Avstralija … iščem delo
Draga KrastacaX
Lep ime. Me zanima ce je brez X se prost. Kar se tice GB si sama odgovorila. To kar opisujes je samo mogoce v demokraciji, angleski demokraciji. Kje drugje na svetu ti dajo socialno??????? ce si v stiski ali pa ne.
Lp
Po daljsem prebiranju tega foruma sem prisel do zakljucka, da to sploh ni vec forum ampak nekaksen blog, ki ga pise Brit. Clovek, ki je Slovenec ko mu pase, kadar pa ne je pa tujec. Zanimivo kako lahko eden posameznik ustvari tako zmedo, da se bistvo foruma popolnoma izgubi. Dober bi bil za slovenskega politika, kamor veter piha..
Evo malo , da vas streznim . Vidim ste se razpisali fulllllll.
Kaj pa argumenti?? Evo vam:
World’s most livable cities:
1) Melbourne, Australia !!!!
2) Vienna, Austria
3) Vancouver, Canada
4) Toronto, Canada
5) Calgary, Canada
6) Adelaide, Australia !!!!
7) Sydney, Australia !!!!!
8) Helsinki, Finland
9) Perth, Australia !!!!!
10) Auckland, New Zealand —!—
according to The Liveabililty Ranking and Overview August 2012
V nadaljevanju Plače v Australiji. Lahko na tej strani še bolj podrobno ogledate svoj poklic in koliko bi bili plačani.
http://www.seek.com.au/jobs-resources/articles/salary-info
August 2012
Are you reaching your pay potential? Do you wonder what other people are earning?
All jobs listed on seek.com.au are required to specify a minimum and maximum salary. This allows us to deliver you a snapshot of the nation’s pay slips each month.
Take a look at our findings below so you can see if you’re reaching your pay potential.
Classification Minimum Mid Range Maximum
Mining, Resources & Energy …………. … $121,946 $138,759 $155,572
Construction …………………. ……………….$103,556 $116,989 $130,423
Engineering …………………………. …….$101,659 $115,996 $130,332
Consulting & Strategy……………………………..$100,626 $113,796 $126,966
Information & Communication Technology …..$86,107 $97,587 $109,067
Legal …………………………………………… $80,195 $93,007 $105,819
Science & Technology ………………………… $80,251 $92,133 $104,015
Human Resources & Recruitment …………… $75,793 $85,812 $95,830
Marketing & Communications ………………. $76,020 $84,679 $93,337
Banking & Financial Services …………………. $72,886 $82,627 $92,369
Government & Defence ……………………………$73,966 $82,195 $90,423
Healthcare & Medical ………………………….. $73,641 $81,933 $90,225
Accounting …………………………………………….. $72,265 $80,866 $89,468
Sales……………………………………………………. $71,263 $80,177 $89,091
Insurance & Superannuation……………………….. $65,498 $73,858 $82,218
Manufacturing, Transport & Logistics………. $64,961 $72,203 $79,445
Advertising, Arts & Media…………………….. $64,589 $72,172 $79,754
Education & Training ……………………………. $63,596 $70,942 $78,288
Design & Architecture ……………………………. $62,721 $70,911 $79,101
Farming, Animals & Conservation …………….. $61,178 $68,443 $75,709
Real Estate & Property …………………………… $57,504 $65,171 $72,838
Trades & Services………………………………. $56,672 $64,050 $71,427
Community Services & Development …………… $56,991 $62,889 $68,787
Sport & Recreation ………………………………. $49,857 $56,183 $62,509
Retail & Consumer Products ………………….. $49,461 $55,577 $61,693
Hospitality & Tourism …………………………….. $49,116 $54,716 $60,315
Call Centre & Customer Service………………. $46,464 $51,750 $57,035
Administration & Office Support……………… $46,199 $51,506 $56,814
Note: All SEEK job ads are required to provide a min/max salary range. The values above are based on the average min/max salary data provided in SEEK ads and are updated monthly.
Evo Tukaj je stran kje si lahko ogledate nepremičnine v vrednosti od 300.000-500.000 :
Seveda je WAIKIKI v Perthu v enem malo boljšem delu ampak ni daleč od obale samo 800 m . To vem ker so te moji kolegi tam kupili hišo.
