avgustovke kaj je zdaj to?
Danes sem bila res na pregledu, glavica zelo nizko tako da se je niti z ultrazvokom več ne da pogledat. teža otroka okoli 3 kg verjetno malo več (izračun ni natančen zaradi skrite glavice).
MV samo še 13mm. Zdravnica pravi, da dolgo baje več ne bom vzdržala.
V urinu imam nekaj bakterij, verjetno od tega ker sem poleg tega da sem se tam polulala še… Ja če te pritisne te pač pritisne. Tudi o zaprtju kljub jemanju retaferja ni ne duha ne sluha.
Pretoki so dobri,otroček živahen.
Zaradi nizke lege otročka in bližajočega poroda imam CTG že ta petek namesto 1.8 in potem imam še en pregled pri moji g.
Ko sem prišla domov me je naenkrata začelo črvičit, komaj sem skuhala kosilo, apetita nobenega in prepričana da bom kmalu šla v Rim (očitno sem bila pod vtisom ginekološkeg apregleda:))) )Potem se bila še malo omotična verjetno od razburjenja in tega da od zajtrka nisem še nič jedla!!
Ja zadeva se je umirila in upam da bom še kak teden vzdržala. če ne vam poročam kako in kaj:)))
Držite se ostale avgutovke in kaj napišite!!!
Polona
Hajli,
jajčevec – škoda besed zate! ODIDI!!!Ker očitno ne spadaš na ta forum!!!
Polona, prezri ta komentar, ker nima smisla…
Tudi jaz sem imela danes 2.CTG…vse ok…čez en teden spet.
Polona ne še it v Rim…sem misla, da me boš počakala, da boma v bolnici skupaj…Veš jaz imam itak hudo močan občutek, da bom najmanj en teden prej rodila, tak da če greš ti na rok rodit se vidima….malo se hecam!
Kje pa ste ostale? Kako ste?
LP, nika
Tudi jaz sen danes bila na ctg-ju.Popadkov nobenih,nosim pa že zelo nizko in mat.vrat je odprt 2 cm.Zdaj pa čakajmo kaj bo. Rekla je da sem lahko takole odprta tudi 14 dni,da to ne pomeni da grem jutri rodit.
NO jaz sem vseeno kar zadovoljna,ker pri prvem,sem bila 11 dni čez rok še čisto zaprta,tako da upam da mi zdaj ne bo treba dajati kakšnih svečk za odpiranje in bo vse steklo bolj naravno.
Sama sem pripravila večino številk 50 in 56 (ne rojevam ravno velikanov)- imam rada da je otroku oblačilce prav. Imam pa:
-mako majčke (7 kom);
-body dolg rokav (10kom);
-body kratek rokav (10kom)
-body brez rokavov (5 kom)
-žabice bombažne do pasu (6 kom)
-žabice bombažne z naramnicami (5 kom)
– dva kompletka (za mojo dušo)
-10 parov zokenčkov
-5 kapic
-2 jopici
-30 tetra plenic, 12 malih tetra krpic
-za široko povijanje 7 zmajčkov
-pižamice bombažne kratek rokav (2 kom)
-pižamica dolg rokav (2 kom)
25 bombažnih štorkljic in trojne prekrivne hlačke
Danes sem bila prvič na ctg- ju in zgleda da tudi zadnjič tako v bolnišnični ambulanti.
Ginekologi porodničarji in pediatri v mb porodnišnici so se odločili, da je zaradi tega ker sem bila v preteklosti v stiku z virusom labialnega in genitalnega herpesa za otročka najboje da se nosečnost zaključi s CR.
Kar nisem mogla verjeti svojim ušesom, da ne bom rodila po naravni poti. Bila sem kot omamljena, obupana pa me je g. kar naprej spraševala kdaj želim rodit,kateri datum.
Spoznala sem tudi ginekologa, ki mi bo opravil CR pod splošno narkozo.
Takole drage avgustovke nobenega malinovega čaja, nobenih porodnih bolečin in predihavanja, brez porodne romantike se bo zaključila ta moja nosečnost in to 2.8. 1.8 bom sprejeta.
Še vedno ne morem verjeti da je res, tako sem danes že jokala da me kar oči bolijo, utrujena sem prej malo zaspala. Zdi se mi kot v nekem slabem filmu:(((
Tolažim se s tem, da je tako najbolje za otročka. Ampak nekako se mi mešajo različna čustva od strahu, razočaranja, žalosti, nelagodja.
Sem mislila, da me nič več s porodi ne more presenetit pa sem se še kako zmotila.
Lepo se imejte!
Polona
Draga Polona,
verjami, da je očitno tako najboljše. CR ne delajo kar tako, potem je že res tako najboljše zate in za tvojega otročka. Vse ima svoje dobre in slabe strani – ne bo predihavanja in bolečin…
Tudi mene si zelo presenetila…zakaj greš tako hitro, če imaš termin 15.8.?
Sploh ne vem, kaj naj ti še rečem…držita se, želim vama vse naj, naj…Pa javi se mi, ko bo vse mimo na mobitel s kakšnim sms-om, da bom forumovkam javila, da si rodila in da je vse ok….ok?
