avgustovke kaj je zdaj to?
Kljub temu, da sem drugače kar eksplozivna:))) sem ji popolnoma mirno odgovorila, da so ginekologi, ki jih poznam drugačnega mnenja pa vendar hvala za dobronamerni nasvet. Odgovorila mi je: upam, da se ne motijo!!!
Jutro!
Vceraj smo imeli pregled. Mala se je ze obrnila, upam, da tako tudi ostane. Posteljica lepa, velikost primerna. Mv dolg, ampak malo zrahljan, tako da strogo nic naprezanja in dvigovanja, pa bo. Pa hemoglobin je se vedno nizek, ampak vsaj ne pada vec. No, navali na borovnice 😉
Kako ste? Tale ohladitev je bila prav pravsnja, kaj pravite? Vsaj jaz zdaj kar lazje diham…
Pozdravcek!
To je pa lepo slišat, da se je dojenčica že obrnila na glavo, verjetnost da se zasuka spet navzgor je minimalno oziroma je ni. Torej trikrta hura za malčico in mamico , ki sta že pripravljene v nizkem štartu:)))
Sama se dobro počutim, malo me paranoja saj sem stopila v 34 teden in prvič sem v tem tednu rodila z odtekom plodovnice. In je tak čuden občutek, ki kar ne mine tudi po 6 letih in pol!!
Na srečo nimam časa s črnimi mislimi ob dveh otrocih, ki stalno nekaj zahtevata in jih je potrebno skozi animirat, predvsem zdaj ko več ne hodita v vrtec- tako je ves čas na sporedu plastelin, barvanje, izdelovanje, pa potem pospravljanje, pa igre zunaj, pravljice zvečer in tako ni časa za črne misli.
Včeraj sem povlekla na plano bombažne pleničke in ‘pregledala kaj potrebujem- le še prekrivne hlačke moram kupit.
Posteljica še vedno ni na svojem mestu, tudi jogija še nimamo novega, lupinice še tudi nismo prevzeli, previjalna brez podloge le na svojem mestu, cotike čakajo da jih kdo opere. Ja malo me že panika da me bo čas prehitel.
Glede hemoglobina ne vem, ker sem dala pregledat kri prejšnji četrtek- klicali me niso nič upam, da nisem staknila toksoplazmoze, hemoglobin pa me ne skrbi toliko.
Pozdravček Polona
Hvala, hvala :))
A drugic si rodila normalno, okoli roka?
Nekaj mi povej: kako ti uspeva steti brce ob se dveh otrocih? Vceraj sem dobila list za brce. V sluzbi ni problem – sedis in pises. Doma pa hodis, delas, tekas za malim… Koliko je sploh realno to, ko si belezis? Sploh tisto, ko oznacis uro desete brce? Po moje je to bolj tako…
Crne misli: šu, šu, nic nimajo za iskat tu!!!
Naj te potolazim, da nimam niti jaz se nic na mestu. Vozicek moram spet potegnit ven in oprat, zibelka in obleke do konca julija na posoji (brezveze, da pri meni stojijo, ce jih lahko kdo zdaj uporablja)… Edino plenicke smo ze kupili za zacetek, previjalno pa se vedno uporabljamo, tako da je ze na mestu. Tudi mene pocasi daje panika, kako bom vse tako na koncu postimala, ampak bo ze. Ce drugace ne, bo pa moz imel tistih nekaj dni, ko me ne bo, malo vec dela 😉
Tatjanad,
tudi jaz moram šteti brce ob dveh razgrajačih. To sem rešila tako, da se ob 8.00 zjutraj vležem na kavč, prižgem risanke in čakam, da destekrat pobrca :))) Je ginekologinja rekla, da delam prav. Je pa res, da ga čez dan ne čutim veliko, saj zaradi številnih obveznosti nimam časa misliti na to. Pa še pridejo dnevi, ko brca bolj narahlo, tako, da moram res prav mirovati, da sploh kaj čutim. Še en dober mesec, pa bo konec teh skrbi. :))
O teh gibih sem že pisala da jih sploh ne štejem ker se ne spomnim, zvečer pač nekaj načrgolam v tisto tabelo:)))
Marcela ta varianta, da desetkrat pobrca zjutraj ne velja- velja vsak gib posebej, če se petkrat premakne skupaj je to en gib. razen, če gledate tv do 12:)))
Mislim, da vsaka mamica točno ve kdaj je otrok živahen in kdaj je kaj drugače kot običajno brez listka.
