Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje avgustovke kaj je zdaj to?

avgustovke kaj je zdaj to?

Tudi jaz danes pričenjam porodniško. Do roka imam še 3 tedne (prestavili so mi ga na 21.08.), vendar bo očitno prej.
Danes sem imela CTG in je pokazal, da se že nekaj dogaja. Pa odprta sem že 2 cm. Ginekolog mi je rekel, naj pridem v ponedeljek na kontrolo – če do takrat še ne bo nič. :o))
Očitno je mali že v nizkem štartu, ampak jaz bi vseeno raje videla, da še malo počaka. 🙂

NO
TATJANAD ČE boste kaj pohiteli,se pa mogoče srečave v porodnišnici. Zakaj pa meniš da bo kaj prej.A si prvič tudi prej rodila?

Priznam, da sem se mal bala, da bi luna kaj vplivala na naju. Je se mal prezgodaj… Na prejsnjem pregledu mi je rekel, da se zacenjajo stvari pripravljat (to se je pa ze vecini avgustovk, verjetno 😉 ), kaksno je stanje, pa bom vidla naslednji teden. Ne, prvic sem rodila sam par dni pred pdpjem. Tudi zdaj bi mi bilo prav tako. Sam ne vem, imam obcutek, da bo mal prej.

Kako pa pri tebi kaze, janana?

Kleopatra: drzi se, ce se te dni kaj zacne!!

Meni se porodniska zacne v sredo – mal smo prestavili uradni datum. Koncno!

A imena imate ze vse izbrane? Mi ga sicer imamo, ampak se vedno gledam mal naokol, ce naletim na kaksno, ki bi mi bilo res zelo vsec.
Hm, ce je gin. zgresil, pa bo fantek, bo pa problem, ker v tisti smeri nismo cisto nic razmisljali…

-- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- Otroški smeh je ena najlepših stvari... čista sreča in brezskrbnost sta drugi. Pridno rasemo in vsak dan spoznamo delček sveta, na katerega smo pozabili.

polonak-koliko časa nazaj si imala gen.herpes?jaz približno 7,8let nazaj,1xse je še ponovilo,potem pa nič več.v mat.knjigici imam to vpisano,ampak izgleda,da je ok,če gin. ne omenja…no.pa vso srećo pri porodu-bolje tako ,kot prizadet otroček..
no,še vedno sem v enem kosu,bila sem na amnioskopiji-še vse ok,..odprta 1 prst,lažni popadki pa prisotni
KOMAJ,RES KOMAJ ČAKAM,DA SPOZNAM MALEGA LANA..DA GA CELGA POLUBČKAM:)
kar ne morem verjet..
pridkane bodite,..čau

http://lanovo.myminicity.com/

Mi bomo našega fanta spoznali 7. avgusta, takrat so mi namreč določili datum za carski rez. Če bo katera takrat v Lj porodnišnici, se mogoče vidimo 🙂

LP vsem!
Nina

ninny, kako pa to, da imas dogovorjen cr?

-- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- Otroški smeh je ena najlepših stvari... čista sreča in brezskrbnost sta drugi. Pridno rasemo in vsak dan spoznamo delček sveta, na katerega smo pozabili.

Joj, TatjanaD, samo ne o imenih! Jaz bom ravnokar doktorirala, pa še vedno nisem nič pametnega pogruntala. 🙂

V prvi nosečnosti se mi je zdelo, da je za punčke toooooliko lepih imen, za fantke pa bolj malo. Zdaj mi pa sploh ni nič več všeč. 🙁 Oziroma – kar je všeč meni, ni všeč partnerju in obratno. Za fantka smo se zdaj nekako odločili (tudi jaz še gledam okrog, če najdem kaj boljšega:)), za punčko pa nimamo nič. Bomo razmišljali kasneje, če bo treba. 🙂

Moji prvotni predlogi so bili Jaša za fantka in Mila za punčko, pa je partner skoraj alergijo dobil. 🙁

Pozdravljene,
danes me je prvič obiskala “babica”-zelo sem bila presenečena nad obiskom pred porodom. Sicer je pa fajn, da prej spoznaš človeka, ki bo kasneje negoval otročka. Sem zadovoljna z babico.

Tudi pri meni so se že začeli neki lažni popadki, danes dvakrat…pa itak mi vsi pravijo, da bom pred rokom rodila(pdp 20.8.)…kakšen teden še, potem pa mi je vseeno kdaj grem. Rada bi šla čimprej, ker še komaj prestajam te neprespane, bolečin polne noči…

Vsem, ki boste šle prej…držite se!!!
Polona, kje pa si ti kaj? Kako se držiš? Držim pesti zate in za tvojo bebico! Saj bo vse ok, verjemi. Sploh ne vem, kaj bi lahko šlo narobe? S čim se zdaj ubadaš? Kaj te skrbi?

