Najdi forum

Avgustovke 2004…

…mesec je naokrog, pofočkajmo se. Naši nadebudneži so stari že dva meseca, kako ste kaj? Mi imamo jutri ultrazvok kolkov (upam, da bo vse ok), je pa prav fino, ko se nam mali smejčka in vse bolj zaznava okolico. Spimo ponoči po 6 ur, dojiva se polno, in lahko rečem, da je to obdobje še veliko lepše, kot sem si predstavljala. Kako kaj rastete? Mi imamo 60cm (ob rojstvu 53 cm) ter 5650g (ob rojstvu 3780g).
Ali dodajate kapljice Ad3? Našega je tako napenjalo po njih, da smo jih prenehali dajati. Se je revež prav matral, tako ga je bolelo. Pa mislim, da ni vredno. Saj vendar vedno pravijo, da ima materino mleko vse, kar rabi dojenček.
Oglasite se kaj pa uživajte!!!
Iza&Max

Živjo,

No mi bomo jutri stari 2 meseca.Uz kolkov imamo pa šele 30.
Drugače vse ok. smo bili na masaži za dojenčke in se veselo masiramo. kapljice še kar jemo – se mi zdi ,da ni kakih sprememb. no glede dimenzij bi pa težko kaj rekla, ker se že dooolg o nismo tehtali. po današnjih meritvah pa naj bi zrasli 4 cm iz 50 na 54 – če smo jo prav merili.

tudi mi se polno dojimo in kar dobro spimo. enkrat ponoči podojimo našo milo, potem pa dremuckamo do 8-9.

čao

Vera

No, moja Petra je v nedeljo dopolnila 6 teden, kolke so nama slikali že pri 1 mesecu in so super. Jemljeva kapljice AD3 in nima nobenih krčev po njih. V enem mesecu je zrasla za 3 cm (na 53 cm) in se zredila na 4 kg. Pridno je, prespančka celo noč, ponoči je od 22h do 4.30 suha. Predvsem dopoldne je bolj požrešna po prespani noči. Že od tretjega tedna drži glavico pokonci, sedaj se je začela že paziti, obračati iz hrbta na bok in obratno. Ni ravno navdušena nad pasenjem kravic. Uživa se kopati, malo panike je le po kopanju, tiste nekaj trenutkov, ko je naga, preden jo oblečeva. Prej smo že vsak dan hodili ven, sedaj pa smo to malo opustili, ker se nama zdi prehladno. Od včeraj je zelo aktivna s svojimi rokicami, glavo tudi popolnoma obrača iz leve proti desne. Uživa se igrati ku-ku: Vsedem se na kavč, si jo posadim sede na skrčena kolena, pritegnem pozornost z očmi in potem premikam glavo čisto desno in čisto levo, da mi sledi. Sicer smo nekajkrat imeli nekaj krčev, a nismo pogruntali, po čem. Malo večja težava je pogosto zamašen nosek, kljub čiščenju. Enkrat je imela nekaj dni na začetku vneto ritko, a sedaj smo se jo naučili čistiti s kamilicami in je OK. Začela je že gruliti. Največji angelček je pri moji in moževi mami.
Sem kaj pozabila?

naš miško ima ravno danes 2 meseca … itak je sonček na kvadrat … smeje se ful .. razne akrobacije mu tudi že kar fino grejo .. rad spančka na trebuščku in tudi sicer se na trebuščku zelo dobro počuti … kravice pase že 1 mesec in uživa … pri šestih tednih v posvetovalnici je imel 59 cm .. (rojen 50) in 5 kg (rojen 3.420)

z velikimi okicami gleda in občuduje starejšega bratca … moram povedat da ta zelo lepo skrbi za njega in ga ‘čuva’ … predvsem pa mu ne da spati :))

kolke gremo slikat med tretjim in četrtim mesecem … naš pediater pravi da je takrat slika najbol sigurna … drugače na široko ne povijamo .. kapljice včasih dam včasih pa ne … zdaj malo preverjam če ima slučajno motnje v trebuščku zaradi njih.

tudi naš prvo rundo ponoči potegne 6 ur … drugo pa 4 … ker potem je že galama … gre starejši v šolo in ne more iti potiho 🙂

ful ima rad mobile ki visi nad previjalno … pa viseče medvedke na gugalniku … skratka igračkam se že ful smeji in brca z nogami in rokami 🙂

zdaj sva začela ven hoditi s slingom in je super … tako bomo kmalu začeli z dolgimi izleti na bol ali man visoke hribčke … kar že zelo pogrešam 🙂

B.

Mi imamo pa sedem tednov. Koliko zdaj meri in tehta ne vem (bomo ugotavljali čz 14 dni), v prvem mesecu pa je zrasel za 5 cm in se zredil za 1 kg. Večino dneva še spi, razen ko se napenja za kakanje ali prdenje. Popoldan ima malo krčev, najbolj joka ravno med risanko, da jezi starejšega… Krči niso od AD3, je enako če jih damo ali ne. Ponoči še vedno je na 3 ure, proti jutru včasih še na dve, le prvo rundo spanja ima daljšo – 4-5 ur. Rad je na trebuščku ali na rami, tudi kopanje je v užitek, samo se ne kopamo vsak dan (vmes ga umivam kot na začetku). Pridelala sem že en mastitis, hude težave s hemeroidi sem končno rešila (predvsem s prehrano) in se sploh prepričala, da drži tista ljudska o 6 tednih… Vseeno se trudim, da greva vsak dan vsaj malo ven.
UZ kolkov smo že imeli, zaenkrat vse OK vendar imamo še eno kontrolo pri 6 mesecih.