Porabijo z najemom-kreditom , vsemi življenskimi stroški-hrana , elektrika, bencin, voda,…. VSE samo za 3200 $AUD na mesec. HALOOOO dela samo on ( zaenkrat) hčerka v šoli 1. razred. V Sloveniji bi za njegovo delo bil plačan max. 900 € . Down-under pa 4000-4500 $AUD NA TEDEN !!!! in to kot serviser optične napeljave. ( bolj znano v Sloveniji kot telemah, telekom ,…)
Še najbolj zagrižen mora V TEM primeru priznati mojo nadmoč v argumentih. Za ostale primere bi moral še malo raziskati. Tako , da ne želim komentirati ostalih primerov oz. se spuščati v razprave prehude. Nisem zato tukaj . Tukaj sem , da pomagam če lahko. Ne zavajam in ne računam 🙂 Ker nisem javni uslužbenec. (beri : kurba) 🙂
moj mail vsi poznate: [email protected]
Oj BRIT dej mi povej , če želiš , seveda, te ne silim. Si zaposlen in seveda s čim?
Drugi lahko uporabite tudi tale link za informacije malo:
http://www.deewr.gov.au/Skills/Programs/SkillsAssess/TRA/residenceVisa/Skilled/Pages/home.aspx
Ja to so samo napihnjene cifre ki so mozne le ce izpolnes vse pogoje plus. Ne mi pravit da Janez elektricar z vajensko solo pride v Aus in ga placajo za 40 ur na teden 56 600 aus dolarjev..Koliko pa potem zasluzi nasa cistilka?
02.10.12 20:31
Ja to so samo napihnjene cifre ki so mozne le ce izpolnes vse pogoje plus. Ne mi pravit da Janez elektricar z vajensko solo pride v Aus in ga placajo za 40 ur na teden 56 600 aus dolarjev..Koliko pa potem zasluzi nasa cistilka?
Sej glih v tem je catch bebec. Vajenci ne morejo imigrirati v Avstralijo. Če bi kdaj kaj argumentiral s poznavanjem zakonom in ne samo s svojo bedno glavo bi mogoče kdaj napisal kaj bolj pametnega. Ljudje tale trot vam razlaga, da je gospodarski standard v Sloveniji boljši ali pa enak kot pa v eni od najbolj razvitih držav sveta. Samo v Angliji bo mogoče kvaliteta življenja slabša, ker tam vam bodo pa po glavi srali osebki tipa ala Brit. Ker ti so zavozili Anglijo. A sploh veš kaj govoriš? A si recimo že bil kdaj v Avstraliji? Kako sploh moreš komentirati življenje v neki državi, če še nikoli nisi bil tam. Ti očitno veš in znaš vse. Pomoje te pa še lastna žena in otroci ignorirajo! Ne seri in ne prodajaj buč…Le čevlje sodi naj Kopitar!
PS: Pojdi živeti v Slovenijo za 2 meseca skupaj s Slovensko plačo (čistilke recimo) in potem trobi po forumu kako je fajn teslo. Se mi zdi, da se ti že delaš norca iz ubogih ljudi.Če bi bilo v Avstraliji tako hudo bi država mela odprte meje ne pa, da ima ene najstrožjih imigracijskih zakonov.
Kaj nisva midva ze opravila. Jaz nimam casa za prostake.
Hm, ni prava stran , da se spuščamo tako globoko v takšne verbale.
No naj povem takole. Zgodbica :V VW inštaliram robota. Med tem mi pomaga en praktikant iz šole v Nemčiji . pač imajo 2 tedna na mesec prakso. Poba je star 19 let. Pa ima večjo plačo kot jaz (jaz mal čez 2.000) Halooo ?? in je delal samo 8 ur/dan. OK plačeval ga je VW. Da Brit ne bo imel ostrega jezika 🙂 Delal bo za tem strojem . Torej nalagal bo pleh za izdelavo vrat ali haube,… na tega robota 8 ur na dan . O logiki Evrope in Slovenije bi se dalo razpravljati.
Brit gor so argumentinavedeni in po statistiki in iz 1. roke.
