Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza avonex

avonex

Imam podobno vprašanje kot “Zadosti” in bi prosila, če ima kdo kakšne podobne izkušnje. Za kaj gre? Soprog ima MS in mu je predpisan Avonex kot terapija. Jemlje ga točno 11 mesecev in še vedno (čeprav v navodilih piše da flu simptomi trajajo največ 3 mesece) ima močne simptome gripe: visoko temperaturo, bolečine v kosteh itd. in je vsak teden dva dni čisto zanič. Rekel je da mu je tega zadosti in da se ne bo več pikal, vmes je imel en lažji zagon.
Zanima me ali je še kdo, ki ima takšne simptome, oziroma ali se ve, kaj bi se zgodilo da preneha s tem zdravilom. Seveda je njegova zdravnica zelo proti temu, da preneha, njega pa ta “gripa” vsak teden dobesedno pokonča. Počasi s tem se v hiši tudi pojavlja nekakšna napetost.
Vem, da je to bolezen s tisoč obrazi in da ima vsakdo drugačne probleme, pa vendar…. kakšna vaša izkušnja bi mi veliko pomagala.

Izgleda, da mu zdravila ne odgovarjajo najbolj. Kaj pa če bi vprašal nevrologinjo za druga zdravila, npr: copaxon, betaferon, extavia, rebif…?

Upam, da se bo kmalu boljše oz. da se bo to uredilo.

Mu je predlagala copaxon, vendar se on ne bi želel vsak dan pikati, precej potuje. Če popolnoma preneha z jemanjem katerega koli zdravila me je strah, da bo imel ponovni zagon (čeprav ga je imel tudi nedavno, vkljub jemanju avonexa. Ali obstaja kakšna krvna preiskava kjer bi se morda ugotovilo zakaj ima takšne reakcije na avonex? Nekaj s temi beljakovinami menda ne štima?

New Report

Close