avgustovke kaj je zdaj to?
Lep pozdrav vsem tudi v mojem imenu. Tudi jaz komaj čakam da se vse skupaj začne čeprav me je poroda res zeloo strah. Nevem kaj nardit da bom psihično pripravljena.
A mi lahko katera odgovori na dve vprašanji? Zanima me če delajo ctg vsem ali samo nekaterim pri katerih kaj sumijo? Meni ni nikoli omenila ctg – ja, rok imam pa 21.8.
Ali pomaga tudi čaj iz listov robidnice (sem nekje zasledila) ali samo iz malinovih listov?
Hvala za odgovore in čimlažje čakanje na popadke:)!
Pozdravljene,
tudi jaz sem danes bila na pregledu in ctg-ju. Popadkov še nič, čeprav mi trebuh močno otrdeva. Otrok je že obrjen z glavco navzdol, tako, da je pripravljen. Sem namreč v 37. tednu. Je pa slaba novica ta, da mi noge res zelo, zelo zatekajo. V dveh dneh sem dobila 3 kg. In to je samo voda, ki se zadržuje v meni. In ko je G videl moje noge se je kar za glavo prijel. In me hotel že poslati v bolnico do poroda. Pa mi je dal še en teden in strogo počivanje. Ker če drug teden ne bo bolje ostanem v bolnici, kar si pa sploh ne želim. Namreč imam 15. mesečnega sinčka in ga nočem pustiti toliko časa samega. (čeprav ima še očka in mojo mami da ga čuva) Tako, da sem kar malo žalostna. In se že zdaj bojim kaj bo. Po eni strani si kar želim, da bi se sprožil porod, čeprav imam občutek, da bom šla čez rok, ki ga imam 27.8. Upam, da se srečno konča.
Vsem ostalim pa tudi veliko sreče.
Pozdravljene!
Tudi jaz sem še v enem kosu. V torek sem imela pregled in je G ugotovila, da je ležanje in počivanje pomagalo in da bom mogoče celo zdržala do roka. Maternični vrat se ni nič skrajšal. Me je pa naročila na CTG šele čez štirinajst dni, v 38 tednu. A je to dovolj zgodaj? Kaj mislite?
Zdaj grem lahko celo malo naokoli. Tako sem šla včeraj kupit še zadnje malenkosti za tamaučka. In zdaj se vsaj spet sproščeno veselim, ker prej sem bila kakšen dan že čisto zamorjena.
Sicer pa vas vesčas berem in prav vsem želim veliko sreče.
Pozdravljene punce,
že nekaj dni se nisem oglasila, ampak brez skrbi – berem vas.
Sem 38.teden, danes sem imela 3.ctg. Vse je ok je rekla gin., da se še drugi teden vidima na ctg-ju, potem pa me preda v oskrbo porodnišnici.Mi je že prav tečno hodit tja…komaj še priracam peš sem in tja, pa sploh nimam daleč do ZD.
Avgustovka22, tudi jaz pričakujem prvega otročka, rok imam 20.8. in sem prav tako nevedna kot ti. Pustiva se presenetiti, vsi pravijo, boš že vedela, ko bo šlo zares. Kaj naj rečem, te bom že vedela. Od kod si, če ni skrivnost, jaz sem iz MB.S ctg-jem se spremlja počutje otroka: bitje njegovega srca, gibi in morebitni popadki.Jaz hodim na ctg od 35.tedna, pa ni nihče nič rekel, da zato tako zgodaj, ker je kaj narobe. No, celo nosečnost je bilo vse ok in tudi sedaj po pregledih ctg-ja pravi gin.da je vse ok, da se otročku dobro godi…kam hodiš k gin?
Polonak, kje si pa ti kaj? Kako kaj kaže? Že kaj popadkov? Počutje?
Tatjanad, pa ti?
Punce, držite se! Če gre katera prej…držim pesti, pa fejst pritiskat!
LP, nika
Pozdravljene!
Tudi mi so se v enem kosu. Trebuh je kar nizko, mala pridno brca in se preteguje. Tudi jaz vcasih se komaj racam, mal mi en zivec pri krizu nagaja, ampak to so pac stvari, ki sodijo zraven, a ne? Pocutje v redu. Stvari za malo so pripravljene, tako da sem mirna. V torek pa koncno pregled – bom porocala.
Aja, popadkov se nimam. Pri naporih otrdi, drugace pa ne. Prvic sem prvi popadek dobila dan pred porodom, pa niso vec nehali 🙂
nika, vem, da tezko verjame, ampak cisto drzi: ko se zares zacne, ves. tako da ce se sprasujes, ce je to to ali ne, po navadi se ni 😉
Srecno vsem (nam), ko se bo zacelo! Lep porod in zdravega soncka!
Pozdravcek,
Tatjana
Nika,hvala za vzpodbudo. Drugače sem pa jaz čist z drugega konca kot ti – okolica Škofje Loke in v Šk. Loko tud hodim k gin. (dr. Igličar).Je ful dobra zdravnica,se res da pogovorit z njo, sam kaj ko imamo me nosečnice skoz toliko vprašanj. Jaz zmeraj kaj pozabim vprašat pa se potem takoj spomnim ko pridem ven in sem jezna sama nase.
