Avstralija … iščem delo
Hoj Raspoh
Ja ti si imel sreco takrat,sedaj ti pa tak podvig ne bi uspel. Te bi namrec poslali nazaj od koder si prisel in prepovedal vstop v aus ze 10 let.Drugace pa imas prav glede zgodnjih priseljencev. Pravis da skoraj vsi so dosegli dostojno zivljenje Tisti ki pa niso jih pa ne poznas vec, so postali nevidni, ali ne.. Jaz isto pravim za ljudi ki jih poznam v sloveniji, namrec vsi imajo hise, avtomobile, druzine, dopuste itd.Kaj temu se ne rece uspeh? Tudi ti pretiravas dragi moj. Zato ker oni v australiji imajo dostojno zivljenje v sloveniji se pa temu pravi zivotarjenje ali neexistenca itd.
Nekaj pa postaja vse bolj ocividno ko beras te forume. Namrec tu se javljajo ljudje ki niso uspeli v sloveniji iz kateregakoli razloga, toda vsi krivijo za svoj neuspeh ubogo slovenijo. Ni slovenija kriva ce tam ni posla primerno za tvojo izobrazbo/neizobrazbo itd. Slovenija je majhna drzavica z zelo omejeno zaposlitvijo.Na primer en srcni kirurg krije celo slovenijo in se ta hodi delat honorarno v avstrijo. Eno gdradbeno podjetje tudi krije celo slovenija.itd. 100 elektricaskih majstrov je zadost za celo slovenijo, a ne?ce vzames da vsak ima pet vajencev in dva pomocnika.Mogoce malo pretiravam toda tako je vec ali manj.Drzava bo morala nekaj ukrenit na primer, ustvarit vec posla, ali pa predlagat manjse druzine, dva otroka maximum. No ja do takrat pa , nadaljuj kot ponavadi in se imejte radi ter se razmnozuj.
Lp
Novost,
Nasa preljuba Slovenija je koncno podpisala sporazum. Tako sedaj Slovenci od 01.04.2013 ne rabimo delati vozniski izpit v Australiji. Samo pridete , pokazete Slovenskega in vam izdajo Australskega. Govorim za tiste, ki greste dol za daljse obdobje.
Pozdrav vsem!
Sem srednjih let. Iščem sopotnika (moškega ali žensko) za družbo pri ogledu Avstralije z namenom preselitve.
Zanima me predvsem predel na relaciji Cairns – Brisbane.
Lp
P.S. vse modrijane, ki ste v življenju potovali zgolj s prstom po zemljevidu pa vendar delite izjemne nasvete, vljudno prosim za obvoz.
hojla
tako gospod Peter vi ste odgovorili gospodu Marjanu to kar v resnici ne drzi res je da stanovanje stane 1200 dol . na mesec niste pa odgovorili koliko zasluzi na teden to pa znasa od 1000 do 1500 dola pa se nekaj hrana in vsi ostali stroski so bistveno cenejsi kot v Sloveniji in jaz dejansko delam 7 ur na dan v Au nic vec . Zivljenje v Australiji je drugacno sprosceno free life
So tvoje stevilke bruto ali neto. In za kaksno delo? Ker vsi vemo, da vsi ljudje nimajo enakih dohodkov.
In kaksno je stanovanje za to ceno?
Me samo informativno zanima, se ne selim v Avstalijo.
Zelite izvedeti vse o zivljenju v Australiji ?
Google vam nudi vse splosne informacije o vremenu, placah, zivljenju v Australiji BREZPLACNO brez seminarjev za 15 eurov ali osebnih konzultacij za 60 eurov.
Zelite profesionalno oceno vasih moznosti in pogojev za pridobitev vize v kolikor izpolnjujete pogojev od ene najboljsih migracijskih agencij v Australiji ?
Obiscite http://www.migrationplus.com.au za zanesljive in tocne informacije o vseh vizah, pogojih in zakonodaji, ki je trenutno v veljavi.
Ali veste, da je migracijsko svetovanje agencij in posameznikov, ki niso registrirani z MARA (Migration Agents Registration Authority) v Australiji nedovoljeno in kaznivo.
Migracijski strokovnjak mora opraviti podiplomski studij in se nenehno dopolnilno izobrazevati, da zadovolji pogoje registracije, ker se migracijska zakonodaja dnevno spreminja.
Nasveti, ki jih dajejo, morajo biti striktno v skladu s “Code of Practice”, ki si jo lahko natancneje ogledate na spodnjih povezavah.
Please refer to the Consumer Guide https://www.mara.gov.au/media/152338/consumer_guide_english.pdf
Please refer to the Code of Conduct https://www.mara.gov.au/media/95420/Code_of_Conduct_July_2012.pdf
MigrationPlus je ena najuglednejsih agencij v Australiji in prav gotovo ne najcenejsa.
Kot lahko preberete v vecini forumov, so napacne odlocitve pri izbiri agencije oz vize lahko zivljensko pogubne in prav gotovo zelo drage. Drzava vam ne povrne stroskov vize, v kolikor je vasa vloga nepravilna ali zavrnjena. Sama pridobitev vize tudi ne pomeni “Happy for ever after”.
Vecina nasih strank je urejanje problemov, ki jih povzrocijo neregistrirani svetovalci, v koliko je to sploh mogoce. Tudi ce je viza podeljena in se kasneje ugotovi, da so navedeni podatki v vasi vlogi niso bili pravilni ne glede na vaso krivdo oz., da jo je izpolnil vas nekvalificirani svetovalec, je viza lahko preklicana in vam je prepovedano zaprositi za novo vizo ali stalno prebivalisce do 10 let.
