam da je marjan doslej že najdel možnost za nadaljevanje svojega življenja

Cvetka
Jaz tudi upam da je Marjanu uspelo doseci Avstralijo toda se obenem srtinjam s Petrom. On zivi v Aus ti v Fr in jaz v GB mi vemo kaksna je realnost danes po svetu. Stvar je taka, da drzave lahko izbirajo kdo pride in kdo ne in vsak dan je tezje zadovoljit kriterij sprejetja. Priti na crno se pa ne izplaca. To pocnejo Azijci in cigani in so dobesedno preplavili nizji sloj trzisca.in se jim nebi hotel pridruziti Ceprav slovenija spada med. nizji sloj toda napram azije smo amerika.
Torej kot slovenec Slovencu je Peter dobro povedal Marjanu par osnov ki jih bo srecal ce vlece svojo druzino v Aus.In Cvetka, kje pa zivis, da ne ves da na svetu ni pravice!?
Lp Brit inSrecno Novo Leto

Če želiš migrirati v tujo državo je dobro imeti koga, ki ti pomaga z nasveti in tudi drugače, saj lahko na ta način prihraniš ogromno časa, živcev in seveda tudi denarja. Vse v zvezi z življenjem, študijem in delom v Avstraliji, Kanadi in Novi Zelandiji si preberite na: http://www.delovtujini.info

rad bi povedal samo nekaj. Ne hodite preko Tony-ja. Sam sem ostal brez vsega. Cel kup obljub in pogodb, na koncu pa ostaneš brez vsega. Če bi bil tako dober nebi hodil v Slovenijo predavat in pobirati naš težko prislužen denar. Če ima nekdo željo da bi odšel tja bo to tudi storil. Najslabše informacije sem dobival ravno od naših Slovencev. Nič čudnega da gre tudi vlada v ….

Daj bodi bolj konkreten – takih kot si ti, je veliko, nekaj natolcujejo, pa nič konkretnega. Kaj ti je zamučkal točno?

ali mi lahko nekdo odgovori kako je z poklicom atestiranega varilca z dolgoletnimi izkusnjami in poklicno solo avtokleparja?hvala

zanima me tudi gradbenistvo,delal sem z brokk-om,to je demolition robot ki je v sloveniji dokaj malo znan ,samo 2 sta v sloveniji in jaz sem delal z enim,v avstraliji pa kar dosti uporabljajo,bi mogoce bil to lahko poklic ki bi bil iskan v avstraliji?hvala

aha se to,kako je z delom v ladjedelnicah?sem namrec tudi to opravljal v eni vecjih popravljalnicah ladij v serdijnu v rotterdamu,tudi v tem mam izkusnje 5let.hvala.
lahko mi pa nekdo odgovori na vsa 3 zastavljena vprasanja zgoraj navedena tudi na mail [email protected],hvala

kam naj se zglasim v avstriji ,da bi lahko odprl s.p. ,ker ga imam tudi tu.

VABILO

Na predstavitve o možnostih za delo, študij in življenje v tujini

AVSTRALIJA – KANADA – NOVA ZELANDIJA – TROPSKI OTOKI

več na povezavi: http://delovtujini.info/european-migration-office/vabilo-na-predavanje-na-temo-si-zelite-delo-studij-in-zivljenje-v-tujini/

Pozdravljeni !

Smo mlada družina,z dvema otrokama (8 & 2.leti), oba trenutno z ženo redno zaposlena, ona kot ekonomski tehnik-trgovka v trgovskem centru, jaz kot disponent v mednarodni špediciji. Službe so za slovenske razmere dokaj normalne plačane (lahko bi bile bolje), delovnik je razpotegnjen čez cel dan (zame), najmanj po 10 ur dnevno, ona tudi zaposlena za vikende. Ob vikendih še mal “fušam”, da zaslužim kakšen dodaten evro. Z otroki se skorajda nimava časa ukvarjati (žalostno), ker imava delovnik zelo pester in morava res dobro razporejati varstvo, šolo, vrtec, prevoz,,…Delava res aktivno, normalnega življenja si ne moremo privoščiti, kljub temu, da dodatno malo zaslužim, se iz meseca v mesec prebijamo, veliko si ne moremo in ne smemo privoščiti. Za dopust si ne upamo vprašati, češ, da je dosti takih pred vrati, ki bi radi delali tudi brez dopusta.
Svojim otrokom bi rada omogočila malo boljše življenje. Situacija v EU je vsak dan slabša (delam večina s tujci),zmerom več ljudi brez dela, prihodnost je neobetavna tukaj, politika umazana, življenje vsak dan dražje. O tej Evropi nismo sanjali.
Obvladam nemško in angleško, zato bi rad svoji družini omogočil normalno življenje-normalni srednji standard, nisem pohlepen, samo dostojno življenje bi rad, z malce več svobode. Pred 8.leti sva si zgradila novo hišo, za to hišo delam pol meseca, pol meseca za položnice, ženina plača za osnovne potrebe (hrana, šola,stroški kurjave, gorivo..). velikokrat sem pomagal prijateljem pri gradnji hiše, pa svojo hišo, tak, da se na to delo tudi malo spoznam. Bil sem nekaj časa zaposlen (7.let) kot brusilec-serviser rezilnega orodja (mizarsko orodje), sedaj pa sem že 8.let zaposlen kot disponent import-export v EU.

