Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje avgustovke kaj je zdaj to?

avgustovke kaj je zdaj to?

Tatjana!

Drugi otrok naju je presenetil oziroma nosečnost- če se temu sploh lahko tako reče:)))
Ko sem drugič rodila se o še enem otroku sploh nisva pogovarjala, ker je bil pravi cirkus doma z dvema malčkoma. Počasi ko sta odraščala vedno pogosteje sva se pogovarjala tudi o tem ali bi še tretjega- mož je rekel tretjega ko bosta tavečja že v šoli (ampak je bil bolj neodločen), sama pa sem se konec lanskega leta ko smo se preselili ful zagrela za še enega, predvsem ker smo imeli prostor in ker sva z možem govorila da ta dodaten prostorček sobica bo za tretjega- ja in tako sem za miklavžka izvedela da sem tretjič noseča, kar nisem mogla verjet testu!!! Saj nisva delala tako plansko:)))

En lep pozdravček na primorsko!!! Polona

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Zgleda da smo od avgustovk na forumu le še tatjanad, nika in moja malenkost:)))

Škoda ker nas je bilo na začetku nosečniške avanture kar veliko!!

Danes bila na pregledu v dopolnjenem 32 tednu- z otrokom vse vredu, obrnjen na glavo, tehta 2003 g, maternični vrat zaprt in ohranjen ter primerno dolg 31 mm. Jutri opravim še krvne preiskave. še vedno imam sum na genitalni herpes vendar zgleda da je bil preplah zastonj -hvala bogu).

Počutim se odlično, ne zatekam, samo malo vroče mi je zato pa uporabim bazen pri babici.Plavanje je prav blagodejno, res mi paše in tako ko začnem plavat kar ne morem iz vode:)))

Na prvi CTG grem 1.8 in potem še dva vsak teden do poroda.

Lep vroč pozdravček iz mb!!!

Polona

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

in moja malenkost…..vsak dan prečekiram,če se bo katera oglasila z istimi tegobami kot jih imam jaz,namreč tale vročina me ubija…komaj čakam jutri,ko se bo menda malo ohladilo.

Kolikor berem tvoje poste si imela težave z dihanjem, slabim počutjem, vrtoglavico, slabostjo.Kako se je sedaj to uredilo??Je kaj boljše ali samo še čakaš da je nosečnost za tabo in se boš predajala užitkom materinstva.

Živijo!

Tudi jaz vas čekiram vsak dan, pa po pravici povem, da se mi ne da pisat. 🙂

Komaj čakam, da bo vse skupaj mimo, ker mi gre ta neokretnost že prav na živce. Sicer moram povedat, da sem bila včeraj na pregledu. Vse je o.k. Mali je z glavico navzdol in samo čaka na štart. Težak je pribl. 2100. Bo pa verjetno rojen malo kasneje kot je predvideno ( ne 5.8. ampak okoli 10.8.) Tako mi je rekla, upam pa, da se moti. 🙂

Malo smo bili na morju. Je prav pasalo. Od sedaj naprej smo doma vsi v kompletu (razen očija – nekdo mora služit denar). Hči je namreč izpisana iz vrtca, sin pa tja še ne hodi. Tako, da je kar gužva. No, pa saj nam včasih pomaga naša taščica :).

Čao!

Čuvajte se!

p.s. Jaz pa v tej nosečnosti kar zatekam. Prej sem le zadnje dva, tri tedne, pa še to minimalno. Tokrat pa sem res pravi buhteljček.

M

O, tudi jaz sem še tukaj, ampak imam bolj malo časa, tako da večinoma samo berem, napišem pa samo na vsake kvatre kaj. 🙂

Odštevam dneve v službi, če bo vse po sreči, delam samo še prihodnji teden, z julijem pa ostanem doma. Komaj čakam, ker sem zaradi te vročine kot ožeta cunja, pa vedno manj se mi ljubi …
Naslednji pregled imam šele 09. julija, tako da bom takrat poročala, kako sem opravila. Se mi pa zdi, da je do konca še cela večnost (rok imam 28.08.).

