Avstralija … iščem delo
Ja kaksen nasvet je pa to Marjanu da naj kar gre v Avstralijo.Avstralilija ima tocno tabelo kaksne ljudi hocejo gre po tockah in ce ne dosezes dolocenih tock si ven.Nevem ali ste tako zabiti arogantni ali oboje,Dva dni spremljam ta forum in ne morem verjeti s cem nekateri pridejo ven.A ste vsi ponoreli.Se cudim zakaj nihce ne svetuje Marjanu naj se skkrijeta na tovorni ladji ki je namenjena tja.
MOJ NASVET SLOVENCI POSLUSAJTE
VI STE ZAMUDILI PRILOZNOS
LADJA JE ODPLULA
SVET SE JE SPREMENIL
OSTANI DOMA TUJINA JE DOSTI SLABSA
POMAGAJ GRADIT SLO S SVOJIM ZERJAVOM MARJAN
NIHCE NE MARA IZSELJANCEV
SLOVENCI NE MARATE IZBEGLIC
V TUJINI SI SAM IZBEGLICA
Raty saj ni vazno kdaj se je zgodilo odgovor se ni spremenil to je veljalo takrat in danes
Britishman!
Povedala bi samo tole vam g.”Britishman! Opažam,da se javljate na večih forumih in res ne vem zakaj takšne negativne besede in celo žalitve nekaterim! Pustite ljudi pri miru naj si vsak sam izkusi življenje v tujini če si to želi,poznam takšne tipe ljudi kot ste vi! Če ste zagrenjeni ali celo kaj hujšega je to izključno vaš problem in resnično nismo dolžni brati takšnih nesramnosti! Forumi so namenjeni izmenjavi mnenj in koristnih informacij.
Vsem,ki si pa iščejo delo v tujini ali so celo že tam pa iskreno,iskreno želim veliko sreče v novem svetu!
Pa lep pozdrav tudi vam g. Britishman!
Draga moja Niki ali je Nikittaxxxx ?
O jas tudi vem kaksen tip si ti. Lovis v mrezo nedolzne slovence in jih usmerjas tipom kot je Lenko in ostale slovenske firme ki nimajo nobenih oblasti v tujini le oberejo jih do kosti. Fuj sram te bodi
Britishman!
Kot prvo sem nikki(PREBERI SI NASLOV),kot drugo nimam popolnoma nobene zveze z G,.Lenkom,poznam ga zgolj iz medijev in predavanja v živo kjer sem bila udeleženka kot kandidatka za življenje v AUS.Ne razumem kakšen človek si(te bom kar tikala ) ker si tudi ti dovoliš mene tikati,vendar pa bi rekla,da si zeeeloo zagrenjen ali celo še kaj hujšega,to lahko popolnoma vsak razbere iz tvojih izjav.Kako lahko govoriš o nekom,ki ga sploh ne poznaš?????Npr.(sam si načel temo) G.Lenko prepričana sem,da ga sploh ne poznaš ampak tvoj karakter ti dovoljuje,da si ga lahko privoščiš(hvalabogu) zgolj v nesramnih besedah!!!!!!
Kot drugo;nihče nikogar ne sili za življenje in bivanje v tujini,vsak se odloči popolnoma sam,zato res ne vidim problema,če si nekdo želi iti v tujino(tudi sama)preko agencije,kjer mu pač pomagajo po svojih močeh-zato ne piši bedarij o nedolžnih slovencih!
Kot tretje TEBE JE LAHKO SRAM glede izjav,ki jih daješ! Zakaj pa si odšel v tujino če je v Slo BILO ali je po tvojih besedah tako super!!!!????
LAHKO JE BITI PAMETEN KADAR IMAŠ POLNO DENARJA,malce težje pa je ko se človek poskuša s svojimi poštenimi rokami dokopati do boljšega življenja,pa nikamor ne pride ker mu to onemogoča sistem!
Pa še zadnje:tvoje besede(GLEJ NAZAJ),POST KJER SI NAPISAL:V TUJINI SI SAM IZBEGLICA-vprašanje zate-JA KAJ PA ŠE SPLOH POČNEŠ TAM,ČE SI SAM IZBEGLICA?
