Najdi forum

avokado in ananas

želela bi si vzgojiti avokado iz koščice. prav tako sem slišala, da si lahko vzgojiš tudi ananas, pa ne poznam točnega postopka.
prosim za nasvet.
hvala

Lahko ti povem postopek za vzgojo ananasa. No, pravzaprav ni kaj dosti povedati – kupi ananas (plod) in odreži “zeleni del” s približno 1 cm ananasovega “mesa”. Iz ananasa skuhaj kompot ali še bolje, pojej ga takšnega, kot je, zeleni del pa enostavno vsadi v lonček v navadno zemljo za lončnice in zmerno zalij in pazi, da se zemlja ne izsuši. Čez kakšen mesec ali dva boš opazila, da so začeli listi rasti… Vsaj pri meni je bilo tako. Danes je že kar lep primerek. Obilo uspeha pri vzgoji…

V avokadovo peško zapičiš nekje na sredini od strani 3 zobotrebce in jo daš v kozarec z vodo tako, da je pol peške v vodi pol jo gleda ven, zato je na zobotrecih. Zgoraj je koničasti del. Čakaš kar nekaj časa in iz peške pogleda korenina in zgoraj nova rastlina. Ko je korenina dolga približno 10 cm, posadiš v zemljo tako, da zopet gleda pol peške ven. Preiskušeno, samo sedaj moj avokado nekaj zboleva, ker ima rjave liste. Veliko sreče!

Lahko pa avokadovo peško zakoplješ v zemljo, tako, da je ta špičasti del na vrhu – cca 1 cm pod zemljo. Meni je 1x uspelo, sicer je trajalo nekaj časa, ampak je prišlo ven. Žal pa je po kakšnem letu lepe rasti kar naankrat propadel.

hvala za nasvet. ananas je že v zemlji. zdaj pa pač čakam in gledam. še dobro, da si mi povedal, kaj naj naredim s preostankom ananasa hahahaha dober štos.
hvala

hvala hvala. samo jaz sem jo že pred odgovorom dala kar v zemljo, tako da je pol gleda ven, ker sem slišala, da tako tudi gre. samo dvomim. bom pa poskusila še z eno koščico po tvojem nasvetu, pa da vidimo.
hvala

se mi zdi kar vredu varianta, ta tvoja, kar smiselno zveni. bom to tudi poskusila, ena mi bo ratala , tako dolgo bom poskušala haha.
hvala

Pozdravljena,
prijateljica mi je podarila kar tri avokade, ki jih je v maju zasadila po Ireninem postopku.Sedaj jih imam na hodniku, je toplo in svetlo , so veliki skoraj pol metra z lepimi zelenimi listi, zalivam po potrebi.
Tista o ananasu pa je zanimiva in bom kmalu poskusila.
čao

… no Vesna, kako je s tvojim ananasom, ali še živi?

New Report

Close