ja težave imam največ dopoldne z dihanjem..takoj se utrudim.Danes sem prvorojenca obdržala doma,ker je imel zvečer vročino in sva se dopoldne odpravila na en sprehod,pa sem komaj dihala.Vsak dan med 9 in 10 uro se mi kar poveča utrip,če kaj počnem.S slabostmi je bolje odkar jem ranital.Očitno mi želodec spet nagaja,oziroma preveč kisline.Res pa je da po eni strani komaj čakam,da je vse za mano,po drugi me pa skrbi kako bo potem,ker je prvi star še ne dve leti in me skrbi kako bo vse skupaj prenesel.

no pa da se še malo javim tudi jaz…vas berem pa bolj redko pišem 🙂

Tdiu mene dajejo že vse mogoče “tegobe”,najbolj me moti vročina,pa zatečeni gležnji,precej sem že neokretna,vse me dol tišči,veže,pojavljajo se občasne slabosti,migrene in podobno ampak saj je samo še 6 tednov do konca 🙂

zadnji pregled sem imela pred slabimi 3 tedni,takrat je bila naša pupa tut že z glavo navzdol pripravljena na štart 🙂 in težka 1500 g, ginekologinja mi je “prerokovala” da bo kakšnih 5 dni kasneje, okoli 10.8 in ne 5.8. ko imam rok….

Drugač je ful živahna kadar je prijetno hladno,po tej vročini pa ne duha in ne sluha o kakšnem gibnju…Zvečer se pa znori za nazaj in a naprej (haha)

V soboto šibava na morje, že komaj čakam plavanje……

ME pa zanima če gre katera od vas rodit v Postojno z epiduralno?

LpS
33t/4d

Jaz bom šla-po vsej verjetnosti…

Hej, hej!!!
Skoraj si ne moreš privoščit, da kateri dan ne bi šel na forum, ker je potem tooooooooooliko za prebrat, da komaj zmorem!
Ja Polonak, kaj bi brez tebe….lepo si jih spodbudile, da samo ne berejo, da so se tudi malo oglasile!!!! Vidite avgustovke, da gre! Vsako vaše sporočilo z veseljem preberem, vse skozi se učimo, izmenjujemo izkušnje…se tožimo ena drugi…če pa ene samo berete-pa je res škoda. Tako, pohvaljene vse avgustovke, ki ste se oglasile.

Petek, 22.6.-prvi dan mojega letnega dopusta! Tak sem srečna, da mi več ni treba v službo. Pa ne zaradi službe same, bolj me je mučila sama pot tja in nazaj z mestnim busom, pa ta vročina…V glavnem oddelala sem svoje za dobro leto dni.

Včeraj sem imela UZ v 32.tednu…naš dečak je tudi obrnjen z glavico navzdol, ima 2kg in je možnost, da se glede na velikost rodi kakšen teden prej (se pravi ne 20.8., ampak 13.8.). Nimam nič proti. Tudi meni že gre na živce ta okornost…pa hodit ne morem kot bi rada, ker me full začnejo noge bolet, pa zadiham se takoj…ne vem kako bom še 7-8tednov? Noge in roke so mi začele malo otekat tak da me verjetno kaj lepega več ne čaka. Pa še sploh nisem šla po nakupih, vse sem pustila za zdaj, ko imam dopust. Ne vem, kako bo.

Polonak, praviš, da se pogosto kopaš v bazenu…kaj pa javna kopališča,je priporočljivo ali ne? Mi na žalost nimamo nikjer bazena in bi jaz tudi z veseljem šla plavat, pa ne vem kam.Ne upam si iti na morje.

No, avgustovke…do poroda ni več takooooooo veliko…razmišljate kaj o tem, kako bo stekel porod? Sploh tiste, ki pričakujemo prvega otročka? Jaz sploh nočem mislit na to…strah me je!!! Sploh pa včeraj, ko sem dobila napotnico za porod in vso ostalo dokumentacijo za v porodnišnico-kar stiskalo me je pri srčku…Ne punce, res me je strah.

Polonak, pišeš da si iz Studenc…morda se poznava na videz. Jaz sem taborčanka (blizu bivše Metalke) in sem hodla na OŠ Maks Durjava. Sem 77 letnica. Kam si hodla v OŠ?

