Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Avastin pri starejših bolnikih

Avastin pri starejših bolnikih

Spoštovani

Mami so zaradi metastaz v jetrih predpisali kemoterapijo s tabletami Xeloda in Avastin. Ker ima Avastin lahko za posledico pljučno ali možgansko kap in še cel kup drugih nevarnih stranskih učinkov, (še zlasti pri starejših-stara je 81 let), tega zdravila (Avastin) zaenkrat ne upa prejeti.
Znano je, da ni bilo opravljenih kakih raziskav uporabe tega zdravila pri starejših bolnikih.

Zanimajo me kakršnekoli izkušnje s tem biološkim zdravilom in lepa hvala za vsak morebitni odgovor.

Lep pozdrav,

Robert

Ko imaš enkrat raka, verjemi mi, da takrat počasi nehaš brati sezname škodljivih učinkov zdravil, ki ti jih predpisujejo. V bistvu se moraš odločiti, ali boš tvegal, da se ti pojavi kakšen od stranskih učinkov zdravila (ki se bo ali pa se ne bo pojavil, proizvajalci zadnje čase napišejo vse možne in vse skoraj nemožne, to pa zato, da se zaščitijo pred tožbami za odškodnine), ali pa se ne boš zdravil. Ker zdravil brez škodljivih učinkov ni.

Jaz osebno pa bi rajši tvegala večjo možnost za kap (pa ste se prepričali, kolikšno je dejansko povečanje verjetnosti, da pride ob tem zdravljenju do kapi?) in se poskušala pozdraviti, kot pa čakala na smrt zaradi nezdravljenih metastaz na jetrih. Odločitev pa je seveda v rokah vsakega posameznika. Prav pa je, da si prej poišče tudi vse podatke, ki jih za to odločitev potrebuje. In da se posledic svoje odločitve tudi zaveda in se nanje pripravi.

New Report

Close