Sicer pa sva že zajadrala iz forumske teme in pustim rajši besedo tistim,ki imajo povedati kaj v zvezi z naslovno temo! Škoda besed za človeka kot si ti! Če ti je dolgčas v pokoju(????),potem ti svetujem kakšno honorano delo,namesto žaljenja ljudi po forumih!
Pa lep pozdrav!
Joj,joj,groza,le kje se vzamejo ljudje vašega kova Britishman? A jih še kar delajo?Če ste bolan tako ali drugače se pa res ni treba delati norca iz drugih ljudi,ki vam niso nič krivi!
Dajte rajši kakšen pameten nasvet ljudem,ki si želijo tujega kruha,saj ga(???!!!) tudi sami menda jeste?! Ali pa ne?! Ker kolikor vidim je forum namenjen čisto drugim temam,ljudje si želijo koristnih informacij,ne pa vaših …..da se ne izrazim kako drugače.
Pa lep pozdrav:pa še nasvet vsem ostalim,ne zapletajte se z ljudmi ALA BRITISHMAN.škoda dneva!
G.Britishman,zelo se mi smili vaša družina(če jo imate)! saj ste groza od človeka!
Nikki
1 jas sem pobegnil iz komunistiecne jugolavije ne slovenije
2 Australija med drugimi ima svoje predstavnistvo povsod po svetu in ne portebujejo posrednikov kot si ti in Lenko itd,konec debate.
3 Citaj v tem forumu kaksen je Lenko.Vi prodajate belo blago,usluge,informacije, ki jih lahko dobis zastonj, konec debate
4 jas tebe tikam ti mene sva kvit konec debate.
5 ja jas sem bil izbeglica v franciji, ki je takrat sprejemala ljudi s kvalifikacijami. Ce bi pa vprasal za pasport me bi zaprli v jugoslaviji takrat.
6 Za anglijo sem se pa prostovolno odlocil preko uradnih postopkov.Enostavno sem sel na anlesko ambasado v Parizu in predlozil moj dosje. Ostalo je zgodovina. Nisem rabil nobenih agentov ali posrednikov, in to svetujem slovencem konec debate.
Bralci ali opazate gdo me kritizira.Tisti tipi ki imajo prste v teh agencijah in imigracji, neka Lenkova banda.Citejte moje clanke pod “slovenci v tujini-kaj vas vlece” se boste kaj naucili
Tebi Nikki pa Hvala za priloznost
Tale gospod(???) zgoraj,nehajte že nakladati no! Pa kaj je narobe z vami!?dajte rajši kakšen pameten nasvet če ne se pa poslovite,pa lep dan!
Ja hvala lep dan tudi tebi Ivan
Naj vam obrazlozim kako in kaj je z vizami v Avstraliji. Od 1. julija letos velja nova lista poklicev, ki je precej krajsa kot prej. Frizerjev, marketinga, kuharjev in tako dalje ni vec na listi, kar pomeni, da tudi ce studiras tu 2 leti, vize stalne ne bos dobil. Se vecja sprememba prihaja naslednje leto, 1.julij 2012. Od takrat dalje se ves tockovni sistem spremeni in sicer ne bo vec garancije, da ce dosezes doloceno stevilo tock, dobis vizo, vendar bo racunalnik avtomatsko izbral tiste, z najvisjimi tockami, vlada bo pa odlocla koliko katerih poklicev rabi Avstralija v tistem letu. Ce nimate IELTS 8, 5 let izkusenj, vsaj diplomo ali magisterij, ste med 25-32 let stari, potem skoraj nimate sanse.
Torej prvi pogoj je, da je vas poklice na listi: http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/solfact-sheet.pdf
Imeti poklic, ne pomeni imeti le delovnih izkusenj, ampak izobrazbo.