Če sem prav preštela nas je zdaj 7 avgustovk še tukaj. Se morda še katera ni oglasila in nas samo bere? Koliko od vas 7, razen Polonek, vas je še iz MB?

Želim nam vsem skupaj, da vročinski val čimprej mine. Še naprej se držite, kakor pač katera zmore! Božajte svoje trebuščke, pojte jim in imejte se nadvse lepo.

LP, nika

Nika!

Jaz sem priženjena studenčanka, drugače sem iz nove vasi ali po domače iz Igldorfa:))) Hodila na OŠ Tabor I.

Jaz sem zato, da se dobiva kje na kaki pijački in prideva do dna ali se poznava ali ne:)))

Prosim poglej temo o modercih in mi pomagaj, ker mi nekaj ni jasno!!

Hvala in pozdravček Polona

Polonak,
sem ti pustila sporočilo na zasebni pošti, si dobila?
Javi, kdaj in kako za kavico….z veseljem!
LP, nika

Lepo pozdravljene!
Imela sem UZ v 29t1d (zdaj sem pa 30t6d) in je še vedno deček, ocenjen na 1500g in ne tako velik kot prvorojenec (30t4d ocenjen na 2200g in 4025g ob rojstvu 4 dni čez rok). Votli sistem ene ledvičke ima rahlo povečan, ampak nič zaskrbljuočega.
Bili smo na morju in sem bila lahko neprekinjeno v vodi…ja, vroče mi je precej, na srečo pa je v naši hiši hladno. Upam, da bomo uspeli še za kakšen dan na morje (kar na našo obalo).
Drugih tegob razen občasnih bolečin v sramni kosti nimam, tudi otrdevanje ni zelo pogosto, kadar pa se pojavi, je pa precej bolj boleče kot pri prejšnji nosečnosti.
Nastopila sem že dopust, v službo pa se vračam za nujne stvari.
Nekaj stvari, ki so mi manjkale sem že nakupila, s pripravo in raznimi projekti urejanja/gnezdenja pa pričnem v torek, ko se prvorojenec vrača v vrtec. Nakupila sem novo previjalno, košek (moram pa sešiti posteljnino), prsno črpalko in stekleničke, pa nekaj oblačil in nove tetra plenice, puhasto vrečo za voziček. Kupiti moram še buggy board, nekaj malega oblačil, prekrivne hlačke, kozmetiko. Rada bi tudi pospravila garderobne omare, kuhinjske omarice (in se znebila čimveč navlake), zamenjala silikon v kopalnici, pobarvala fuge, dala narediti še tono fotografij in uredila albume, ITD…pa še si kupila nekaj oblačil za po porodu, ko pridejo razprodaje. In šla k frizerju. Malo sumim, da mi bo vročina še ublažila tale zagon.
Hmmm…najbolje, da pa začetek pričnem s pisanjem spiskov. Danes imam po dolgem času zelo malo energije, moj sinko pa zato žal pogleda kakšno risanko več. Ravno zdajle zahteva, da greva malo ven…
Srečno vsem!

Živjo še z moje strani.
Dobro, da je danes bolj sveže, ker je bilo v vročini že prav težko živeti (no, saj jutri bo pa itak spet vroče). Sem že čisto okorna im me vse nekaj tišči in boli. Otekam na srečo še ne, je pa otrdevanje trebuha toliko bolj intenzivno (sploh zadnji teden). Me prav zelo moti in me je tudi strah, da se ne bi prehitro začelo. Tudi občasne slabosti so še vedno. Dete je precej živahno, tako da me brce in raztegovanje že kar bolijo. Dopusta (morja) letos pri nas ne bo, ker nikamor ne upam in mi je doma tudi najbolj udobno.
Danes sem končno uspela vse zlikati (redno perilo + plenice + oblačilca za dojenčka) in sem morala 2x vmes kar počivati. No, vsaj to je za mano. Opravila sva tudi že s šolo za starše – je bilo kar fino, pa še porodnišnico smo šli gledat. Poroda me zaenkrat še ni preveč strah. Vem, da ne bo najbolj prijetno, ampak se tolažim s tem, da mine in da je rezultat takooo zelooo lep. Joj, kako že komaj čakam avgust.