LP, nika

TatjanaD,
prvi porod se je končal s CR – sprožili so mi ga v 35.tednu zaradi preeklampsije, pa se nisem odpirala, tako da so mi po 12-urah umetnih popadkov naredili cr. zaradi predhodnega cr sem imela zdaj opcijo ali cr ali pa poskusit naravno, in sem se odločila za cr. tako da je zdaj dogovorjeno, razen če se mali ne odloči, da bi prišel ven prej, potem bomo pač poskusili po naravni poti.

Herpes oziroma sum nanj se mi je pojavil v tej nosečnosti- z odvzemom krvi se je pokazalo, da imam protitelesa za oba virusa HSV1 in HSV2!

Lorika sva na istem ampak verjetno tvoj g ne komplicira toliko, kaj pa bo ko boš prišla v samo porodnišnico rodit pa boš povedala kasneje.

Pri meni so se sedaj po ne vem kolikih razgovorih odločili da bo CR le v primeru sveže klinične slike! Se pa baje lahko virus sprošča skozi kožo brez tipičnih znakov.

Jutri imam spet posvet v porodnišnici in bo ginekolog dal zadnjo besedo oziroma jo bo napisal!

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Da se še jaz malo skašljam. Včeraj sem imela pripravo na CR, za vsak slučaj,ker sem prvega imela s CR, čeprav sem si tokrat takoooo želela rodit po naravni poti. Sem se celo nosečnost prepričevala, da tokrat pa bo…
No, pa je rekla G v porodnišnici, da je vse še tako zaprto, MV pa ohranjen, da dvomi, da se bo do PDP kaj spremenilo in mi napisala datum za CR (9.8., enako kot PDP). Če se do takrat porod slučajno sam začne, bodo probali, sicer pa direkt na CR.

OK, sem si rekla, če tako mora biti, in sem se želela zmeniti vsaj za spinalno. Tako si želim, da bi vsaj enkrat slišala tisti prvi jokec, ko dete pride na svet… pa mi tudi to ni dano, ker sem imela enkrat pred leti neke težave s krvjo in je menda preveč tvegano.

Danes me daje zmerna depra, pa kar na jok mi gre… Ne glede na to, da je najbolj pomembno, da bo z dojenčkom vse ok.

Bojim se tudi, da bodo po CR rekli, da je maternica precej fuč in naj kar pozabim še na kakšnega otroka.

Avgusta1 te popolnoma razumem jaz sem tisti dan ko so mi rekli, da bo potreben carski rez bila čist obupana. Imela sem kup enih negativnih občutkov od nelagodja, jeze, razočaranja, skrbi za še enrojenega otroka. Bila sem v obupnem stanju kar naprej sem se jokala.

Danes sem že boljša, jutri imam spet pregled v porodnišnici ti pregledi me vedno malo potolčejo in glavo napolnijo z nekimi medicinskimi podatki.

V porodnišnici jim je pač najlažje naredit CR njim se to ne zdi nič tako strašnega, nam mamicam pa je to popolnoma druga pesem!!

Seveda pa še malo pa bomo tudi me cartale naše bebike!upam da zdrave in zadovoljne.

Pozdravček Polona

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Zadnje čase vas samo berem, zdaj pa se javljam še jaz. No, po tednu morja in tednu Kranjske gore z našo skoraj štiriletnico sem tudi jaz začela pripravljati stvari za dojenčka, pa torbo za porodnišnico… Glede na to da je naša prva punca prišla na svet 11 dni čez rok, mislim, da ni treba preveč hitet.

Malo sem si tudi osvežila informacije o tem, kako izgleda porod (šla sem v materinsko šolo na predavanja o porodnih dobah, ostalo sem zaradi dopusta spustila). Malo mi manjka informacij, kako se obleče poletnega dojenčka – naša punčka je bila zimska, tako da polonine informacije, kaj je napakirala v torbo, kar prav pridejo.

Počutje OK, mali/mala dobro brca, malo me boli sramna kost, sicer pa pridno hodimo na sprehode in malo pospravljamo po stanovanju.

PDP je 21.8. – bomo videli, ali bomo imeli levčka ali devico. Pregled imam pa drugi teden, pa bodo povedali, če se že kaj dogaja.

Srečno vsem skupaj in zdrave otročke!