Silvester: ce imas strica, te lahko sponzorira le, ce si kvalificiran v poklicu za katerega te zeli sponzorirat. Tudi test iz anglescine bos moral opravit. Stricevo podjetja pa tudi mora ozpolnjevat dolocene pogoje. Vec na: http://www.immi.gov.au/skilled/skilled-workers/
Sama sem ze 5 let v Avstraliji in tudi avstralski drzavljan. Delam v solstvu in poslovno soledujem z Department of immigration and citizenship zato vem o cem govorim, predno me bo kaki britishman napadel!
Vse se da, ce se hoce, je pa res, da veliko tezje kot pred parimi leti.
Hvala Realoz za nasvete,ki so res iz prve roke in verjamem,da so zelo realni in bodo marsikomu še prav prišli! Imam pa še eno vprašanje za vas,bi prosila,če mi lahko odgovorite,stara sem 37 let,angleško obvladam res dobro tako pogovorno kot tudi pisno,delovnih izkušenj imam 17 let uradno,neuradno pa 20 let,drugače sem po poklicu ekonomski tehnik,vzgojitelj predšolskih otrok,zadnjih 10 let sem prodajalka v trgovini(najprej živilski,sedaj zadnja leta pa v tekstilni ),kakšne so moje možnosti za zaposlitev v Aus? Rada bi delala v vrtcu,sicer pa bi počela tudi kaj drugega:
Pa še nekaj na internetu sem zasledila naslov Australia is open now – Australia the new land of opportunity-to je stran od ausfis,kjer lahko izpolniš application form in potem ti odgovorijo kako je s tvojimi možnostmi.Zanima me ,če kaj veste kako je s tem?
Hvala še enkrat za odgovore,ki ste jih že podali zgoraj in ki jih še boste! Lep dan vam želim in pozdrav down under!
Hi RealOz
Napadel?Prav nasprotno, upam da bo Nikki koncno sprejela nasvet katerega ji vsi dajemo in ostala doma
Nikki, s tvojimi kvalifikacijami v prodaji zelenjave imas “ta prav krompir” da si sploh zaposlena.Sprejmi dejstvo da nimas potrebnih kvalifikacij za napreden svet Probaj Albanijo.
LP od real britishman
Britishman,hvala za tvoje “takoimenovane nasvete”! Res si groza od človeka(povzemam besede od irence 1234),svetovala bi ti psihiatra za začetek! Žal zelo,zelo dobro iz lastnih izkušenj poznam tako bolane glave kot je tvoja,ki imajo misijo na tem svetu-zafrkavati ljudi!
P.S. britishman,ti še za v Albanijo nisi! Pa nehaj se imenovati britishman-rajši se preimenuj v…be….veš kako gre naprej!
Pozdravljeni vsi na tem forumu!
Kot prvo nehajte(Nikki,) sploh odgovarjati na poste tegale britishmana(jaz osebno bi ga imenoval drugače!),ker tip očitno uživa v pozornosti-vsakdo lahko razbere za kakšno osebnost gre…
Kot drugo prosim za odgovor Realoz,tudi mene zanima migracija v AUS,ali so sploh kakšne možnosti za nas,ki imamo samo 5.stopnjo izobrazbe,kateri poklici so trenutno najbolj IN?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
P.S. Britishmana pa prosim,če neha s svojimi negativnimi izjavami! Mislim,da vam bomo zelo hvaležni vsi tukaj prisotni-hvala za razumevanje.
Nova lista poklicev, ki stopi v veljavo 1. julija:
Rs,hvala za hiter odgovor! Prepričana sem,da bo koristil mnogim,hvala za ljudi vašega kova!
Še vprašanje:kot sem že navedla zgoraj sem dejansko vzgojitelj predšolskih otrok(V bistvu pomočnica vzgojiteljice),ker imam 5.stopnjo izobrazbe,gledala sem na vaš seznam poklicev-ali je to Early childhood(Pre-Primary school ) teacher pri vas?
Hvala za odgovor!
Lep pozdrav iz Slo.
Rs,
sem prvič na tem forumu zanima me kako je z vizami tam doli?
Hvala!
Britishman res te ne razumem-očitno si ti imel ta “pravi krompir “za zaposlitev v tujini,saj včasih (30 let nazaj) res ni bilo potrebno imeti nobenih kvalifikacij-lucky guy!
Forum je zaprt za komentiranje.