Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Avstralija … iščem delo

Avstralija … iščem delo

Seveda je lepa klima, drugacni ljudje…vendar to ne zadovolji vseh. Veliko ljudi tu doli se navelica teh drugacnosti. Najbolj cudni so pa tisti, ki sprasujejo kako je tu iz domovine. Ko jim poves po pravici takoj postanejo uzaljeni ces, da jih odvracas od imigracije. Veliko raje nasedajo lepim obljubam ter besedam imigrantskih agentov. Zaradi tega skoraj nobenemu vec ne govorim kaksno je zivljenje tu.

Najbolj smesen mi je bil clanek o working holiday vizah v NZ v reviji Jana pred nekaj meseci(ne berem tega sranja, ampak so mi pokazali clanek). USLUZBENKA STA potovalne agencije je eno leto prezivela v NZ. V clanku vsi na veliko opevajo gospodarstvo ter sluzbe v NZ. Ce bi bilo vse kar pisejo res, potem ne bi zivelo pri nas v Avstraliji vec kot pa 500 000 kiwijev. V NZ imajo cca. 20% nizje place kot pa mi v Avstraliji ob priblizno enakih stroskih. Tega seveda v clanku niso navedli (vse navedbe o lepotah narave v NZ pa so seveda resnicne). Celoten clanek je ena velikanska REKLAMA za agencijo STA in nic drugega…kaksen bullshit! Ampak ljudje obupani kot so bodo seveda verjeli vsemu takemu in kar jim olepsano povedo agenti. Potem pa, ko prispejo tu pa je streznitev lahko zelo boleca za nekatere.

PS: S tem vas ne mislim odvracati od imigracije, celo nasprotno vsakemu zelim, da bi imel moznost ziveti kjer si zeli. Prav tako vsem iskreno zelim uspesno zivljenje v novem okolju. Hocem vam samo povedati kako zaslepljeni so lahko nekateri.

Australija , ja seveda to so sanje, al pa tud ne!?Delas do dveh potem pa gres surfat na eno od tistih plaz ali pa barbi s prijatelji v svoji lepi hisi z bazenom v predmestju med palmami in papige vsepovsod.Ni vazno kaksno sluzbo imas denarja je na kupe pa naj bos doktor ali snazilka. Tam ni velike razlike med kadrom ker si upostevan ni vazno v katerem sloju si,tudi ce si v najnizjem sloju si spostovan. Tu se govori o pravi demokraciji, kjer oskrbnik na primer sole ima skoraj isto spostovanje kot direktor. O ja da ne omenim snazilke, ona je ta glavna, ker brez nje bi bili vsi do kolen v dreku in to se uposteva v australiji, pravzaprav povsod drugje razen v sloveniji, kjer se take brca v rit, tako da imajo zadnjice rdece kot babuni. Ja v australiji ni tega, ni vazno kaj in kdo, tam si spostovan, OK. Tam si Sir! and no shit! hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha…..ojoj me kar glava boli
Lp

Seveda je lepa klima, drugacni ljudje…vendar to ne zadovolji vseh. Veliko ljudi tu doli se navelica teh drugacnosti. Najbolj cudni so pa tisti, ki sprasujejo kako je tu iz domovine. Ko jim poves po pravici takoj postanejo uzaljeni ces, da jih odvracas od imigracije. Veliko raje nasedajo lepim obljubam ter besedam imigrantskih agentov. Zaradi tega skoraj nobenemu vec ne govorim kaksno je zivljenje tu.

Najbolj smesen mi je bil clanek o working holiday vizah v NZ v reviji Jana pred nekaj meseci(ne berem tega sranja, ampak so mi pokazali clanek). USLUZBENKA STA potovalne agencije je eno leto prezivela v NZ. V clanku vsi na veliko opevajo gospodarstvo ter sluzbe v NZ. Ce bi bilo vse kar pisejo res, potem ne bi zivelo pri nas v Avstraliji vec kot pa 500 000 kiwijev. V NZ imajo cca. 20% nizje place kot pa mi v Avstraliji ob priblizno enakih stroskih. Tega seveda v clanku niso navedli (vse navedbe o lepotah narave v NZ pa so seveda resnicne). Celoten clanek je ena velikanska REKLAMA za agencijo STA in nic drugega…kaksen bullshit! Ampak ljudje obupani kot so bodo seveda verjeli vsemu takemu in kar jim olepsano povedo agenti. Potem pa, ko prispejo tu pa je streznitev lahko zelo boleca za nekatere.

En tipičen Slovenac, ki se je odselil in zdaj je ves pameten in oh in sploh. In ker si prebral to sranje od članka ane, pol veš, da je bilo poleg STA uslužbenke govora tudi o drugih Slovencih, ki so emigriral pa nimajo s STA kaj dosti veze verjetno. Itak pa vsak drugač doživlja tujino, tako da je bz posploševat, kar delaš ti.