Srečno!

Nika,

naj te nikar ne bo strah poroda. Tistih nekaj ur se ti takrat morda res vleče, a zavoljo rezultata, na vse hitro pozabiš. Meni je bilo vsakič veliko težje po porodu, ko se zaveš, da je to malo bitjece popolnoma odvisno od tebe in, da tu ni “zabušavanja”, pač pa vseskozi prilagajanje nekomu drugemu do konca in naprej. Pa tudi to mine. :))

Mene ni strah poroda, niti me ni bilo prvič, bilo pa me je drugič, a šele, ko se je začel. Prvič v bistvu ne veš kako vse skupaj izgleda in je morda tudi lažje tako. Drugič me je bilo strah zato, ker sem imela prvič neke komplikacije. Zaradi strahu, da se bo ponovilo, sem si jih (po mojem) pridelala tudi drugič, sedaj pa grem rodit tako kot je treba. :))) Ha, ha, ha Sem optimist, kaj bo, bomo pa videli.

Jaz imam pa polno perila za zlikat in vse tako razmetano, da je joj. Upam, da se me kmalu prime gnezditveni sindrom, a kaj, ko sta tu še dva razgrajača, ki mi vedno rušita načrte.

M

Jutro!

Kako ste? Mi smo uspesno preziveli podaljsani vikend. Nismo se stopili 🙂
Tale vrocina je grozna, res upam na kaksno ohladitev…

Mala je zelo zivahna, jo ze daje gnezditveni sindrom 🙂
Mene pa vedno bolj spika, tako da lahko sina drzim v narocju najvec par minut (prej sem lahko z njim hodila na sprehode in ga nosila v narocju). Tako da nisem ravno mirna. Komaj cakam na pregled jutri. Tako da bom jutri kaj vec napisala.

Pozdrav vsem s primorske!

-- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- Otroški smeh je ena najlepših stvari... čista sreča in brezskrbnost sta drugi. Pridno rasemo in vsak dan spoznamo delček sveta, na katerega smo pozabili.

Tudi mi smo preživeli vroč vikend. Sama z vročino nimam težav in se zaenkrta dobro počutim.

Bili smo tudi na kopališču v Čatežu kjer sem doživela zanimiv dogodek, če se temu tako reče. Ko sta se otroka veselo spuščala po toboganih in se zabavala in sem sama sedela v nizki vodi je k meni pristopila starejša gospa in mi rekla ali bom jezna, če mi nekaj reče. rekla mi je da dela ali je delala v zdravstvu in da trebuha ne smem nastavljat soncu, ker bo otrok oslepel. Ja kaj več vam ne bi pisala:)))

Upam, da so njene napovedi iz trte izvite in da se Stanko na forumu ne moti glede sonca in tudi ne moja ginekologinja.

Polona, a resno? 🙂 Tole s soncem pa prvi slisim 🙂
Ena boljsih je bila pa ta, ko sem v reviji prebrala, da naj nosecnica kar lonce lize – zaradi zeleza. Ha ha ha, tale je sele huda…

Aja, sem pozabila napisat, da sem si v knjiznici izpospodila Izziv poroda. Me je prevec firbec matral, zdaj jo pa pridno berem (no, ko najdem minutko miru…). Mislim, da je zelo v redu napisana.

-- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- Otroški smeh je ena najlepših stvari... čista sreča in brezskrbnost sta drugi. Pridno rasemo in vsak dan spoznamo delček sveta, na katerega smo pozabili.

Tudi jaz imam to knjigo izposojeno- je bolj stara ampak meni je všeč tisto o dihalnih vajah in položajih, ki ti lajšajo porodne bolečine. Sem jo že prebrala ni slaba!!

Glede čateža, sonca in gospe s črnimi napovedmi pa je čista resnica!!

No, tukaj še ena avgustovka, ki se do zdaj ni javljala. Zdaj sem pa na dopustu in imam čas poškilit tuki gor.

PDP imam 22.8.

New Report

Close