avgustovke kaj je zdaj to?
Sedaj sem pogledala v materinsko in imam jasno zapisano, da imam CTG 1.8,7.8 in 15.8 ter telefonsko kam se moram naročit. Naslednji teden pa imam v sredo še pregled pri svoji G.
Danes ponoči mi je bilo tako vroče kljub vsem odprtim oknom. POtem pa proti jutru pogledam moža je bil do vrata pokrit jaz pa vsa vročična. Zgleda da je bilo vroče samo meni.
Zjutraj potem zaprem vsa okna, naredim poltemo in se kot krtek zadržujem v hišici zdaj ko ni otrok. Sem se zdaj odločla, da se grem edino malo skopat v bazen k tašči:)))
Pomagajte mi prosim kaj naj še naredim: zaprta sem odkar jem ta retafer in ne vem več kaj naj delam. Jem grozdje, pijem hektolitre vode, limonade, suhe slive, donat na tešče… kakam pa kot kaka kozica:))) Še kaka ideja razen da zabrišem ta retafer skozi okno???
Počutje je dobro razen rahlo zatečenih nog od kolena do gležnja in dlani (poročni prstan mi gre le s težavo dol).
Pozdravček Polona
36t 1d
Polona edino, če se probaš zmenit, da ti zamenjajo Retafer z Haematopanom, naj bi manj zapiral….
Sicer pa ne vem kaj bi naredila… Železo nujno rabimo… Edino mogoče…. probaj z Magnesolom, ali drugimi šumečimi Mg tbl.. Ene tri, štiri čez dan (itak naj bi jemale 1-2 grama ob krčih (nekje je to Pušenjak prijavil), v eni tbl pa je okoli 200 mg)… Stranski učinek je le driska, predozirat se ne moreš….Če ni drugega izhoda….
35.teden in 6/7
Ja, sem nova med vami oz. prej sem samo brala, zdaj pa tudi kaj napišem.
Polonak za zaprtost meni pomaga, da jem otrobe (4 majhne žličke), ki jih za pol ure namočiš v en jogurt (sadni, navadni) in potem to poješ. Ampak (to nam je povedala babca v materinski šoli), naj bi začelo delovati šele četrti ali peti dan. Sama imam drugače, tudi pred nosečnostjo, ogromno težav s prebavo, ampak tole pa čudežno deluje. Naj pa te opozorim, da ni ravno okusno. Upam, da ti bo kaj pomagalo.
Lp
Jutro!
Tale vrocina je pa pasja… Kot da se bom vsak trenutek stopila…
Vceraj sem koncno dobila nazaj zibelko, pa oblekice. Prvo rundo sem zjutraj ze obesila, druga pa se pere. Tako da zdaj imamo vse, sam se na kupcek moram dat, pa mojemu pokazat, kaj mora vzet.
Sicer se ne vem. Verjetno bom vzela en bodi, enega pajaca, kapica, nogavicke, tetra, povijalna, pamperska. Potem pa odvisno od vremena, kaj bom dala gor.
CTG: polona, meni ni nic cudno. Pri mojem je pa taka praksa, da pred pdpjem ctgja sploh vidis ne (ce je vse ok, seveda). Prvic sem ctg imela kar pred porodom (par dni pred rokom), zdaj bo verjetno isto.
Otrobi: hm, mene so nahecali, da je v njih tudi precej zeleza. Ne vem, koliko to drzi, ampak sem se na njihov okus ze navadila. Ce to v redu deluje tudi na prebavo, je pa sploh super 🙂
Siroko povijanje: mi bomo zelo verjetno siroko povijali. Tudi prvi je imel kolke 1A, pa smo ga preventivno povijali prve tri mesece. Po eni veji druzine imajo namrec kar tezave s kolki, pa se raje potrudimo prve mesece, kot da bi bilo treba kasneje kaj… Ce niso 1A, pa itak niti pomislim ne, da ne bi. Tudi mene stisne, ko pomislim na vrocino in na vse tiste sloje, pa ko gledam naokoli in ne vidim niti enega dojencka tako povitega. Ne vem, sem samo jaz tako ‘staromodna’??