A.

Pozdravljene avgustovke!

Lepo vas je brati tudi na tem forumu 🙂

Mi smo bili v ponedeljek na pregledu in se zeeeeellooo pridno redimo in rastemo. Zdaj imamo ze 61 cm (pri porodu 53) tehtamo pa 6200 (porodna 3310). Pac ima mami zelo hranilno mleko in v velikih kolinicah 🙂 posledica tega je pa tudi ze kar nekaj tezav z dojkami (mastitisi in zamaseni mlecni vodi 🙁

Posledica tega pa je, da mora mami Naji vsak teden zamenjati garderobo, ker jih tako hitro prerastemo da je joj.

Po prvem mesecu tezav z neprespanimi nocmi, se je sedaj stanje zelo izboljsalo (trkam po mizi 🙂 Po vecernem ritualu zaspimo okoli 22.00 in Naja spi tja do 2.00- prvo dojenje pa potem na tri ure, zjutraj pa potegne s spanjem ponavadi do devetih!!! Mami se ji pa pridruzi 🙂

Tudi nasa se zelo rada kopa, vendar pa temu sledi taksen jok in stok, da jo komaj pomirim (tudi pristavim jo takrat zelo tezko). Ali je tezava v tem, da bi se se kopala, ali jo moti, ker dobi na glavo kapico, ki je nikakor ne prenese ali pa je ze tako zaspana, da ima vsega dovolj !?

Aja, pastirica pa nikakor noce biti 🙂 Tudi na trebuscku noce spati medtem ko na hrbtu pa zelo uziva, predvsem ko je v lezalniku in ima razgled na stvari okoli sebe.

Uzivajte!

Pozdravljene avgustovke!

Naš malek je dopolnil komaj 5 tednov, saj smo avgusta zamujali in prikukali šele septembra. Pravega urnika še ni, še najbolj izdelan je ponoči: spimo od 21-2, jemo, podiramo kupčke in se gledamo prb. 1 uro, nadaljujemo do 5, jemo 1 uro, če je sreča sledi še runda do 9. Potem se dan začne… vsak dan vsaj en sprehod ali pa raje dva. Tudi danes v mrazu, le da smo bili podobni bolj medvedkom, zadekanii in oblečeni. Zvečer pa blagodejno kopanje, ki ga do konca utrudi. Potem je spanček slajši.
Jemljemo sab simpex kaplice proti krčem, danes pa smo začeli še z AD3 – upam, da ne bo našemu fantiču povzročalo še dodatnih krčev.

Lp vsem!
lbeka

nasa punca pa je danes stara 2 meseca in en teden, kako hitro cas
bezi, lepo in vidno napreduje, vsak dan kaj novega pogrunta, najraje
lezi na hrbtu in opazuje svet okoli sebe, spi ponoci zelo lepo skupaja 6 – 7 ur – cez dan je pa bolj akcija in skoraj nic spanja.
po kapljica AD nimamo krcev, drugace pa za krce uporabljamo ene
super zeliscne kapljice ki se jih dobi samo v lekarni v WTC centru in so res
super, pri nas kolki se niso ok zato imava konec meseca se eno kontrolo.
res najlepse pa je ko se to malo bitje tako lepo zasmeji takrat se oci
in mamica cisto stopita od navdusenja, mi je kar malo hudo ker cas
tako hitro bezi in te nase male pike tako hitro rastejo.

lp

sem radovedna in me zanima na kaksni masazi za dojencka ste bili, kje
to izvajajo. rada bi o tem kaksno informacijo vec .

hvala

Jaz si pa vsak dan posebej zapomnim, ker tolk mali ne bo mali nikol več. Včeraj smo bili stari 2 meseca. Kolki so že o.k. tko, da ga povijem samo še ponoči na široko. Spimo tudi 6-7 ur, skratka imamo se fino. Tudi jaz komaj čakam, da ga dam v nahrbtnik in hopa na kakšen hribček tko, da če hoče katera z nama, da se bomo imeli še lepše, naj mi piše na mail, [email protected]. Uzivite še naprej

Kako je zanimivo brati in ugotavljati, da so vsi tako različni in v bistvu vsi normalni. Naš pa je danes star 2 mes. in 10 dni. Kravice pase od tretjega tedna, obrača pa se še ne. Z velikim veseljem brca in maha naokoli. V dveh mesecih je zrestel iz 52 na 59 cm, zredil pa se je iz 3720 na 6190g.

Končno so se nasmeškom pridružili občasni gggg ali eeeee. UZ kolkov imamo konec meseca, ker sem se pozabila prijavit takoj ko sem prišla iz porodnišnice.

Spat greva okoli 23, potem pa se zbudi okoli 4 in pa malo po 7, ko starejši galami ker gre v šolo. Zadnje dni spet spi več podnevi. Danes npr. je prespal vsega skupaj kakih 6 ur.

Ima pa še vedno vnete oči. Danes je 6 dan ko mu dajem že druge kapljice in imam občutek da končno nekaj prijemlje. Mi ga je kar grozno matrat in mu kapat v oko. Pa še naporno je. Tem malim štrucem sploh ne moreš na silo odpreti oči.

Mi je pa zelo všeč, ker me nenehno gleda v oči in kar sam išče kontakt. Meni je to tako novo, ker prvi sin tega ni počel, razen če sem ga res zelo zabavala. Z Matejem pa sva lahko tiho in se gledava :))

Tinoča

New Report

Close