Tukaj je stran za iskanje službe: delodajaci,koliko kje rabijo , urne postavke, ….. Tako , da si lahko sami odtipkate kaj ste po poklicu ali kaj iščete.
Sem pa ravno odprl za električarje Brit , sorry 🙂 .Res me zanima s čim si zaposlen in … ?? OK Brit ne bodi tako negativen. Imam občutek , da če bi cela Slovenija stavkala bi bil ti stavkokaz.
Vendar bodite pozorni!! zahtevajo delavno vizo ali dovoljenje za bivanje. !!!
Lp vsem
Tele place so dejansko zelo realne 🙂
p.s. brit: cistilka zasluzi cca 20-25$ na uro
Place, ki jih navaja Ed so realne in ravno tako cene nepremicnin. Najvec denarja pa zasluzis v majningu. Ne glede na izobrazbo ali tip dela, ki ga opravljas, so 2 do 3x vecje kot v mestu, ker tudi posteno delas in si odsoten od doma.
Samo za obcutek.. imam kolega z Iraka, ki dela kot kitchenhand. Njegovo delo je pomivanje posode v restavraciji. Na uro dobi 27 AUD. Lahko ga damo v enak rang kot cistilko.
Lep pozdrav.
Cudna neka drzava, da cistilka in pomivalec posode zasluzita vec kot administrator.
Ja saj se jim pravi ,Downunder, upsidedown saj ni cudno!?
Zakaj pa je to cudno?
Administrator je poklic ki zahteva skillze/sposobnosti nekje v istem rangu kot cistilka ali pomivalec posode, morda zahteva malenkost bolj “tehnicne” sposobnosti, je pa zato delo mogoce malo bolj ugodno, e.g. ni fizicno, sedis pretezno na riti in nimas rok cel dan namocenih v detergent. Nic posebnega torej. Dandanes sposobnost uporabe telefona & racunalnika ni nic kaj bolj ekspertna kot sposobnost operiranja vakuumskega sesalca ali poznavanje osnov food safetya & operiranja pomivalnega stroja.
Avstralka to je tvoja razlaga(priznam da take se nisem slisal v celem zivljenju) moja je pa taka: Ljudje emigrirajo v te dezele upanja, bogastvo, udobno zivljenje kjer se uresnicujejo sanje in cistit in pomivat za drugimi jim se v sanjah ni prislo na misel. Cela Australija je taka, ljudje z ambicijo. Nihce noce biti snazilec, zato ce hoces snazilca bos pac placal vec, ali ne. Isto je v rudnikih. Gdo pri pameti bo sel dalat v strupen rudnik, zato so place visoke. Jaz na primer ne bi sel pa naj placajo karkoli moje zdravje ni naprodaj. V Australiji bo treba vkljucit taka posla v seznam zeljenih poklicov ce ne bo snazilka kmalu zasluzila vec kot sam gospod director. Izgleda da sistem izbire delavne sile ne funkcionira prav.
Lepo vas prosim, ne ga lomit, bodi realen, primerjat snazilko z administratorjem. Vsak nepismem tepec je lahko cistilec za admin rabis visjo izobrazbo. Torej ni primerjave. Vse se obraca upsidedown.
Lp Brit
In Brit je spet pameten…. Malo me ni gor in ko se vrnem, je vse isto… Brit, ki ne zivi v Avstraliji, soli pamet vsem po vrsti, tudi nam, ki zivimo tu… Kak se ti da…..res…
Ne solim pameti nikomur, uporabljam le COMMON SENCE (nevem slo izraza) in kot sem ze rekel, da cloveku ni treba da je drek da ve da smrdi. Kot na primer ni treba da zivis v ameriki da ves kdo je predsednik tam, temu se rece common knowledge itd. Tu v UK nismo tako izolirani kot australci ali slovenci v australiji, ves!?