pozdravljene-jst tud že ful dolg nisem nič napisala,berem pa kar redno(no ja:)) in vidim da ste zelo pridne-jaz pa še vedno hodim v službo-ko sem bila v petek v materinski šoli,sem bila edina v predavalnici-no,še 10xgrem v službo,pol pa mir…
aja,rok imam osmega..
meni niso še nič rekli za štetje gibov,ampak moj fantič je kar dejaven,sploh zvečer me kar premetava,pa kolca se mu:),mi je tak hecn občutek.
ali ste že imele priprave na porod v porodnišnici?jaz sem imela komaj prvi del,kjer smo se poslušali o zdravi prehrani,pa kaj mi to pomaga zdej na koncu???sej j zanimivo,ampak bolš bi blo to že nekaj mescev prej..
ali imate v lj. res 7x predavanje v materinski šoli?mi zasavčani samo 2x…
no,se še kej beremo do konca-punce držte se..poletni pozdravček
Imam pavzo med likanjem tetra plenic medtem ko otroka gledata risanko, mož je šel tečt in teh par minut je kot nalašč za kozarec vode in prečekiranje postov!!!
Hja spet smo nekam dol zlezle avgustovke čeprav bomo sedaj že kmalu v zadnjem mesecu, zadnjih tednih, zadnjih pripravah.
Moje počutje presenetljivo dobro.
Trebuh pridno mažem s kremicami in olji, pazim pri prehrani in se potrudim čimveč gibat. Sprehod in plavanje mi prav pašeta.
Po 5 grem uredit vse za porodniško na CSD, je katera že uredila vse potrebno?
Kako vam gre štetje gibov (meni tak tak, ta naš tretji otroček je bolj lene sorte, razen zvečer ko se odpravljam spat:)) , kdaj imate spet ponovni pregled, jaz ga imam spet 11.7.
Lep večer!!!
Polona
Da se še jaz pofočkam… Mi smo se včeraj vrnili z morja, smo uživali 10 dni. Prva dva sta bila peklensko vroča, potem se je pa malo ohladilo in je bilo res super.
Danes me čaka urejanje papirologije na CSDju. Še prej pa na pedikuro 🙂
Počutje je ok, kile pod kontrolo. Fantič pridno brca in še vedno nima imena :-))).
Upam, da ta teden ne bo prevroče, ker tudi mene še čaka likanje tetric.
Lepo se imejte, še malo pa se srečamo v Rimu!!!
Nina
Dan in dober zacetek tedna, avgustovke!
CSD: papirji so ze pripravljeni, cakam le se placo ta mesec, da koncno oddam.
pregled: ta teden me je narocil na 7.8. (to je dobrih 5! tednov cakanja…), ker je prej na dopustu. takrat pa se bova ze menila o porodu. vam kar zavidam, da imate zdaj bolj pogoste preglede. ste vsaj malo bolj mirne.
brce: jih belezim tako, ko zacutim. jih pa nastejem ze zjutraj. je pa po moje bolj pomembno to, da opazujemo, ce je otrocek zivahen, ce se kaksen dan umiri… teli krizci in ure so bolj tako…
lorika, tale predavanja so vcasih res malo mimo. ko sva prejsnjic hodila v ms, je na nekem predavanju babica zacela dolg govor, da kako se mora par zavestno odlocit za otrocka, da to pa ni kar tako, da zanosit je odgovorost, in blablabla. Vse lepo in prav, ampak da to govori in razlaga predavalnici, polni (zelo) visoko nosecih zensk… smo bili sam tiho.
priprave: mojemu sem zacela vceraj teziti, kaj bi se rabili, pa ce res ze imamo to pa to in to. me je zacel bremzat, naj se ustavim, saj se se cas, saj nam res ni treba vec kupovati, naj se probam mal sprostit. revez, no, mal se mi smili, ko ga tako maltreritam 😉
mala pridno brca (no, zgleda, da zdaj lih spi) in kolca, pa take cudne oblike trebuha mi dela. me pa ze fino dol tisci, da vcasih tezje hodim. a to se tudi vam dogaja?
imena: tudi mi se nimamo zbranega. imam ozji izbor, ampak do avgusta se lahko se vse spremeni.