LP, žiž@

Naj se še jaz malo javim.
Danes sem s pregleda in sem odprta 3 cm sem upala da bo kaj pa nič.Pdp je 5.8.Koliko lahko še to traja ko pa me že vse boli da je kar za znoret.
Hvala bogu nam vsaj vreme malo služi da ni pasje vročine.
Še pišem kaj.

suzi 29

suzi 30

Ja jaz sem tudi mislila,da bo vseeno kaj,ker sem na pregledu pred enim tednom bila odprta 2 cm,pa sem še vedno doma.Tudi luna ni pomagala.Jutri imam spet ginekologa,ampakzdaj dela samo še ctg.
A je pri vaših tudi tako ali morda potem še kdaj pogleda tudi materični vrat ali uz. Jaz bi bila kar zadovoljna,če bi vedela,če je kaj novega v enem tednu.

Vidim, da nisem edina tako zgodaj pokonci. no moram riznat, da že eno uro več ne spim, da sem si privoščila limonado in retafer:)))

Danes imam v porodnišnici spet pregled pa vam potem sporočim kako kaj z otročkom in CR jem!

Jaz imam še vsak teden pregled pri svoji g, ki mi opravi tudi UZ po CTg-ju od 37 tedna dalje.

Pozdravček Polona

ne morem verjet polnih 38t!

Punce,

že kar nekaj časa vas berem, pa sem se odločila še sama dodati nekaj vrstic…

Gre pa takole.

Kot vse ve komaj čakam, da malo bitje začne svoje potovanje na ta svet. Rok imam 25.8., vendar imam kar dobro prognozo za prešnji porod. Prvega otroka sem rodila v 37. tednu, drugega v 38. Tudi zdaj se mi že kakšen teden ves čas nekaj dogaja, lažni popadki, pritiskanje navzdol, da o bolečinah v medeničnih kosteh ne govorim. Ampak sem se odločila, da ne bom preveč zjamrana in bom vse te tegobe raje odmislila. Ko bo mali fant za na ta svet, bomo pač šli….hahaha

Odprta sem 1cm.

Pri prejšnjem porodu sem prišla na pregled, pa mi zdravnica pravi: ja vi ste pa odprti 3 cm, bomo šli kar rodit.

Upam, da se bo tudi zdaj kaj podobnega zgodilo. Rodila sem v 2 urah s popadki, ki so se spontani začeli po klistirju.

Pridobila sem 10 kg, upam, da jih več ne bom, ker mi takole kar ustreza. Malce sem slabokrvna, ampak ni prehude.

Rodila bi rada v Ljubljani, imam prečudovite izkušje z osebjem in na sploh.

Grem, ker se je ravnokar zbudil moj triletnik Aljaž.

Lep dan vsem,

Katja k.

tudi jaz komaj,komaj čakam….vsak večer me vse tišči(Križ,pa pod trebuhom),zato si mislim:”dons pa bo…”pa se zjutraj zbudim in ni še nič.
jutri mam ctg in amnioskopijo,mogoče pa bo za rodit.
tudi jaz sem mislila,da bo vpliv lune kaj pomagal,pa nič..
se je kateri že izločil t.i. čep?men včeraj malo,dons pa tud-kakšna je pa to količina,če je v celoti?pr men je tko,kukr če bi se useknila-ne najdem boljš primerjave:)
lep pozdravček vsem

http://lanovo.myminicity.com/

Avgustovke!

Se je pri kateri že začelo?

jaz sem še v enem kosu, čeprav sem za danes imela planiran CR, včeraj so me temeljito pregledali se med seboj posvetovali in se odločili, da lahko rodim po naravni poti.Res sem bila srečna, da je tudi to še mogoče. Sem si kar privoščila en čajček malinovih listov:)))

Naslednji teden imam spet pregled in sedaj me natančno spremljajo v mb porodnišnici.

Odštevam dneve in upam, da bo vse vredu- sem še malo pod vtisom vseh pregledov.

Gibe naštejem ampak jih je dosti manj kot jih je bilo, trebuh otrdeva.

Kako pa kaj ostale?

Nika hvala ker misliš name – morda bova pa skupaj rodili:))))

o,lej jo,jaz sem bila pa prepričana,da so te zadržali noter,ker se včeraj nisi nič več oglasila.No lepo je, slišati,da te ne bodo rezali po trebuhu,da boš lahko rodila kot želiš.
Pri nas še nič novega,razen da me je začelo malo bolj vse boleti.Čim se otroček kaj premakne,se mi zdi da mi bo vse pretrgalo.Tako da se bolj zadržujem v bližini postelje,ker dobim kar občutek da če se takoj ne uležem,mi bo kar ven kaj padlo.Danes imam pregled,upam da me ne bo dala samo na ctg,ker mi to kaj dosti ne pove,razen da vidi če se otroček dobro počuti.Popadkov mi pa sploh ne zazna. Ko sem šla prvič rodit,sem se že zvijala od popadkov,na ctg-ju pa nič.
Oglasite se še kaj ostale,kako ste….tam na seznamu vas je cel kup,zdaj pa samo še ene in iste se oglašamo. (-;

New Report

Close