Pocutje: tudi pri meni presenetljivo v redu. Kljub ogromnemu trebuhu imam vedno bolj pogosto obcutek, kot da ga ne bi imela, se pocutim bolj gibcno in polno energije kot prej. Ne vem, mal drugace cutim malo, njeno brcanje… Kot da se je premaknilo, spremenilo nacin… Al pa imam vseeno se vedno prevec casa, da lahko ugotavljam take stvari 😉
Lp
35t
Halji, hajlo…
včeraj se nisem oglasila – na ctg-ju vse ok. Me je jezil ta naš pubec…te bi on najbolj spal, skoraj nič gibov, ampak ok, sem ga prebudila.
Polona jaz ne vem, zakaj imaš ti šele 1.8. prvi ctg…moja gin. nas od 36.tedna naprej daje na ctg vsak teden. Pa brez skrbi, če je vse ok je itak ok.
To basanje z železom mi že gre na živce. Celo nosečnost že pijem sirup legofer, ki sicer ne povzroča zaprtja, a žal mi verjetno tudi bolj malo pomaga, ker sem kljub temu že non stop slabokrvna. Pa se trudim s hrano, ki vsebuje železo…pa tud nič.
Tatjanad, ti kar malo zavidam tvoje odlično počutje…tudi jaz si želim kaj lepega v nosečnosti, ne pa non stop neke bolečine in tarnanje…moj me ima verjetno že poln kufer, a zaenkrat še dobro prenaša.
Včeraj pozno zvečer me je ravno zagrabilo…tak sem imela vsega poln kufer, da sem se pošteno zjokala. Itak ne morem spat ponoči, na uro in pol do dve se redno zbujam, potem pa še te bolečine, ki jih imam itak že celo nosečnost vrh glave…pa si ne znam pomagat.
Drage moje, držite se! Vzdržimo to vročino…čimanj ven.
LP, nika
Pozdravljene,
kako sem otročka prebudila? Z obema rokama sem prijela pod trebuhom in ga zibala, migala, kašljala na silo…pa mu ta nemir ni pasal in se je kar začel “bunit” – pa so že gibi tu.
Pri meni je otroček aktiven dopldne in pozno zvečer, čez popoldan pa čutim le nekaj malega gibov. Po 22.uri pa se zbudi in potem najmanj 2 h ni miru.
Kje ste ostale? Na dopustu? Ste vse še v enem kosu?
Lp, nika
Pozdravcek,
lepo preziveli vikend, izkoristili za namakanje v morju in za daljse sprehode. No, jaz sem bolj pocasi racala, vcasih sem morala malo pocivat, ampak je bilo prav fino.
Ta teden (koncno!) zakljucujem v sluzbi. Potem se mi zacne porodniska, pa se z malim preseliva k tastom. Tako da ce se kaj zacne, me lahko kdo odpelje v porodnisnico, ce je moz v sluzbi (on medtem pridrvi tja, ker poroda noce zamuditi, jaz pa nocem rojevat brez njega… 😉 ), pa da imam postimano varstvo, ko bom morala it.
Zibelka je na mestu, oblekice za malo so pripravljene, tako da sem cisto mirna. Pripraviti moram edino se torbo zase, ampak tako malo stvari je, ki jih bom vzela sabo, da se nekako nisem se lotila. Edino kopijo porocnega lista moram najti, materinsko pa imam itak stalno sabo.
lp,
tatjana
Takole pa bom počasi prilezna do konca 37 tedna in si oddahnila, da je otroček še vedno v zavetju maternice.
Nosim zelo nizko, otroček je z glavo že čisto v porodnem kanalu kar se je pred 14 dnevi lepo videlo na UZ. Pregled imam spet sedaj v sredo, ko uradno zaokrožim 37t.
