Avstralija … iščem delo
Poglej si kriterije za priznanje poklica pre-primary teacher:
Kot vidis, zahtevajo univerzitetno ali visjo izobrazbo. Mislim, da sva se ze pogovarjali v zvezi z Avstralijo, vem, da si optimisticna, ampak se mi zdi, da je zate vizo na osnovi poklica prakticno nemogoce dobit.
ivahnoe, RealOz ti je dala nekaj linkov glede viz, malo posrfaj ali vprasaj bolj konkretno.
Ne gre se za to, kateri poklici so IN, ampak na osnovi katerih poklicev je sploh mogoce dobit vizo. Lista zgoraj.
Rs,
mogoče mi lahko odgovorite kako je s to organizacijo,ki sem jo navedla zgoraj v vprašanju realoz-ausfis?
Jaz bi ti rekla, da bodi previdna v zvezi z njimi:
Ce se obrnes na agenta, se prepricaj, da so registrirani pri MARA (Migration Agents Registration Authority) in se prepricaj, za kaj placujes.
Hvala Rs za odgovor! Res na netu se skriva marsikaj….sicer pa nisem tako naivna,da bi karkoli plačevala kar tako na lepe besede……
Lp
Nikki,
Oprostite za pozen odgovor – casova razlika med Slovenijo in Avstralijo:)
Rs vam je dal dober odgovor – bachelor degree or higher qualification. Poleg tega dobite tocke le, ce ste v zadnjih petih letih delali v poklicu, ki ga nominirate. Ce zadnja leta niste delali v tem poklicu, ne boste imeli dovolj tock za migracijo. Tukaj najdete vse informacije za pre-primary school teachers: http://www.immi.gov.au/asri/occupations/e/early-childhood.htm
To se ni vse… Ko imaste izobrazbo, mora ta biti overjena t.i Skilled assessment. Ta seveda spet stane. Na primer, ce ste zobozdravnik v sloveniji, se ne pomeni, da lahko brez problema migrirate. Najprej je treba posebne teste naredit, da si priznan zobozdravnik v Avstraliji, ki stanejo 8000 dolarjev in so izredno tezki.
Na zalost dvomim, da boste imeli dovolj tock za migracijo in predlagam vam, da ne mecete ven denarja za agente, ker vam bojo povedali enako. Trenutno rabite 65 tock za migracijo, a ker ste vec kot 32 in v zadnjih letih niste delali kot vzgojiteljica ter nimate univerzitetne izobrazbe, ni varjante, da bi imeli dovolj tock.
Upam, da to pomaga.
Nikki, oprostite za pozen odgovor – casovna razlika 🙂
Rs vam je dal dober odgovor. bachelor degree or higher education je zahteva za pre-school teachers ( in vecino ostalih poklicev). Poglejte si: http://www.immi.gov.au/asri/occupations/e/early-childhood.htm
To se ni vse. Poleg tega dobite tocke le, ce ste delali v poklicu, ki ga nominirate, v zadnjih petih letih. Nato mora vas poklic biti overjen, da je priznan v Avstraliji t.i. skill assessment , ki spet stane. Imeti poklic iz Slovenije, se ne pomeni, da je priznan v Avstraliji. Zobozdravniki na primer, morejo opraviti zelo tezke in drage 3 izbite, ki trajajo 1,5 leta, da sem prizna izobrazba.
Svetujem vam, da ne mecete denarja vstran za agente, saj vam bodo povedali enako.
Za migracijo trenutno rabite 65 tock. Glede na to, da ste nad 32 let, nimate univerzitetne izobrazbe in niste delali kot vzgojiteljica zadnjih 5 let, ni varjante, da boste se kvalificirali za vizo.
Lp
Rs vam je dal dober odgovor. bachelor degree or higher education je zahteva za pre-school teachers ( in vecino ostalih poklicev). Poglejte si: http://www.immi.gov.au/asri/occupations/e/early-childhood.htm
To se ni vse. Poleg tega dobite tocke le, ce ste delali v poklicu, ki ga nominirate, v zadnjih petih letih. Nato mora vas poklic biti overjen, da je priznan v Avstraliji t.i. skill assessment , ki spet stane. Imeti poklic iz Slovenije, se ne pomeni, da je priznan v Avstraliji. Zobozdravniki na primer, morejo opraviti zelo tezke in drage 3 izbite, ki trajajo 1,5 leta, da sem prizna izobrazba.
Svetujem vam, da ne mecete denarja vstran za agente, saj vam bodo povedali enako.
Za migracijo trenutno rabite 65 tock. Glede na to, da ste nad 32 let, nimate univerzitetne izobrazbe in niste delali kot vzgojiteljica zadnjih 5 let, ni varjante, da boste se kvalificirali za vizo.
