Avstralija … iščem delo
….tudi mi iščemo neko bolj prijazno državo kot je slo., ali lahko kdo svetuje kako bi se znašla v tem novem svetu v avstraliji zdravstveni tehnik in strojni mehanik, oziroma sedaj delam kot hišnik, znam pa delati vse od vodovoda, elektrike., beljenje,….za hobi sestavljanje pc-jev,….mah karkoli sam da bi iz te bedne države spokal
lp
Razocaran
Da ti dam malo nasveta kar se tice tvojih kvalifikacij. Je cisto enostavno: ali si eno ali pa drugo nikakor pa ne ,ne ,ne vse skupaj. Da se spravis k vsakem poslu je u redu ko gres postavit kurnik pri stari mami v Rovtah,za druge obrti ki jih omenjas je pa spet treba 4 leta strokovne sole dragi moj. Anglezi imajo ime za take majstre “Jack of all trades master of none” in se jemlje resno zero.Zato nebi jaz na tvojem mestu prevec tega razglasal po svetu. Da delas kot hisnik ti tudi ni treba vsem povedat. Povej le to za kar imas kvalifikacije, a se razumemo prijatelj?Vec cvekas slabse bo.
LP
…hvala za prijazen nasvet, vendar mi ni jasno zakaj bi zanikal svoje znanje, ukvarjam se z vzdrževanjem in edino kot hišnik lahko imenujem svoje delo, opravljam pa vsa dela sam. Sicer sem po poklicu strojni mehanik a kasneje sem ob delu dokončal še 5 stopnjo prometni tehnik a v tem poklicu nisem nikoli delal.Svoje delo pa opravljam že 20let tako da sem se verjetno tudi že kaj naučil tudi iz prakse in svoje delo opravljam za stranke ki verjemi niso zadovoljne le s kurnikom,
To je vse u redu dragi moj ne podcenjujem tvoje delo, sem siguren da te stranke cenijo toda ce hoces australsko vizo bos moral navest bolj dolocene kriterije, ce noces da tvojo prijavo ne vrzejo takoj v kos.Casi se menjajo in kaj so pogoji za vizo danes je odvisno od povprasevanja za dolocena posla itd Ce je hisnik med njimi si ok toda skoraj ne verjamem.Strojni mehanik, je pa skoraj vedno na sporedu, zakaj, zato ker danes noben noce imet smira na rokah. Elektricar je tudi dober poklic in vedno na listi, posebno v australiji, zakaj, ker nihce noce napeljavat zice v podstresju bungalova ko nabija sonce pri 50 stopinj.cel dan. In tisti pajki in kace na podstrehah so tako strupeni da do bolnice ne prides ziv.Moja hci je bila na obisku v Perth pred parimi meseci in je iz radovednosti vprasala gostitelja ce je res da so tisti pajki v hisah in povsod okrog. V petih minutah je nasel tistega Red Back ki je najbolj strupen pajek na svetu.Mi je poslala celo photo od pajka.
Lp
….lepo pa maš še kakšne koristnejše informacije, kot o živalskem svetu? Kako se čimprej preseliti poiskati službo, , kako oditi morda s študentsko vizo in poiskati delo,…stanovanje…..
Saj res, kako sebicno od mene, ti sprasujes o delu in vizah jaz pa o pajkih. Za studentsko vizo ti lahko povem da ce jo ze dobis lahko delas samo 20 ur na teden.kar ni dovolj da si privoscis boljse zivljenje kot ga imas sedaj v slo. V primeru, da mislis ker si zelo prakticen clovek, da bos ostalo zasluzil na crno in bo vse ok.se motis ker domacini sami te bojo zatozili oblastem, zakaj, zato ker 50% australskih fantov se pehajo s privatnimi posli ravno tako kot ti v slo 25% jih emigrira predvsem v uk in ostali nimajo radi da jim nekdo hodi v zelje.Skoraj vsi pubi v uk imajo zaposlene avstralske kelnarje.
Torej si v australiji na studentski vizi,delas na crno zato ker moras, en dan te dobijo in vrzejo ven iz australije za 3 leta.ce ne vec.?Ne vem ce imas kaksne obveznosti toda to ni zivljenje v vsakem primeru, ali ne?Edina realna moznost zate je da gres na delavno vizo na podlagi tvojih izkusenj in kvalifikacij. Menda ves da imajo po tockah sistem, ce dosezes dovolj tock si tam ce ne pa ostanes doma.
