Kam ste se izgubile ? Občutek imam, da imate tegale foruma malce dovolj – saj se se vseskozi vršijo neki napadi.
Zanima me – kot začetnico “po Atkinsu” – kako je s kavo in sicer, ali se jo lahko pije s sladko smetano(brez dodajanja sladkorja) in kako je z uporabo sladke smetane pri dieti !?
Hvala za odgovor!
mimi
Pozdravljena, Mimi!
Ja res me mine, da bi še kaj napisala, ko se pa potem vedno najde nekdo, ki z veseljem “udriha”. Pa pustiva to.
Kar se kave tiče, jo lahko piješ. Sladkaj si jo z natreenom, namesto stepene sladke smetane pa uporabljaj smetano v prahu COMPLETA COFFEE WHITENER LIGHT. Bolj enostavno je, kot pa stepati smetano. Če se boš odločila za stepeno smetano BREZ SLADKORJA, je lahko na dan poješ 5 žličk.
LP, Avguština
Avguština ,
hvala za odgovor. Včeraj sem primerjala specifikacijo OH na Completi – tako light kot navadni- in opazila, da ima kar veliko OH. Poleg tega sem opazila, da se vrednosti OH iz Mojegatrenerja razlikujejo od tabele, ki je navedena v knjigi Revolucija v prehrani ( zelje !!!! – logično mi je veliko bolj to, da nima veliko OH).
Flexi v enem od mailov piše, da se je dobesedno “basala” s stepeno smetano – ali teh 5 žlič pomeni določeno dozo,…
Hvala za nasvete !
lp, mimi
Jaz se držim tabele iz knjige. Dnevno je priporočljiva doza 5 žličk smetane. Kar piše na Completi, velja za 100g, ti pa si daš v kavo le dve žlički – torej gre za občutno razliko! Je pa res, da nekateri lahko pojedo smetane oz. OH več kot drugi pa po Atkinsu še vedno pospešeno hujšajo. Pri meni je tako, da ne smem pretiravati, ker se proces hujšanja ustavi.
lp, Avguština
Avguština,
hvala za odgovor. Vem, da podatek velja za 100 g, a kljub vsemu. Mislim, da spadam tudi jaz v to skupino ljudi, ki morajo kljub Atkinsonu še vedno paziti – v ponedeljek sem začela – danes je sreda – mislim, da se pred petkom ne bom upala stopiti na tehtnico. Ketone pa bom izmerila danes. Upam , da bo tako kot mora biti… Kako si hujšala ti – prav na začetku?
Hvala in lp, mimi
To je znak, da pri hujsanju nisi porabila mascobnih zalog ampak mislicno maso. Zato se je “hujsanje” ustavilo, izgubila si misice, te so porabnik kalorij, ker jih imas manj, zato tudi pocasneje izgubljas kilograme. Telo se upre takemu nacinu s tem, da zacne sparat. Cist logicno.
Ce bos zacela normalono jest nazaj, oziroma da bos zacela jest zdravo hrano z nizkim GI, povecala vnos beljakovin, ki so v ribah, morskih sadezih, skuti, jajcih, belo meso, soja… in da bos telovadila z utezmi, se bo misicna masa povecala, ce bos pridna se bo vecala in vecala in tako bos lahko hitreje hujsala. Mores si pa izracunat koliko porabis na dan in potem pojest nekoliko manj, kot porabis. Pa aerobni trening na tesce. Ce je mozno.
Zdravo,
se oproščam, ker sem takole vskočila – zanima me pa, kako je mogoče, da so se ketoni obarvali vijolično, tehtnica pa vseeno ne kaže primanjkljaja?!
Na tej dieti sem 10 dni…
Res, da moj presežek kilogramo ni tako hud (cca.5-6 kg), pa vseeno, lepo bi bilo videti vsaj rahlo zmanjšanje.
Pa še to – kako je s čisto govejo juho (doma skuhano, ne iz kocke) in pa hrenovkami?!
Hvala in lep pozdrav vsem “sotrpinkam”.
Saša,
V tem primeru nima smisla dajati nasvetov o zdravem načinu hujšanja. Ta dekleta hujšajo po Atkinsu in so v to stvar popolnoma prepričane. Tudi možnost raznih zdravstenih težav, jih ne bodo odvrnile od tega načina hujšanja. Sploh pa vsak nasvet (dobronameren) smatrajo kot napad in vmešavanje tisith ki nimajo pojma…
Irena
Mimi, očitno sem jaz brezupen primer. Vidim, da mi res nikoli ne bo uspelo shujšati. Atkinsa sem imela za skrajno rešitev po tem, ko sem poskusila sto stvari. Mislila sem, da če je tolikim uspelo na ta način, bo tudi meni. Pa sem že drugič zdržala le 3 dni, potem pa se nažrla za vse nazaj. Nekaj mi je manjkalo vse 3 dni (sladko), ampak itak vem, da pri nobeni dieti niso dovoljene sladkarije. Zato ne mislim, da je vzrok v tej dieti, ampak v meni, ker sem očitno do konca zasvojena s hrano. Naj se sprijaznim s tem, da bom za vedno zakompleksan debeluh??? Full sem bad in danes sem brez vsake volje. Nažrla sem se že zjutraj (čokolada, piškoti, puding,…). Tako da veš, da je z mojo dieto konec. Želim, da bi uspelo vsaj tebi. Še vedno velja, da se kaj oglasi. Lp
Joj Neli, lej shujsat mores samo 5 do 6 kilogramov. A ni skoda, da ko si v bistvu tako blizu cilja, pa hoces vse unicit, s tem da hujsas po enih Atkinsovih dietah. V bistvu rabis samo kaksne tri mesece, da dosezes idalno tezo. Pa ti ni treba nic drugega naredit, kot pa samo da pazis cez cel teden pri prehrani, to pomeni, da jes petkrat na dan po malo, zelenjavo, sadje, pusto meso, ribe… Kar pomeni, da se ti v bistvu ni treba nicemur odpovedat. 1 krat na teden lahko pa jes kar hoces, celo priporocljivo, da prelisicis telo. LAHKO JES PIZZO, AL PA COKOLADO 🙂 a ni to fajn? Zraven pa seveda se mal telovadis in rezultati bodo tu. Pa se ni ti treba neprestano mislit na diete in obremenjevat zivcev. Ne pa, da hujsas po nekih brezveznih Atkinsovih dietah. Tehtnica sploh ni merilo. Ogledalo je tisto, ki ti pokaze rezultat. Kilogram manj na tehtnici lahko pomeni (v tem primeru itak) izgubo vode ali se huje- misicne mase. Kaj bo temu sledilo? Rejenje nazaj in se hitreje kot si kilograme izgubila+ se kaksen kilogram vec. In spet razocaranje.
Špelca, te bom dala čez kolena in po zadnji plati. Nikoli, ampak res nikoli, ne reci, da nekaj ne moreš. Če imaš za izgubit tako malo kg in ti je to pomembno- pusti vse diete in samo čim več migaj, da boš vsekakor porabila več, kot zaužiješ.Kolikor razumem je pri Atkinsu tako, da ko se en dan pregrešiš, je z dieto konc. Ne postavljaj si takih ciljev. Sladkarije so “sladki greh”, ki je v današnjih stresnih dneh skorajda potreben. Pojdi na mojTrener.com ali osebnitrener.com, vzemi si čas in se posveti branju. Na obeh je veliko zanimivega čtiva. Ko boš razumela svoje telo, se boš sama odločila kako naprej.
Vso srečo !
kiki