Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Avstralija … iščem delo

Avstralija … iščem delo

So I can understand you better

P.A. ne bluzi …

Pa še moje dogodivščine glede avstralije bilo pa je žal pred šestimi leti.Bil sem na obisku pri znancu in pri njemu je bil stric iz avstralije beseda je dala besedo in ugotovimo da njegov sin dela v gradbeništvu tako kot jaz.Dogovorimo se da pridem dol čez nekaj časa.Ja pa ja toda glej ga zlomka čez dva meseca me tagospod pokliče naj pridem ker sin ima delo za mene.Papirji turistična viza avijonska karta mednarodna vozniška nekaj dolarjev in adijo slovenija.Prihod v avstralijo seveda nekaj novega čez par dni začnem delat na črno ,vozil sem se po celem mestu z njegovim avtom kar v delavni obleki delal na gradbiščih nikoli me nihče ni vprašal za kakšne papirje.Nobenih nacionalističnih izpadov.Lep zaslužek v nekaj tednih imel v najemu hišo kupil opremo in avto.začel sem razmišljati da se stalno naselim.šel sem k odvetnici ki jih je cel kup.V roku enega tedna mi je uredila delodajalca ki bi mi bil garant.Toda glej ga zlomka ko je prišlo v zavest da bom moral stalno živeti tam razen dopustov v sloveniji me je zagrabilo tako domotožje da sem pustil vse skupaj in se vrnil domov idiot zmešani danes sem pa na robu egsistence.
Mislim da vsak ki se je odpravil v avstralijo ima svojo zgodbo.Tudi z agencijami je tako eni imajo srečo drugi pač žal ne.

Pozdravljen Rospoh
No to je pa res lepa zgodba, sedaj nam pa povej kaj se je res zgodilo, zakaj si prisel nazaj???
Lp Brit

čista resnica je to kar sem napisal res me je zlomilo domotožje.moram napisat da sem bil takrat star 48let seveda so vsi sorodniki in prijatelji v sloveniji.Ne me narobe razumet Jaz imam same pozitivne izkušnje o avstraliji.Vsekakor bi šel z veseljem nazaj če bi bilo možno.Za več informacij pa [email protected]

Lep pozdrav,
javljam se vam na vaš odgovor. Ali lahko kaj pomagate z zaposlitvijo v Avstraliji meni in možu. Imava srednjo šolo, lahko bi delala tudi kot čistilca ali varovalca otrok.

Hvala že vnaprej za odgovor, Terezija

Ema, lep pozdrav,
prosila bi vas za kakšne nasvete glede tega, kako priti do delovne in bivalne vize v Avstraliji. Z možem bi se tja preselila.
Za odgovor se vam lepo zahvaljujem, Terezija

Mi zivimo v Avstraliji 5 let in niti za trenutk mi ni zal, da smo zapustili Slovenijo.
Ljudje prijazni, odprti, nacin zivljenje popolnoma drugacen, pozitiven!
Standard pa vsaj 3x vecji kot v Sloveniji s priblizno istimi izdatki. Vreme in temperature skoraj idealne…in potem se nekateri zapeckani slovenci sprasujejo, kaj za vraga je tako super v Avstraliji?
Moj odgovor:
SKORAJ VSE 🙂

Terezija
Povej ce ne razumem prav, da si vi predstavljate da v Aus varuh otrok ali pa cistilka zivi na nivoju kjer si lahko kupi hiso na obali tropskega morja hodi na dopuste v slovenijo, sola svojo druzino in uziva prvoklasno zdravstveno nego, medtem ko prezivja prosti cas in vikenda na plazi.
Ce je tako gremo vsi v Australijo, samo potrdi!?
Lp Brit

Brit!

Zakaj zavajas ljudi s svojo nevednostjo. Delavci so v Avstraliji precej bolje cenjeni kot pa v Sloveniji in tudi posteno placani. Varuh otrok in cistilka imata brez problema hiso ob plazi sicer s kreditom, ki pa ga poplacas v enaki dobi kot v Sloveniji, ce pa si ne privoscis Balija vsak mesec pa se mnogo prej. In brez problema gres na cudovite plaze, saj so vsa vecja in razvita mesta v Avstraliji ob morju- geografija???
Ce pa cistilka dela v majningu-rudarstvu pa lahko zasluzi do dvakrat toliko kot inziner, ki dela na primer v mestu.
Kako priti s tako izobrazbo v Avstralijo je sicer druga zgodba. Ne prenesem pa tega negativizma in egoizma s tvoje strani. Pogoji so tukaj vsekakor boljsi kot v nasi domovini.