Veliko srece in Lp Brit
Obrni se na Natasho Shelley, ki je migracijski agent:
http://www.australianeedsyou.com/slovenian.php
in ti lahko pove, kaksne moznosti imas za pridobitev vize.
Za studentsko vizo moras imeti s seboj malo manj kot 19.000 AUD za eno osebo, kar je pogoj za vizo.
Razocaran
Upam da nebos sedaj se bolj razocaran. Ja kot je ta zgoraj navedel ce gres studirat v aus se moras vzdrzevat za cas bivanja v aus poleg solanja in ostalega tudi zdravsveno. Na kratko drzava noce nobenih stroskov s tabo, obratno hocejo dobicek od tebe, oni prodajajo solstvo tebi. Samo gdo se gre solat v australijo naj ne pricakuje prevec.
Lp
Vsi na studentskih vizah ne pricakujte prevec. Lahko imate ogromno sreco, da si vmes najdete sponzorja. To je vedno bolj izjema kot pa pravilo. Tu je ogromno Working holliday visa imigrantov (predvsem Anglezi in Irci), ki so v prednosti pred vami. Pa ne predvsem zaradi jezika, ampak zaradi tipa vize na kateri so. Ampak ne vem zakaj je potrebno vsakemu od vas posebej razlagati glede viz. Oprostite amapk obnasate se kot pravi lenuhi. Ze po vseh forumih se ponavlja eno in isto. Zakaj ne preberete prejsnjih objav ?????!!!!! Ali zakj ne greste na uradno imigracijsko stran. Tam vse pise.
Expat
Dobro si povedal Expat, vse to nenehno ponavljanje, mogoce bi bilo dobro dodat se to, kot sam pravis tem ljudem je treba povedat 100x in direktno, namrec, je ocitno da vecina njih imajo skupno to da so lenuhi ki pricakujejo, da ce grejo kam drugam bo tam vse zastonj, pridobljeno brez truda itd.Zato je ze samo citanje forumov prevec za njih. Ti tipi nimajo sanse v tujini ali pa sloveniji. Zato jih jaz ne jemljem resno.Kaj pa ti?
Lp
…draga predhodnika @brit,@expat vidva sta sama sebi zadosti in imata lahko svoj forum oziroma sta samozadostna in ne vem zakaj se sploh oglašata, jaz sem s svojim delom ustvaril iz nič ogromno in ni treba žalit mogoče nimamo vsi toliko časa viset tuki gor in pametovat, dejstvo je da v naši ljubi sloveniji ne dobiš za pošteno delo plačila, da je vse skupaj ena ogromna katastrofa, ni nobene perspektive, ampak moraš biti lopov, čim večji potlej pa gre, da raja životari iz rok v usta ali pa še to ne, pa kaj bi vama to pisal saj že vse vesta,….
res sta kaveljca ni kej, pa lep pozdrav
Razocaran
Res nimam namena zalit le vcasih se ne da pomagat. Ti pravis “sem s svojim delom ustvaril iz nič ogromno ” jaz ne vem kako naj clovek to razume ko obenem trdis kako je obupno v sloveniji, ali si ustvaril ogromno kje drugje, v tujini? Ko pravis da ljudje zivotarijo iz rok v usta, kaj mislis da je tako samo v sloveniji. Poglej USA najbogatejso drzavo ne svetu kjer imajo 16 miljonov otrok ki zivi v revscini, da ne omenim ostalih, njihovih starsev itd. Jaz na primer ne poznam nikogar ki bi tako zivotaril kot ti pravis ne tu v GB ali Slo ..Ce ti bo v tolazbo se sprijazni z dejstvom, da ljudje v revscini predstavljajo le malenkost prebivalstva v naprednih drzavah seveda Ti imas pac smolo da si eden od teh ljudi in posplosujes situacijo toda ni treba pretiravat.Je pa res da vecina, ce ne vsi, ki se javljajo na tem forumu so nezadovoljni v slo in zato hocejo ven, ter si dajejo duska s kritziranjem slovenije, kar je razumljivo. Zato ne jemljem vsega resno.Jaz sem tudi svoje ustvaril in imam sedaj veliko casa za pametirat.Pa brez zamere.