Bedacina, ne posplosujem nicesar. Ampak vsak, ki ima malo soli bo videl, da je tisti clanek reklama za STA agencijo, ki se recimo ukvarja tudi s pridobivanjem VIZ! Ne vem kaj in kdo si ti Bedacina ampak brez zamere. Veliko je slovencev, ki ne bodo nikoli priznali, da so ga usrali, ker so sli v tujino, ceprav so zelo nezadovoljni. Jaz govorim predvsem o teh. Sam se ne pristevam med njih. Me pa vedno zmoti, da ljudje ne govorijo odkrito tudi o slabih straneh imigracije. To je znacilno predvsem za Slovence. Ce si kdaj prebral kake druge tuje forume bos ze vedel kaj govorim. Tako kot sem ze prej napisal, nekateri ljudje tu so prave karikature!

Tisto v Jani je bil tipičen PR članek (plačan), sem tudi jaz bral…
Bolj na splošno, površinsko in olepšano opisano, a bistvene stvari izpuščene; Podoben članek je bil tudi v reviji Moje finance. Se bere kot pravljica, a tisti, ki hočete sebi dobro, resno vzemite tudi negativne članke o Avstraliji!
Še to:
Imigracijski agentje so tako verodostojni kot vaški preprodajalci rabljenih avtomobilov:).
Sami se morate pozanimati in presodit!!!!! Gre konec koncev za vašo usodo in vaš denar!

Hvala BODITE realni. Mogoce bo se tvoj odgovr predramil tiste, ki so HIGH samo zato, ker jim je uspelo imigrirati v eno od trenutno IN drzav kar Avstralija in delno tudi NZ trenutno sigurno sta. Ampak to, da so imigrirali je prakticno tudi edina stvar, ki so jo naredili.

Vsak dozivlja tujino drugaca, pa ni res ce beres ta forum, kjer vsi(razen par izjem) opevajo in se bahajo kako jim je uspelo, zivljenje je super duper itd , ko v resnici samo nadaljujejo svoje obicajno zivljenje samo da so sedaj brez, ta pravih, prijateljev na drugem koncu sveta.Astralija je dezela extrema, imas poplave , suse, pozare in viharje da jih omenim samo nekaj.Klima tam je prevroca za evropejce in postanes len in dipresiran. Nekaj casa ko si se mlad je mogoce ok toda to mine, in kaj potem. Vsega si navelican , cel dan se skrivas pred soncem in hoces domov.Australija je dezela kamor se gre na dopust za par tednov, ne pa zivet. Kaj ti ostane drugega kot da naredis temu konec.Lahko gres na plazo in zaplavas ven na odprto morje kjer te pozre morski pes, amen.Ali pa gres walkabout in se nikdar ne vrnes, amen. No ja v australiji to sploh ni problem, naredit konec mislim reci.
Ps: ne se ozirat, to je samo moje mnenje, for goodness sake!
Lp

Jah, mogoče se pa po raznih forumih in revijah javljajo edino Slovenci, ki so res zadovoljni v tujini in jim je uspelo ;). Ostali so pač tiho.
Jaz pravim, da kdor ima željo naj proba in preizkusi na lastni koži.

Ja seveda, saj drugi nimajo kaj povedat, kdo bo pa razglasal neuspeh so raje tiho.Jaz bi bil tudi zato ne govorim o sebi haha…
Jaz tud pravim, probaj , pojdi saj beseda je konj ali se rece ni konj, vseeno, sem ze pozabil, predolgo v tujini.
Lp

Seveda, da bodo v clanku REKLAMI pisali samo lepe stvari oz. bodo pisali samo o uspesnih ljudeh. Zakaj je nastala tale debata? Zato, ker je neki samousecnes napisal, da so cene in stroski v Avstraliji enaki kot pa v Sloveniji. Ja, ce oba v druzini delata oz. nimata kredita za hiso, potem se mu lahko zdi vse malo ceneje, drugace pa absolutno ne. Ja, prav ste prebrali. V Avstraliji ima veliko ljudi kredit za hiso. In to pomeni, da mogoce od tistih povprecnih 3500 AUD za neto placo na mesec odstejejo mogoce 2000-2500 za kredit. To so krediti za 20-30 let. Ce je zaposlen se drugi zakonec potem ni panike za tako druzino. Ce, pa je zaposlen samo eden potem se pa zamislite kako se jim zadi potem tu vse poceni. Ob majhnih otrokih doma ponavadi mama ne dela, ker so vrtci predragi. S tem, da tile opisani prav gotovo ne zivijo v hisi cisto ob morju. Ker za tako hiso bi pa potem placevali ne vem 4000 AUD krede na mesec (te hise zlahka stanejo 1 miljon AUD).

Teh stvari agentje ne povejo potencialnim imigrantom.

Jaz brez dohodka pod 80.000 AUD na osebo ne bi sla nikamor. Vse drugo je povprecno zivljenje kot v Sloveniji.