Zdej si pa res hecen. Za admin delo definitivno ne rabis nobene visje izobrazbe, to danes pocnejo ljudje ki imajo koncano osnovno in srednjo solo. Ce delas v pisarni & hodis v sluzbo oblecen v srajco & kravato se ne pomeni da si nek super duper strucko in da se lahko nosis okoli kot da si nekaj ful vec od navadne cistilke. Povej mi kaj od tipicnih zadolzitev admin osebja zahteva visjo izobrazbo? Da si admin rabis bit zgolj polpismen 🙂 (no offence)
Pa naj ti se malo razjasnim okoli rudnikov… dandanes so rudniki zelo modernizirani, vsaj v avstraliji kjer imamo zakone o health & safety, cena delovne sile je visoka in se korporacijam zelo izplaca uporabljati moderno opremo in avtomatizacijo. Delo v rudnikih dandanes ni vec kopanjem s krampom v gumi batafukerjih do kolen v blatu. Rudarstvo je industrija, kjer si ljudje zelo zelijo priti noter. Kar najbolj odbije ljudi je oddaljenost od vecjih mest in fly in/fly out koncept – odvisno od osebnih prioritet to mogoce ni zivljenski stil ki bi ga sprejel vsak. Je pa ogromno ljudi ki imajo zeljo it za nekaj let, recimo 5 delat v mining, zasluziti goro denarja in se potem preseliti nekam blizje glavnega mesta. Jih poznam ene par ki so tako naredili… 2 leti v outbacku gor nekje pri Rockhamptonu potem pa voila, kupili hiso outright brez mortgaga in nastepali 3 otroke. Pac sprememba zivljenskega stila glede na obdobje zivljenja.
Kot zanimivost mogoce lahko povem se da so za operiranje tezke mehanizacije v minigu zelo zazeljene zenske – ker so kao bolj precizne, potrpezljive in nezne z opremo. Letne place v rangu $200.000+ sploh niso nenavadne. Sicer osebno ne poznam nobene zenske ki bi delala v minigu kot operator mehanizacije, poznam pa eno punco ki je sla delat na farmo kot voznica “traktorja”, ampak traktorja takega kot ga jaz se nisem videla, bil je naravnost ogromen, bolj kot kombanj. Punca je mala blont decva ki ima nekih 50kg, a je vozila tisti traktor 8 ur na dan ko najvecji expert. Notri je mela gps, racunalnik, air conditioning itd, po njenih besedah the best job so far.
Jst sem mnenja da pac pusti vsakemu tisto kar si zeli, nekateri so cisto happy v tistem kar pocnejo, ceprav si ti Brit clearly hoces prepricati ljudi da so samo doloceni poklici vredni cloveka. Mislim… dandanes folk pocne marsikaj in ce zasluzijo dovolj da ugodno zivijo, potem ne vem kdo si ti Brit mislis da si, da pametujes k cemu naj bi ljudje aspirirali. Denar je pac denar, in nima veze kako ga zasluzis
Tko da no, mislim da smo do sedaj ze vsi prisli do zakjlucka, da imas ti Brit neke serious issues in life, fiksne ideje o tem kako je in naj bi bilo, skratka nek svoj world view ki je bil formiran zgolj na tvojih zivljenskih izkusnjah (may I say they seem rather bitter at times, not to mention seriously out of touch with the times) in demonstriras totalno nepripravljenost na adaptacijo. Wake up clovek, zivimo leta 2012.
Oh zakaj mi nisi to povedala takoj od zacetka. No ja , sedaj mi je vse jasno, danar je denar in ni vazno kako do njega prides. To je moto danasnje mladine, jaz pravim se sreca da smo se vedno ta stari za volanom.
Evo , če želite v Australiji iskati službo in imate malo več časa pa tudi kak euro viška pojdite se prej malo sem pozanimati :
Koliko bo to komu pomagalo ne vem, ampak korak bližje pa boste.
Pozdravljen Marjan. Upam da si ze dobil kaj vec informacij o odhodu v Avstralijo? Glede dolocenih objav ti lahko recem da se neobremenjuj. Ce si resnicno zelis iti nekam drugam zivet potem pojdi. Jaz sem pred 4 leti odletela iz Slovenije in zacela svoje zivljenje iz nic na Cipru in dan danes imam mnogo vec kot bi imela v tem casu v Sloveinji. Hocem ti reci, da ljudje lahko dosezemo in naredimo vse ce si res iskreno zelimo
Forum je zaprt za komentiranje.