Pozdravljene,
vidim, da ste vse še tukaj…lepo. Da le nisem edina, ki se še matram s tem velikim trebuhom.
Jaz sem za porodniško na CSD že vse uredila, dobila sem že odločbo za denar-namesto paketa, tak da s tem nimam več skrbi.
Zdaj imam dopust,počasi perem in likam stvari, ki sem jih dobila…ko bo to spravljeno pa grem še dokupit vse kar bo treba.
Polona, ti imaš 11.7. pregled, jaz pa 12.7. in potem na 2 tedna. A že vse štejete gibe? Meni je gin. rekla, da začnem šteti gibe v 36.tednu in če se otrok nekaj sekund, minut giblje…je to en gib, potem se mora otrok čisto umirit in šele potem šteje nov gib…
Lepo se imejte!
LP, nika
Ženskice!
Sedaj so tudi mene počasi začele pestiti nosečniške težave kot so zgaga ponoči- ki sem ji že odkrila vzrok- nutela na žlico čisto malo pred spanjem (je nič več ne bo s to pregreho!!). Danes me je tako peklo, da sem se ob 5 zjutraj vstala in si šla kuhat metin čaj in je pomagalo.
Občasno mi otrdeva trebuh in tu pa tam se pojavi zjutraj tudi bolečina v nogah kot rahel krč pri gležnju. Potrebno bo nabavit donat in se okrepit z magnezijem in kalcijem.
Kako je s krvjo nimam pojma, ker ko sva prejšnji teden govorili z ginekologinjo po telefonu je rekla, da še ni prispel izvid. Danes bo počasi 14 dni in upam, da je že prispel in ni nič narobe.Mislim glede toksoplazmoze!!
Še vedno se trudim s suhimi slivami, marelicami, blitvo, zelenolistnato zelenjavo…. da bi bila kri ok in da mi ne bo treba jemati retaferja.
Od vseh dodatkov pijem le hipp natal enkrta na dan pa še tega bom sedaj ko popijem zamenjala za endovital sirup rdeče pese.
Zgleda da me malo muči tudi nizek pritisk,ker se mi je pred dnevi ob obešanju perila konkretno zvrtelo v glavi da me je kar zaneslo. ko sem sedla je bilo v hipu dobro. Ima še katera podobne težave. Pritiska imam pri zdravniku običajno 110/65 (je to nizko??)- verjetno je tam malo višji, ker sem nekoliko vznemirjena.
Kilce so tam kjer so +14kg.
Dajte napišite kako je kaj pri vas, počasi bomo začele odštevat. Predvsem tiste v prvi polovici avgusta.
Lep dan kljub dežju – ki pa verjetno nekaterim prav paše.
Tudi jaz imam tak pritisk,pa mi sestra pri ginekologinji pravi da je ok.Ko sem ji zadnjič omenila,da predvidevam, da je tam ko mi ga meri verjetno višji kot običajno(zaradi vznemirjenja)mi je rekla da možno, da naj pa kakšno kavico spijem,če imam občutek da je prenizek.
Glede počutja je pri meni bolje,razen da bi šla proti večeru na kakšen sprehod, pa mi tako otrdeva trebuh,da komaj kam prilezem.
Vreme mi je pa prav všeč,upam da ne bo kot pravijo,da za vsakim dežjem posije sonce.
Zredila sem se pa do sedaj slabih 10 kg.
Pregled sem imela dva dni nazaj,otroček obrnjen z glavo navzdol,za spol ni prepričana,posteljica se je že malo postarala,tako da moram čim več počivati na levem boku in piti veliko tekočine.
lp