Ti veš a bo fantek ali punčka? Jaz nevem in me že ful firbec matra,komaj čakam…
Avgustovka22, pričakujem drugega otročka. In če povem po pravici, tudi jaz ne vem, kako bom vedela, kdaj gre zares, ker so mi prvič porod sprožili, svojih popadkov nisem imela nič. In baje da so umetni popadki precej drugačni kot naravni. Torej smo kar približno na istem. :)) Trebuh mi občasno otrdeva, ampak po mojem to ni to.
Še kakšen teden naj počaka, potem naj pa zaradi mene kar pride ven. 🙂 V ponedeljek imam CTG in pregled, pa bomo videli, kaj bo.
Sem vas hotela še nekaj vprašat – a tudi ve dobivate nenavadno veliko povabil na kavo od kolegic? :)) Jaz imam naslednji teden že čisto zaseden, vsi pravijo, da bi radi še na kavo, preden rodim. 🙂 hehe
No kot sem rekla…noseča 39 tednov,pa samo ctg,ki ni pokazal nič novega.Upam da bo v sredo ko imam rok in ginekologa,da bo vsaj pogledala če sem kaj odprta.Zdaj je rekla da brez veze gledat,ker če ni popadkov tudi odprta ne morem biti,več kot na prejšnem pregledu(2 cm) Ali katera kaj ve kako je s tem,pa saj če mi tistih 15 minut ko sem na ctg ju ne pokaže popadkov to verjetno ne pomeni da jih sploh nbi,ali kako?
Tudi jaz ne vem,kako zgledajo popadki,ker so mi prvič tudi v porodnišnici sprožili.No tiste si bom zapomnila ZA ZMERAJ.Zdaj pa ko me kaj začne črvičit,res ne vem ali je to to,ali samo prebava.Še najboljši razplet bi bil zame,če bi mi kar voda odtekla in bi vedela da je treba v porodnišnico.
Problemov s povabili na kavo nimam,grem pa v glavnem kar vsak dan.Se že najde katera.(-:
Jaz sem vse tiste, prjatlce in prjatle, ki sem jih hotela videt pred porodom povabila kar domov. In skoraj vsi “glavni” so me prišli pogledat. Sem jih namreč hotela še enkrat videt predno grem.
Drugače pa pričakujem drugega otročka (ne vem kaj bo), in v prvo mi je odtekla voda v 35. tednu, tako, da popadkov na začetku nisem imela. Dobila sem jih kasneje – umetne. Tako, da sedaj upam, da bom vedla kdaj so pravi. Drugače pa imam še vedno težave z zatekanjem nog. Kaj pa ostale? VAm kaj odtekajo noge?
Avgustovski dnevi se nabirajo pri meni v trebuhu pa eno veliko zatišje, nobenih bolečin v medenici ali sramni kosti, občasno mi otrdi trebuh. Ob skrbnem jemanju retaferja na tešče z limonado (zgleda imam odporen želodec) se je tudi energija vrnila. Omotica, ki se mi je pojavljala prejšnji teden je na veliko srečo izginila. Tudi sprehodi mi ne delajo težav.
Psihično sem se sestavila in se odločila da užijem še svoje zadnje nosečniške dni tako kot je treba- polna optimizma in dobrih občutkov z zavestjo, da verjetno zadnjič v življenju vse to doživljam. Odmislila sem zdravnike, preglede, vse možne diagnoze ter prognoze in se prepustila dnevu.
Otroček se je umiril, gibe naštejem do večera ampak se moram potrudit da se poslušam, vse v trebuhu je bolj lenobno in počasno.
Kilogrami so se nabrali – bo zaloge za naslednje dni po porodu- 17kg +, strijice se še niso pojavile, mažem mažem in celo verjamem da to pomaga:)))
Torba za potovanje v Rim pripravljena na njej pa še en listek kaj vse stlačiti noter pred samim odhodom.
In z vsakim dnevom sem bolj prepričana da bo punčka- vam ne znam povedat zakaj, tako enostavno čutim.
Kako pa ve?Kdaj se bo začelo? Kdaj bo prva otvorila sezono v avgustu?
Pozdravček Polona
Polona, tudi jaz že imam vse spakirano in samo še čakam. Včeraj sem tako nerodno stopila na kamen za hišo in preveč na rozkorak, da me je čudno špiknilo v nožnici in danes komaj hodim…upam, da se mi ni kakšna mišica nategnila…:)
V torek imam pregled, zdaj sem že v 38. tednu. Upam, da se bo porod res začel malo prej. Tako komaj že čakamo novega člana družine…
Včeraj sem tudi vse pospravila…ta gnezditveni sindrom me včasih prav ubija ampak a veš kako je, ko ne moreš nehat.