Migration Plus vam ponuja “Complimentary” assessment – strank, ki ne izpolnjujejo kriterijev za vizo ne sprejemamo – zavedajte se, da vam nihce ne more garantirati, da bo viza odobrena, ker o tem odloca le Oddelek za priseljevanje Avstralske vlade, ter da razlogov za zavnitev vase vloge ni potrebno navesti.
Nasa spletna stran vam ponuja veliko brezplacnih in pravilnih nasvetov v zvezi z migracijo kot tudi potrebnem znanju anglescine, online tecajev anglescine ( ki je pogoj za vecino viz), postopkih za pridobitev potrebnih strokovnih ocen vasih izobrazb in delovnih izkusenj ter iskanja zaposlitve.
V kolikor se odlocite za usluge Migration Plus, vam v paketu storitev nudimo tudi overitev vseh originalov ter uradnih prevodov vseh dokumentov iz slovenscine v anglescino.
Vsi strokovni sodelavci Migration Plus smo registrirani migracijski svetovalci, pravniki in ugledni strokovnjaki ter clani Migracijskega Instituta Australije.
http://www.migrationplus.com.au/ JE ČISTI NATEG!!!
NATEGUJEJO NAIVNE LJUDI, DA JIM NORO ZARAČUNAJO STORITVE, VIZE PA NIKAKOR NE DOBIŠ. NE PRIPOROČAM SODELOVANJA Z NJIMI! DELITE NAPREJ.
Spoštovani!
Od leta 1998 se ukvarjam z vodoinstalaterstvom. zaradi recesije so cene občutno padle in tudi rednega dela ni več, (malo delaš, malo si doma), tko da zaslužiš le toliko da imaš iz rok v usta. zato razmišljam da bi se zaposlil v tujini. sicer moja angleščina je relativno slaba, vendar bi opravil še kakšne tečaje. prosil bi, nekoga ki živi v avstraliji, da mi odgovori kakšne možnosti bi imel glede zaposlitve. seveda me zanima tudi kolikšni so mesečni izdatki, in kakšno plačo lahko pričakujem. tisti ki ne živite in nikoli niste živeli prosim da ne pišete in pametujete. prosim za odgovor na e-naslov:
[email protected]
Pravis da se ukvarjas z vodovodnoinstalacijo ali imas kaksne kvalifikacije v tej stroki namrec to je odlocilni pogoj da prides v AUS drugace pa pozabi na Aus in ostani doma , voli za Janso, in cene se bodo spustile prej ko slej.
potera
Da bi nam montiral plinski bojler, pa malo cevi premaknil v kuhinji. Domaci mojstri racunajo preko 100 dolarjev na uro, kak cenen se pa najde ze za 90. Ampak smo v mrzli Canadi.
a mogoče ve gdo kašna je situacija za pridobit vizo potem garantnega pisma sorodnikov/prijateljev kateri so v avstraliji že 40let ?
Najprej jih vprasaj ce bodo pripravljeni garantirat zate, namrec to je ze samo po sebi ze kar velika odgovornost in ni vsakdo pripravljen to storiti za nekoga ki ga niso videli ze 40 let. Jaz ze nebi, thanks..
to so mi oni predlagali…se vidimo vskao leto ko prihajajo sm na dopust 🙂
zato me zanima kasna je moznost ce dobim garantno pismo in ce bi mi gdo bil pripravljen povedat postopek kako to gre bi bil zel hvaležen.
zahvaljujem se v naprej za odgovore.
Tu imas pogoje za imigracijo kot sorodnik, kot jih navaja avstralska vlada. Izraz je sponsor, ne garantor.
http://www.ozvisa.com/skilled/australian_sponsored.htm
Tu pa je razlozeno, koliksne dohodke mora imeti (odvisno od velikosti njegove druzine) in koliksen bond mora placati zate (3,500.00)
http://www.ozvisa.com/assurance_eligibility.htm
V kategoriji skilled workers pa pise, da ne sprejemajo novih prosenj za priselitev iz Slovenije, kar bi se dalo razumeti, kot da je manj dela na razpolago, ali pa so se navelicali Slovencev. Mogoce jo bodo cez cas spet odprli. Vendar, ce gres kot sorodnik, se te to ne tice.
Tole so sorodstvene kategorije po avstralski vladi
Tule se poigraj z variantami, da vidis, ce se kvalificiras se za kaksno drugacno vizo. Preveri, da na vrhu strani pise Slovenia.
Iscem 8 delavcev ( mizarji, parketarji, tesarji ) torej osebe katere znajo polagati,brusiti,polakirati masivni pod v hisah in stanovanjih in za decking – leseni pod na teresah in okoli bazenov. obvezno je znanje Angleskega jezika. dela se v Perthu .
Iscem samo resne in deloholike. pozabite na slovenski nacin dela.
PERTH
avstralija nudim delo
13.01.15 13:11
Iscem 8 delavcev ( mizarji, parketarji, tesarji ) torej osebe katere znajo polagati,brusiti,polakirati masivni pod v hisah in stanovanjih in za decking – leseni pod na teresah in okoli bazenov. obvezno je znanje Angleskega jezika. dela se v Perthu .
Iscem samo resne in deloholike. pozabite na slovenski nacin dela. ……………………
Ljudje to je nateg. Nobeden ne bo dal delovne vize parketerjem. Ce vam bo pa ta nategant dal delo, bo pa to na crno. Visokim kaznim sledi izgon iz drzave in prepoved vstopa. Vsak tak oglas je prelep. da bi bil resnicen. Amapk ne dvomim, da je precej obupancev, ki bi nasedli iz te propadle drzave Slovenije.
Forum je zaprt za komentiranje.