Ce bo ta post se pojavil 5 krat , se opravicujem!! Zaradi neznanega razloga, mi ne dovoli dat odgovora. Hm.
Odgovor za Nikki:
Rs vam je dal dober odgovor. bachelor degree or higher education je zahteva za pre-school teachers ( in vecino ostalih poklicev). To se ni vse. Poleg tega dobite tocke le, ce ste delali v poklicu, ki ga nominirate, v zadnjih petih letih. Nato mora vas poklic biti overjen, da je priznan v Avstraliji t.i. skill assessment , ki spet stane. Imeti poklic iz Slovenije, se ne pomeni, da je priznan v Avstraliji. Zobozdravniki na primer, morejo opraviti zelo tezke in drage 3 izbite, ki trajajo 1,5 leta, da sem prizna izobrazba.
Hvala za odgovor Realoz! Ali sploh je potem kakšna varianta za mojo delovno vizo,glede na situacijo,ki sem vam jo opisala zgoraj(del.izkušnje…),pa ne mislim v šolstvu,tudi v kakšnem drugem poklicu z mojo stopnjo izobrazbe? Delala bi karkoli,tudi v tovarni.Razumem,da je poanta v “pravem”poklicu,ki je na listi. Ali res potem imajo možnost pridobivanja vize le diplomanti oz.visokošolani kader? Tudi npr.začasne vize ne stalne?
Hvala še enkrat in lep pozdrav!
Nikki, na zalost druge opcije ni kot pa kot sem opisala ali pa poroka z avstralcem. To je to. Pred 20. leti je bila zgodba drugacna in vizo je bilo dosti lazje dobit…zdaj pa vec ne.
Ena opcija je studentska viza, s katero lahko 20 ur delas, ampak seveda placujes drage solnine in tezko prezivis.
To je to….ostani v evropi saj z evropsko unijo je tam vec opcij.
Lep pozdrav,
Torej, če je oseba stara nad 32 let, pod nobenim pogojem ne dobi več stalne avstralske vize?!?!?! Tudi, če ima iskano izobrazbo, delovne izkušnje, …
Ne, s 1. julijem se celo starostna meja dvigne do 49 let. Je pa bolje, da si mlajsi, ker lahko naberes vec tock. Vec tukaj:
Ce si med 25 in 35 dobis najvec tock(od 1.julija dalje).to pomeni da ce si vec bos moral tocke od drugod nabrat (met anglescino ielts8,5 let izkusenj v zadnjih 5. Letih,met sorodnika v au,magisterij…65 tock mores nabrat tak ali drugace.Drugo Leto julija pa pride spet nov sistem,se bolj zaostren.new skill selection model pride julija2012 in kot sem zgoraj opisala bo racunalnik izbral tiste z najvisjimi tockami kar pomeni da lahko da bos rabil 65 tock lahko pa da 80…odvisno od ostalih kandidatov v tvojem poklicu.anglezi majo takoj prednost glede jezika,saj dobijo najvisje tocke ter veliko jih ima sorodnike tu…
Iščete delo ali želite študirati v Avstraliji ali na Novi Zelandiji? Za več informacij pokličite svetovalno podjetje na področju migracijske politike PSBB d.o.o.. Tel. 040 424 819
L.p. Hope, prosim za več informacij… sem tudi nesrečna Slovenka tukaj in rada bi emigrirala v Avstralijo. dela se ne branim in vem da je vsepovsod začetek težki…vendar se držim načela kdor ne proba ne bo nikoli izvedel! Rada bi kaj več vedela o bivanju, možnostih,urejanju papirjev in seveda zaposlitev…sploh pa o tej kobajagi Slovenski tiskarni …kdo ve mogoče bi se našla kakšna sreča tudi zame ….res bi rada s teboj poklepetala zato se mi prosim javi na mail…[email protected] ali na facebook Marija Štandeker…upam da se še slišimo in papa…
Pozdravljena, Nikita sledim tvojim pogovorom in se strinjam s tabo …tudi sama že kar nekaj časa premišljujem o odhodu v Avstralijo ali nekam pač kjer mislim, da je več možnosti…kot pri nas. Kdo ve morda pa jo ucreva skupaj, hehe… Upam, da me boš kontaktirala kajti mislim, da si imava kaj za povedat, seveda če že nisi odšla no pa tudi drugače bi mi vsaka informacija na tvoji poti iskanja možnosti prav prišla. Prosim javi se mary.standeker@hotmail ali na Facebook Marija Štandeker…
pozdravljen grem s tabo lahko? hehe – resno mislim!!! Javi se [email protected] ali facebook Marija Štandeker
Vse se da doseci ce je volja in se ti ljubi delati.
In v Avstraliji se toliko vec!
Forum je zaprt za komentiranje.