Punce, javite se, zdaj je res nastopila sezona levčkov 2007.
lp katja
pozdravljene avgustovke,
No mi smo pa danes dopolnili polnih 40.tednov 🙂 Neverjetno,ne? Naša punca kar noče ven (kljub temu da ji danes ob polnoči najemmna pogodba poteče haha)…
Počutje super, razen občasnih ala “predmenstrualnih krčev” v spodnjem delu trebuha…
Preglede imam vsak teden-ctg ne kaže nikakršnih popadkov,odprta nisem nič, teža tamale v tem trenutku-3600 g :-O
Jutri imam spet pregled, se pustim presenetit, mogoče pa me čakajo kakšne dobre novičke v smislu “ste že odprti,gremo rodit…” Ja,ja to bi se mi fajn zdel….
Doma je že nekaj časa vse pripravljeno,torba se v avtu vozi tut že lep čas, zdaj samo čičamo pa čakamo 🙂
lp
Sisy, 40t
Drage avgustovke,
je pisala polonak, katera bo naredila otvoritev…levčki na pohodu…kar poglejte novo temo: avgust – smo že rodile.Pa je imela rok šele 15.8.
Jaz ga imam 20.8.pa pozno zvečer čutim krče že 2 dni…po kakšni uri popustijo in spet nič. Se pa naš pubec ni nič umiril…k večjemu je vedno huje aktiven in ker je vedno večji mene že vse boli in mi ni več prav nič v zadovoljstvo to sunkovito premikanje.Očitno več res nima prostora…ne vem kaj čaka…jaz že komaj čakam, da prijoče na svet…
Pa ostale, se še držite?
Javite, ko boste rodile, da preštejemo levčke in device!!!
LP, nika
Hajli,
ja kaj je zdaj punce…smo vse tik pred zdajci čisto brez volje in energije? Vse samo beremo? Se vidi, da ni polonek – ona vas vsaj malo spodbudi k pisanju…jutri prideta z Jakcem domov.
In drage moje- počutje?
Jaz ne morem več…ne grem se več!Pa šele 20.8. imam rok. Samo primer: danes ponoči me je tako bolela glava, da sem se od bolečin zbudila. Vzela lekadol, mrzle obkladke…pa ni in ni nehalo…občutek, da se mi bo zdaj, zdaj zmešalo od bolečin. Nikoli me ni glava bolela tako močno, niti si nisem misla, da je možno skoraj znoret od bolečin.
Le kaj me še čaka do poroda…vsako noč je nekaj.Podnevi še kar gre, noči so mi pa blazne…spat itak ne morem.
Pa ve?
LP, nika
ojla, nika!
se vedno sem v enem kosu 🙂 tvoje sporocilo sem dobila, HVALA! sem si ze shranila in zves, cim bo kaj novega!
imam pa zadnje case bolj malo casa za racunalnik, zato ne pisem vec pogosto…
vceraj sem imela pregled. z malo vse v redu, baje ima ze nekaj cez 3100g. vse je ze pripravljeno, ustje pa je se zaprto. no, tako da zdaj cakamo, kdaj bo prisel dan-d, baje da lahko kadarkoli. pocutje v redu, sam ze res tezko hodim. trebuh je cisto nizko in spicast navzven, prav smesen je. po eni strani si zelim, da bi ze napocil cas, po drugi pa poskusam cimbolj uzivat te zadnje tedne in dneve… potem bo sele veselo 🙂
mi je pa ugotovil en zepek ovojnice, ki ga prejsnjic ni bilo. sem ze vprasala pusenjaka za kaksen podatek vec, ker je bil moj g bolj skop. no, naslednji pregled pa je ze v porodnisnici (ah ne no, a res bom ze rodila?!?), in sicer 20.8., ctg in uz. ce ne bo ze prej kaj, seveda.
polona – CESTITKE!!! sem bila prav vesela, ko sem prebrala. in komaj cakam, da napises kaj vec, kako je slo.
spanje: ja, tole pa gre prenesetljivo dobro. prvic zadnji mesec prakticno nisem spala, pa ceprav sem upala, da se bom pred porodom spocila. zdaj pa kot da ne bi imela trebuha. pa sam en obisk wcja na noc.
koncno imam pripravljeno torbo za porodnisnico, pa paket za malo, ki ga bo moz prinesel ob odhodu. in cakamo…
kako ste ostale?
tatjana
Seveda tudi jaz bolj slabo spim zadnji teden…
In tudi jaz komaj čakam porod! Zato, ker sem res že sama sebi v napoto. Predvsem sem zadnje dni sitna in grem že sami sebi na živce. Mogoče ima tukaj malo prste vmes tudi vreme.
Upam, da bom ob naslednjem pregledu v torek že kaj odprta in mi bo rekla ginekologinja: ja vi boste pa kar rodit šli… – sem mislila, da bo tretji porod kaj hitreje, pa nič ne izgleda.
Drugače sem kar dobro. Bolijo me kosti, tako da včasih komaj hodim in zjutraj se zbujam z bolečim vratom – verjetno zaradi obremenjene hrbtenice.
Pa pustimo stokanje.
Res je, da moramo prav zdaj pripraviti vse naše moči za trenutke po porodu in prve tri mesece doma. Takrat jih bomo potrebovale največ, zato zdaj lepo počivajmo in se pustimo razvajati (čeprav to z malim otrokom ni najlažje..)
Lepo se imejte in sporočite lepe novice – seveda!
Katja