Ali bi imel možnost pridobitve službe tam doli z mojim poklicem, sprašujem tudi za ženo ?? Slišal sem, da se delo v gradbeništvu takoj dobi, je tu možnos dobiti kakšen Sponsor Visa ? Kakšno vizo, če bi bilo možno, bi moral zaprositi ?
Ima kdo mlado družino, da mi opiše, kako se otroci šolajo tam, koliko stanejo vrtci, kako je z najemom stanovanja, iskanja službe ??? Ali lahko takoj odpreš svoje podjetje, če prideš z nekaj kapitalom tja ? Imam nekaj zamisli, na področju čistilnega servisa ali transportno podjetje.Imam tudi dobrega prijatelja v Sydneyu, ki ima svoje dolgoletno podjetje, samo on ne ve, kako je glede Sponsor Vise.

Ali mi zna kdo pomagati odgovoriti na moja vprašanja ? Za vaša mnenja in odgovore se vam lepo zahvaljujem.
Milan

Pozdravljeni Milan,

svetujem ambasado na Dunaju-avstralsko,ali pa tudi sama grem na predstavitev v Februarju podjetje ki se ukvarja z migracijo-www.migrationoffice.eu(poglej par linkov nazaj na tem forumu),bili so tudi na tv.

Pa srečno!,

Pozdravljeni!

V kratkem bom diplomirala iz študija biologija. Zanimam se za podiplomski študij v Avstraliji in posledično delo dol. Zanima me, če kdo ve kam se lahko obrnem, da bi dobila kake informacije – kam in kako. Kar se tiče referenc (s strani Slovenije) ni problem.

Hvala, Saia

iscem slovenskega podjetnika v Avstraliji, ki potrebuje voznika tovornjaka ali avtobusa,

eva1503: kar pozabi, na zalost, nihce te ne more sponzorirat za vizo, ker voznik tovornjaka ali avtobusa ni poklic, ki je na listi iskanih.

Miles – pobrskaj, ce je tvoj poklic na listi iskanih, link je bil ze nekajkrat objavljen, ali googlaj “skilled occupation lists australia”. Ce ga ni na nobeni od list, potem raje poglej za kaksno drugo drzavo.

SaiaLina – ce googlas “study in australia” bos dobila ven veliko koristnih linkov, med drugim tudi portal avstralske vlade studyinaustralia.gov.au

zdravo

sem 28 letni oče dveh hčera,in se z mojo partnerico že nekaj časa dogovarjava za selitev v avstralijo…

Po izobrazbi sem strojni tehnik,imam precej izkušenj z vodovodnimi inštalacijami,knauf…(skratka terensko delo mi ni tuje…)
trenutno sem zaposlen za nedoločen čas,in morem rečt,da nimam slabe plače…cca.:(1400evr)

zanima me,če se v avstraliji išče omenjen kader,in kakšne so kaj možnosti za migracijo …???

da povem še to,da sem pripravljen delati kakršno koli delo,samo da se rešim te naše “lepe dežele”……

za vsako pametno info,bi bil hvaležen….

mail.:[email protected]

tnx&lp

copy: pobrskaj, ce je tvoj poklic na listi iskanih, link je bil ze nekajkrat objavljen, ali googlaj “skilled occupation lists australia”. Ce ga ni na nobeni od list, potem raje poglej za kaksno drugo drzavo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close