Mislim, da si ti tista cistilka, ki se je opekla in ni dosegla svojih sanj, zdaj pa grenis zivljenje drugim.

Kopriva
To kar ti pravis ni realno. Cistilka danes v Aus ali UK, NZ ,USA zasluzi minimalno placo ki je $16 aus dolar na uro v australiji v UK £6 – 7 funtov. Ni ogromne razlike. Sicer pa nima smisla primerjat navednega delavca z inzinirjem in to nikjer na svetu. Ter naj povdarim snazilka si ne bo mogla kupit hise na plazi, bilo na credit ali cash, v sydneyu ,Perthu ali pa v kateremkoli mestu kjer dela kot snazilka . Razen seveda ce je zadela tombolo. Pogoji so boljsi kot v sloveniji, to je res, toda snaziljka v aus ali slo je se vedno samo snazilka z relativno majhno placo. Namrec vsepovsod po svetu place so relativne za zivljenje in delo ki ga opravljas. Mi ne bos rekla da v Australiji snazilke zivijo na visoki nogi, se vozijo v mercedezu in imajo jahto v pristaniscu, daj no lepo te prosim, gdo zavaja ,ti ali jaz. Tam mogoce zasluzis par dolarjev vec pa je tudi vse drazje tako da se izenaci. Ce si kupi hiso bo pa prekleto dalec od obale. Namrec to gre takole: hisa ob morju pa ni sluzbe za snazilko, zato je bolj verjetno sluzba ob morju in hisa dalec v notranjosti.
Lp Brit

Cistilka v Avstraliji nima niti najmanjsega pogoja za hiso ob plazi, dejte no sanjat. Kje bo pa dobila kredit za 1 milijon plus dolarjev? In tudi ce bi ga, kako ga bo odplacevala?

Delo v Oz
Na ja koncno je nekdo povedal kako je res v australiji in drugje po svetu. Ce imas dober poklic ki ga tam rabijo potem je druga stvar.Pa tudi za te ni vec tako kot je bilo. Cistilka pa zivotari kjerkoli je na svetu. Hisa ob obali, my foot, sanje same sanje.

Lahko je res, da snazilka ne more kupiti hise ob obali v nekem glavnem mestu. Ampak point je, da snazilka v Sloveniji dobesedno zivotari in mogoce ne ve, ce bo imela za kruh cez cel mesec. V Avstraliji pa ce skromno zivi lahko pride brez problema cez mesec. V Avstraliji si lahko ta snazilka najde se dodatno popoldansko delo. Kaj pa v Sloveniji? Tisti, ki se niste bili doli, ne filozofirajte nekaj v 3 dni. V Avstraliji so place od 2,5 do 3x vecje kot v Sloveniji…cene stvari pa niso vse v tem mnogokratniku ampak nekatere precej nizje. Ta podatek pove vse! Se nekaj je res. Lenuhi in pa zapravljivci imajo tezave s prezivetjem po celem svetu!

PS: Ce ta ista snazilka dela v rudnikih si po ene 20ih letih tudi lahko kupi hiso ob obali. V Soveniji pa bi ta snazilka lahko delala zaradi mene lahko na Marsu pa ne bi odplacala hise v svojem zivljenju.

