avene cicalfate
Pozdravljeni!
Sem vaša pacientka, da pa vas ne tolikokrat kličem, vam raje pišem, upam da je ok. Po zadnjih testih imam opredeljeno ekcematozni dermatisis, zato ste mi priporočili kremo cicalfate. Na internetu sem zasledila, da je to krema za obraz-za akne pri suhi koži. Jaz pa imam izpuščaje (suhe, luskaste,grinte,lišaje) po telesu, tako da ne razumem dobro vaše odločitve za to kremo. Ali naj si jo namažem samo na izpuščaj ali po celem telesu? Poleg tega pa obstaja cicalfate losjon in krema in ne vem katero naj kupim.
Najlepša hvala za odgovor!
Pozdravljeni! Ker mi krema Cicalfate ni pomagala po 3 tedenskem mazanju, ste mi po pošti poslali recept za kremo Locoidon lipocrema. Že farmacevtka me je opozorila da ne smem uporabljati kreme veliko časa, ker tanjša kožo, pa da naj namažem le na obolelo mesto. Tudi v receptu piše, da se s kremo ne mažemo več kot 5 dni. Zanima me pa naslednje: po telefonu ste mi naročili naj se mažem 14 dni, torej to še vedno velja? Jaz imam izpuščaje takorekoč povsod, zato ne vem ali se mazati kar po celem telesu oz. na večji površini ali vsako pikico/izpuščaj posebej? Kolikokrat na dan naj se namažem (v receptu piše od 2-4x/dan)? Pa še: ali se lahko namažem prvo s kremo/oljem za suho kožo in potem še lokalno z locoidon / obratno? Najlepša hvala za odgovore in lp!
POzdrav!
Rezen na obrazu, uporaba na drugih mestih ne bo problematična , če se vmes napravijo presledki: mazanje 10 dni, nato pavza ravno toliko.
Če se kombinira: najprej Locoidon , nato mastna krema.
Lp
Pozdravljeni!
Ker mi locoidon ni pomagal, sem dobila advantan: mazala sem se 1 teden, sedaj sem na pavzi (danes je 9.dan). advantan mi je >nekatere< izpuščaje (rdeče pike) posušil, da je nastala hrasta ki se je potem odluščila. Naj ponovim mazanje po 10-dnevnem odmoru ali ne oz.kako naprej?
Hvala in lp
Pozdrav!
Princip je takle: ko npr Advnatan pokaže dober učinek, se ga po nekaj dneh ukine, če je potrebno pa se z njim ponovno maže po pavzi 2-3 tedne.
LP