Počutje je kakšen dan kar nekoliko čudno: otrdevanje trebuha, pritiski na mehur in zelo boleča trtica- ampak potem spet mine. Zanima me ali ima katera zatečeno zunanje spolovilo, jaz sem pred dvema dnevoma opazila da imam kar zatečeno spolovilo in to bolj na eni strani kot na drugi, zgleda kot da bi imela hemeroid ob nožnici (je to mogoče??)- sem se pa res pred nekaj dnevi matrala s prebavo, ki pa se je zdaj normalizirala kljub jemanju tabletk retaferja.
Večino dneva sem noter, zvečer grem plavat v bazen nekje 20 minut in nato peš proti domu 15 minut- toliko ohranjam fizično kondicijo za sam porod.
Sem že zastavila novo temo pa še vas vprašam kdaj naj bi začela piti čaj iz malinovih listov??
Kako se borite s strijami- jaz sem do danes uspešna le kreme in olja mi zmankuje:((( Pa baje tako ni nič na teh kremah (hja kaj vem)
Avgustovke zdaj pa še malo pa bomo v naročju držale naše otročke!!!
Pozdravček Polona
Polona: ja res, cas prav tece in kmalu bodo nasi malcki v nasem narocju…
Glede aktivnosti hodim z nasim malim vsak dan na en do dva sprehoda. Taka pocasna – jaz imam pocasen tempo, mali pa mora itak vse na poti preiskat. Sva prav super par 🙂 Ko gre zraven se moz, pa gremo na tak daljsi sprehod (vceraj smo hodili dobro uro), pa zelo pase! Drugace pa nic posebnega.
Malinovi listi: ce se ne motim, bi to moralo biti po 35. tednu, ampak nisem sigurna.
Strije: hm, jaz sem bitko z njimi zgubila ze prejsnjic. Celo nosecnost nic, potem v 36t pa kot da bi mi otrok hotel cez trebuh ven skocit… Tako da sem jih kmalu nehala stet. Kljub rednemu mazanju celo nosecnost. Po moje je res v kozi, kreme pa so bolj biznis ko drugo. Tokrat si trebuh namazem vsak vecer pred spanjem, pa cez dan tudi, ce imam obcutek, da ‘vlece’. Ampak samo zaradi boljsega pocutja. Videza ze dolgo ni vec 🙁 Ampak sam da je z malcki vse v redu!
Ti imas zgleda sreco, da trikrat nisi dobila nobene…
Spolovilo: ja, ze nekaj casa, in to bolj na strani, kjer sem bila sivana.
lp
Ja tudi jaz na tisti strani ko sem bila šivana:))) Hvala si me pomirila, sem mislila, da imama kako vnetje!
Tudi jaz bi šla z mojima otročkoma na sprehod pa ju ni doma sta šla z babico in dedkom na morje. Ju ful pogrešam, sta tam sedaj 6 dni, meni pa se zdi 6 tednov:((( Ampak vem, da se imata fajn in vsak dan se slišimo po telefonu. tako da kar nekako gre. Se prepričujem da je za vse tako dobro pa mi gre bolj slabo:(((
Saj se kmalu vrneta da jih orng pocartam!!!
lep dan!
Polona
Tudi jaz sem se ustrasila, pa me je na zadnjem pregledu gin. pomiril, ces da ni nic posebnega 😉
Boste pa potem nadoknadili vse sprehode. Izkoristi zdaj, pa si odpocij!
Pa vso sreco na pregledu v sredo!
Počasi (pravzaprav kar hitro :))) se bliža naš mesec, tako da bomo kmalu začele poleg našega seznama delat kljukice.
Jaz sem bila danes na pregledu, naslednjega imam prihodnji ponedeljek, in sicer me bojo dali že kar na CTG. A se vam ne zdi to malo zgodaj, glede na to, da bom takrat v 36. – 37. tednu?? Rok imam šele 21.08.