XXXXXX

Na vsak nacin hoces mojo cistilko, snazilko poslat v rudnik. Kaj se ti ne zdi da njeno zivljenje je ze tako pod nulo brez da gre delat v rudnik. Cel ljubi dan pometa in puca potem pa se popoldansko zaposlitev. Kaj ji pa ostane od zivljenja. Sram te bod. Mogoce so place cirka 3x vecje od slovenskih toda z anglijo ni dosti razlike in ker zivim v UK vecino mojega zivljenja vem tocno kaksna je socialna lestvica v australiji ker je precej slabsa kot tu v UK. Se nima smisla kregat radi tega, ce nimam prav mi enostavno dokazi.
Ps : Moja snazilka se je locila, moz jo je zapustil ker ni zmogla nobenega osebnega odnosa ko je vsa zbita prisla zvecer domov, skuhala vecerjo za moza in otroke ter padla napol mrtva v posteljo in, lahko noc. Ti jo bi pa se v rudnik spravu.. ojoj…
Lp Brit

Ti jo bi pa se v rudnik spravu.. ojoj…
Lp Brit

Tisti kateri ste sedajle ali ste bili v Avstraliji verjetno veste kaj sem mislil. Ostalia pa si preberite par prejsnih sporocil od osebe za nickom Brit.

Pa se nekaj. Nikjer se nisem zasledil, da bi se Avstralci mnozicno izseljevali v Anglijo. Veliko ljudi iz Anglije pa se obratno preseli v Avstralijo. Vse te ljudi zares razumem. Vsak hoce ubezati novim prislekom v Anglijo tipa ala Brit! Pred zahojejimi ljudmi vsak bezi. Tega ala Brit-a vsak pravi Anglez ignorira in ne trpi njegove druzbe. Zaradi tega se ta nesrecna osamljena para usaja ter soli pamet ostalim tu na forumih. Kaj, ko bi odsel kdaj rajsi na kak sprehod ali pa nastudiral imigracijske zakone. Potem, bi mogoce kakemu cloveku kaj konkretnega svetoval. Njbrz si prelen za take reci. Prjatu obisci v kratkem Slovenijo…ostani tam par mesecev…dobro ti bo delo.

Snazilka v Avstraliji ni enako kot snazilka v Sloveniji. Tukaj te ljudje ne podcenjujejo, ce si navaden delavec. Vazno je da delas in ne zivis od sociale.
Drugace pa zakaj ne bi snazilka delala v rudnikih. To je nekaj popolnoma normalnega v Avstraliji. To je del njihovega nacina zivljenja. Od kje pa ima Avstralija toliko denarja? Verjetno da ne od kmetijstva..

Primerjava z Britanije z Avstralijo je popolnoma nesmiselna. Avstralija je financno mnogo mocnejsa in trg dela vecji ter place boljse.

Brit, ti nimas pojma.. Vse kar napises z googla potegnes in mislis da si strokovnjak. Snazilka v rudnikih v enem mescu zasluzi toliko kot snazilka v Sloveniji v 8ih mesecih.

Avstralijo bo popackala kriza, potem pa sledi invazija Kitajcev.

xxxxxxx
Meni je cisto vseeno, kaj ti mislis. Ti se vedes kot prostak in napadas ljudi ki jih sploh ne poznas. Kaj imas od tega? Slab vtis.Izgleda da ti si eden tistih , ki ne poslusa dobrega nasveta in teras svoje. Jaz ne pravim da sem bil kaj boljsi , kar sedaj ni vazno jaz sem svoje odigral, toda nekaj sem se naucil od anglezev, da s takim nastopom ti garantiram da v angleskem svetu, kar Australija je, ne bos prisel dalec, to spada na Balkan. Ze samo s tem da si balkanec ti ne gre v prid potem pa se pomanjkanje bontona, nimas sanse. Kaj si res nezmozen napisat enega pisma brez zalitev, prostastva itd.????
Ps: pa se to Anglija je polna australcev. Ko govoris o bogastvu drzave , daj no mir , Australija niti ne pride na seznam 10 ih docim GB je na osmem mestu. Australija nima bodocnosti. Je isto kot afrika, ko izcrpajo naravne zaloge je konec, kaj pa ostane poleg puscave in vrocine ?
Lp

G. Brit, bejžte no. Avstralija in UK inata povsem drugačno imigracijsko politiko. V Avstralijo lahko pridejo zgolj najsposobnejši, najpametnejši, najprilgodljivejši, najbolj motivirani, dočim v UK se sedaj lahko priseli vsak bimbo in tam potem vleče socialne transferje. Če pa mu kaj ni všeč, gre pa zažigat avtomobile in pa uničevat tujo lastnino (primer nekaj časa nazaj, ko so razgrajali mladi).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close