Moje ponizno mnenje je, da se da zelo lepo ziveti tudi z veliko manjsimi placami. Ce imas 80 000 AUD na leto to pomeni, da je urna postavka cca. 40 AUD. Pa mi povej koliko ljudi ima tako urno postavko?? Trade-iji (poklicna sola ala mehanik) imajo tam cca. 25-30 AUD na uro. Ti mehaniki seveda zivijo boljse zivljenje tu kot pa mehaniki v Sloveniji. Je pa res, da veliko ljudi dela veliko nadur (normalen Avstralski delovni mesec ima cca. 160 ur, veliko jih pa dela krepko cez 200 ur) in zaradi tega imajo ljudje visje place. No, to je pa resnicno veliko bolje v Avstraliji kot pa v Sloveniji. Ce hoces delati in nekaj znas, bos lahko veliko delal ter s tem tudi veliko zasluzil. To vcasih pocnejo tudi razni inzenirji ter mogoce ekonomisti (karikiram) oz. s tem mislim izobrazeni ljudje, da imajo kaksen dodaten dolar ob koncu meseca. V Sloveniji, da bi nek sekret od ekonomista cistil popoldne…bha! V Sloveniji pa tudi, ce hoces delati ne mores vedno (krivda vseh slovenskih politikov zadnjih 22 let…f*ck them all). Torej dve placi po 50 000 AUD bruto na leto sta za moje pojme dovolj za lagodno zivljenje (ce seveda nisi preserator ves v kredah od hise (zelo veliko ljudi) ob tem pa se avta, TV-ja, pocitnic…bla, bla, bla (veliko ljudi je spet).

Druzini z dvema otrokoma z letnimi prihodki okoli 100.000 AUD/leto se vedno pripadajo dodatki za otroke, jaz osebno tega ne smatram za lagodno zivljenje, drzava pa ocitno tudi ne, drugace takim druzinam ne bi pomagala. Samo moje mnenje:)

RS imas prav. Sem rekel, da brez kred :). Prav zaradi tega sem zgoraj pisal o teh kvazi uspesnih imigrantih. Vse je oh in sploh ter top za njih na vzven, a v realnosti je precej drugace. Tudi se nobeden ne trudi, da bi tujino opisal kdaj na realen nacin. Pojdi si pogledat stran od STA agencije. Ob branju le te clovek mimogrede dobi ubcutek, da clovek samo malo pride sem na turisticno vizo, malo studira, malo dela 20 ur dela na teden in zivi kot grof…malo morgen. Samo kaj, ko nihce ne verjame nam, ko se pa tako lepo slisi, ko nekdo rece: Ta pa zivi v Avstraliji 🙂

Dodajte še to, da v Avstraliji brez klime ne gre :(.

Aja, midva sva cisto fajn zivela kr neki case brez klim.

Ne vem, ce boste eni drugim kaj dosti dokazali. Jaz poznam ljudi, ki so v 10 letih pri $100k letnih dohodki postali pravi mali bogatasi in take, ki s tem denarjem komaj prezivijo. Tako da… vsak naj uziva po svoje. 🙂

mene ne zanimajo vase bedarije glede delovne vize in da moj poklic ni iskan! ce bom zelel bom v avstralijo tudi odsel. in nehajte mi govorit da to ne grem kar tako, da vas nebio zjebal in ze zjutraj odsel. a vam je to jasno?

mene ne zanimajo vase bedarije glede delovne vize in da moj poklic ni iskan! ce bom zelel bom v avstralijo tudi odsel. in nehajte mi govorit da to ne grem kar tako, da vas nebio zjebal in ze zjutraj odsel. a vam je to jasno?[/quote
Da ni to prvo aprilska sala? 🙂

Malo prebiram te vaše zapise,pa bi dodal še malo svojih misli.Tudi sam sem bil tam doli,kar sem pred nekaj časa že napisal.Večina mojih znancev je emigrirala okrog leta 1950.večina teh ljudi je bila skoraj brez izobrazbe in iz revščine.Danes so ti ljudje v glavnem v pokoju,skoraj vsi imajo dostojno življenje hiše ,avtomobile,nekaj prihrankov.Seveda so vsi morali trdo delati za svoj uspeh.V glavnem fizična dela na vročini muhah in ne vem kaj vse še.Mladina ne goji kaj dosti slo tradicije.Znajo par besed slovensko ampak v glavnem so vsi pravi oziji.Od vsakega posameznika je odvisno kako se bo znašel in kaj bo počel.
Motijo me skrajnosti ki jih tukaj pišete kako je vse super ali pa kako je vse zanič.Resnica je vedno nekje v mes.V sedanjem svetu je pač tako da ljudje potujemo eskim v južno afriko,afričan v megleno anglijo…..
jaz vam svetujem probajte svojo srečo in ne ozirajte se na polresnice in laži ki se tukaj navajajo.Ziheraši si pač kupite povratno karto da se lahko kadarkoli vrnete v domovino
Vsem pa želim obilo sreče v tujini kar pač podrazumevate pod srečo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close