LP, nika
Polona, verjamem, da si nisi želela takšnega zaključka nosečnosti, ampak tako kot pravi Nika – očitno je tako res najboljše za otročka. CR je zadnja možnost, očitno že tako mora biti. Važen pa je rezultat – zdrav otroček. Bomo 2.8. stiskale pesti zate. Medtem se pa lepo psihično pripravi in vse bo v redu.
Nika, ti pa le sporoči, ko boš izvedela veselo novico, velja?
Drži se!
bistra, cestitke za fantka!! pa veliko lepih trenutkov nama zelim!! ko bos pa mogoce imela kaj casa, se kaj javi, pa nam povej, kako je slo.
polona, tvoj post me je cisto presenetil. kaj je sele tebe… mislim, da ce si ze kdaj rodil naravno, se ti zdi to nekaj cisto samoumevnega tudi za naprej. cr pa… kaj pa so ti rekli glede herpesa? si to okuzbo ze prebolela ali jo se imas? kaj pa ce bi vprasala se kaksno informacijo vec, mogoce se kaksno mnenje?
ce pa lahko ima okuzba kaksno posledico na otrocka, je potem res najboljse, da se ji izogne. poskusi vprasat o moznosti spinalne. da bi bila budna, ko mali pokuka ven in da bi ga lahko videla. da ne bi tokrat zamudila tega trenutka, pa ceprav v malo drugacni obliki.
saj res, kaj pa datum? a tako hitro so te narocili zaradi tega, ker imas ze skrajsan mv? (al ker so tu dopusti?…)
res ne vem, kaj bi ti lahko napisala v tolazbo. zelim ti, da bi vseeno ta izkusnja zate bila nekaj posebnega in da bi se potem lahko veselo crkljala z otrockom. da bo vse v redu, to je edino vazno! me bomo drzale pesti zate!!
Bravo, Bistra, za Filipa!
Polona, ti se pa drži! Čisto razumem tvojo žalost zaradi CR. Jaz sem se prvič počutila, kot da bi odpovedala, ko so mi po dolgih urah umetnih popadkov naredili CR… Brez osnove in brez veze, ampak vseeno…
Kljub temu da vemo, da je rojstvo zdravega malčka najpomembnejše. Srečno!
1. nepomembna
malamisha (Lj)
2.
3. lat
Carly (puncka Tjaša)
4.
5. suzi29 (Ce; puncka)
Marcela*
vesdam
Sisy* (Po; puncka)
6.
7.
8. janana (Po)
lorika (fantek; 1. otrok)
9. mala1978
10.
11. pingvin (Lj)
12. BBB
Pika-poka (1. otrok)
13. ninny (Lj; fantek)
14.
15. GIGA
polonak (Mb)
IU
16. epija
17. minka1
18. Snežana (Kr; fantek)
ris š.
19. pehtran (Lj; fantek)
20. nika (Mb; fantek Nino)
21. MarTin@ (fantek)
martina
22.
23. žiž@ (Lj)
Tanita (Lj; puncka)
24. tatjanad (Po; puncka; 2. otrok)
25.
26. Irena
27. liontari*
emamax (Sg)
avgustka
noseckaa (Lj; 5. otrok)
28. julèa
Kleopatra (Jes.)
NINAK
Lupinica (Kr)
29.
30.
31. jana s
-V oklepaju kraj kjer boš rodila in spol
Mi@, kot so meni prvic rekli: ko se bo zacelo, bos preprosto vedela, da je to to. In verjemi, drzi! Tako da brez skrbi.
Mi se vedno cakamo na kaksen oblak in kapljo dezja. Te dni se prav topim… Pocutje je ok, trebuh je mislim ze zelo nizko. Danes je polna luna, ampak zgleda, da bomo se malo pocakali – saj prav 😉
Kako ste ostale?
Lepo pozdravljene!
Danes pričenjam porodniško! No, doma sem ze mesec zaradi koriščenja dopusta. Stanovanje je globinsko pospravljeno, Humanin kontejner smo napolnili (večkrat), smetnjake tudi! To je bilo potrebno, ker se kmalu po rojstvu četrtega družinskega lana selimo v tujino, pa sploh še ne vemo točno kam. Stanovanje ostaja kot je, pa vendar ga je treba urediti in gnezdilni hormoni so odlični motivatorji za temeljito delo.
Torno za v porodnišnico sem že pripravila.
Ostaja mi še do konca sešiti posteljnino in oprati oblačila in vse postaviti kamor spada, da samo še pridemo domov in začnemo uporabljati. To bom čim kasneje, da mi ne bo torletnik vsega razvlekel, haha. Ja, pa potrdila za pristonost partnerja ne smem pozabiti!
Po povratku s trodnevnega morja, večino časa sem prebila s troletnikom v vodi, me nič več ne bolijo sklepi (zlasti sramna kost me je bolela), edine tegobe so otrdevanje in dejstvo, da je tale mali pravi raztegovalec! Ali je to stvar drugih in nadaljnih nosečnosti?
Ti hladni dnevi se nam bodo res prilegli, kaj?
Čestitke vsem, ki ste že rodile!
Srečno!