Danes so mi izračunali, da naj bi otrok imel 3300g, torej res lahko pričakujem najmanj 4 kilaša. :o))
Pripravljeno pa nimam še nič. Mami mi je oprala cunjice, ampak moram doma še narediti prostor, kar pomeni, da se moram lotiti generalke v omarah. Še dobro, da za prihodnje dni napovedujejo ohladitev, hehe. :)) Pa še posteljico bo treba prinesti iz kleti (še prej pa seveda narediti prostor zanjo).
V prvi nosečnosti so mi bile priprave v veliko veselje in bi najraje vse pripravila že 3 mesece prej, zdaj se pa kar ne morem spraviti k delu … A se še kateri to dogaja?
Veselim se edino nakupovanja kozmetike, pleničk in ostalih drobnarij zase in za dojenčka. To sem pa obljubila starešemu sinu, da bo lahko on izbral. :))
Kako pa ste kaj ostale?
Vau Kleopatra-nepr. takšnega veilkančka, jaz sem lahko še 3 X noseča pa ne verjamem, da bi lahko donosila takšnega silaka:)))))
Se strinjam s tabo, da prvič človek bolj pohiti s pripravami kot potem naslednjič, verjetno ker prvič je le prvič:)))
Sama imama prvi CTG v dopolnjenem 38 tednu in potem enkrat na teen do termina. Ampak kolikor berem ženske imajo vse že prej v 36 t. Jaz imam sedaj še en pregled konec 37t in UZ, ki mi ga vedno opravi.
Upam, da se še druge kaj javijo in napišejo kako tečejo zadnji krog, ups zadnje kroge!!!
Evo spet mene 😉
Nas prvi je bil precej drobckan – 3070g. Tudi sama sem bolj drobna, tako da tudi mi zelo verjetno ne bomo imeli tako velike korenjakinje.
Jaz pa sem ze prejsnjic vse pustila bolj za na koncu. Vse potrebne nakupe sva v bistvu naredila, ko sem ze bila na porodniski, takrat sem tudi prala, cistila… Zdaj imam sicer ze vse pripravljeno (oblekice, zibelka, oprema je itak ostala ista, previjalna se se uporablja ;)), ker sem tokrat bolj paranoicna. Caka me le se moja torba, pa se mi nekako ne da. Tako malo stvari je, da si pravim, da lahko to kar v temi skupaj zmecem 🙂
Jutri grem na se zadnjo sluzbeno pot. Upam, da ne bo prevroce, pa da bo voznja hitro minila (mali avto ocitno ne pase prevec…).
Pozdravcek, pa bozajte svoje zakladke,
Tatjana
Pozdravljene, evo mene iz dežele…iz par dnevnih počitnic.
Malo sem prebrala vaša sporočila nazaj…ampak vsega je preveč. Sklepam, da smo vse še v enem delu, imam prav?
Polona, tatjana…berem, da imata iste težave…kako je fajn, ko najdeš nekoga, ki ga pestijo isti problemi, ne?
Jaz skoraj več ne morem normalno hodit – racam. dva sni me že močno bolijo mednične kosti – se mi zdi. komaj vstanem iz sede in leže položaja, ker res boli. Le kaj bo še po porodu?
Jutri imam CTG in pregled. Polona, kako je bilo danes? Boš še par tednov vzdržala? Ma tudi jaz imam občutek, da je glavica že čisto v porodnem kanalu – čutim jo tak doli, sploh ko sedim ne morem imet nog skupaj…vendar je moj trebuh še kar visoko. Verjetno se tudi zato še ni spustil nizko, ker sem prvič noseča, pri drugi, tretji nosečnosti se prej, ne?
No, drage moje, lepo se imejte – upam, da spite boljše kot jaz -na uro do dve sem budna…
LP, nika