Lp
S približno istimi izdatki??????
Ne pokaj, v Slo sadje ne stane 10$/kg :)))), Coca cola 6$……
Res so plače v AUS višje kot v SLO, a je svinjsko dragooooooooooooo…
Eni ga pa res pokajo:)
Markets [Edit] mean
Milk (regular), 1 liter 1.50 A$ 1.00 2.00
Loaf of Fresh White Bread (500g) 3.00 A$ 2.00 3.80
Rice (1kg) 3.00 A$ 2.50 3.99
Eggs (12) 4.00 A$ 3.20 5.00
Local Cheese (1kg) 10.00 A$ 8.00 12.00
Chicken Breasts (Boneless, Skinless), (1kg) 10.50 A$ 9.00 13.00
Apples (1kg) 4.00 A$ 3.00 4.99
Oranges (1kg) 3.00 A$ 2.68 4.00
Tomato (1kg) 5.00 A$ 4.00 6.00
Potato (1kg) 3.00 A$ 2.00 3.50
Lettuce (1 head) 2.50 A$ 2.00 3.00
Water (1.5 liter bottle) 3.00 A$ 2.00 3.50
Bottle of Wine (Mid-Range) 15.00 A$ 12.00 20.00
Domestic Beer (0.5 liter bottle) 4.50 A$ 3.50 6.00
Imported Beer (0.33 liter bottle) 5.00 A$ 4.00 6.50
Pack of Cigarettes (Marlboro) 17.00 A
S približno istimi izdatki??????
Ne pokaj, v Slo sadje ne stane 10$/kg :)))), Coca cola 6$……
Res so plače v AUS višje kot v SLO, a je svinjsko dragooooooooooooo…
Eni ga pa res pokajo:)[/quote]
Cist res, enkrat ze nehajte bluzit s temi istimi izdatki, kje pa zivite?
Avstralija vs. “Slovenija stroski, da je isto?!!? Ne bullshitirat in zavajat ljudi. Tu so cene pomoje povprecno 1.5 do 3X visje kot pa v Sloveniji (razen bencina in nekaj drugih stvari). Seveda so tudi zasluzki v tem razponu.
Ogromno je tu doli slovencev, ki nikoli ne priznajo navzven, da zivijo cisto povprecno zivljenje ravno tako kot bi ga v sloveniji. Ogromno je tudi takih, ki so brez dela, ker so preponosni, da bi poprijeli za vsakrsno delo (razni ekonomisti ter ostali shit…). In na koncu so seveda tudi tisti, ki opravljajo dela, ki niso v skladu z njihovo izobrazbo. Ti imajo vsaj pravilen odnos vendar se upam staviti, da tega ne bi skoraj nikoli poceli doma. Sama imigracija v ljudeh ustvari lazen obcutek vecvrednosti, a realnost je povsem drugacna.
PS: Predno spljujete moj komentar vam povem, da zivim tu doli, ter tudi, da redno screcavam zgoraj navedene primerke. In povem vam, da so katastrofa od cloveka (karikature).
Dobro povedano Expat
In isto je drugod po svetu za izseljence. Kot sem ze izjavil ,so izjeme toda redke, ostali pa zivijo zivljenje kot so ga imeli doma in pustimo brezposelnost ker ce nimas sluzbe v sloveniji ali tujini si v bistvu nastradal tu ali tam. Kar se tice Australije, kot prizna veliko expat anglezev da kje bi raje bil ko stvari ne grejo tako kot si upal, sedeti v dezevnem Londonskem parku ali pa na vecno soncni australski plazi?Mislim da ni primerjave tukaj, ali ne?Kar nudi australija je klima in ne dosti drugega.Na primer jaz ne bi zdrzal temperature kot je momentalno v Perth 40 c.
Lp
Absolutno.
So izjeme – ljudje s pravimi poklici, ki radi delajo in znajo razmisljat vec kot 5cm od nosa – taki v Slovenijo itak niso nikol spadal – tem gre super.
Ostali pa kupujejo v Aldiju in ostalih budget stacunah in zivijo cist tako kot vi v Sloveniji.
Jah, sj tudi ni vse v kešu, nekaj je tudi v spremembi klime, novih doživetjih, izzivov, mentaliteti ljudi.
Seveda ni vse v denarju,australija je exsoticna dezela se splaca iti ze samo radi tega.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.