Najdi forum

Dober dan,

star sem malo manj kot 18 let. Oktobra 2005 mi je pri treningu odbojke iskočilo koleno, bolečine so bile hude. Naravnal sem ga nazaj, nakar se je to v naslednjih dnevih ponovilo še večkrat, vendar bolečina ni bila tako izrazita. Obiskal sem travmatologa in v končni fazi, po opravljeni magnetni resonanci so mi v začetku marca 2006 opravili atroskopijo kolena. Pred atroskopijo mi kolenski sklep ni več izskočil. Na izvidu po operaciji je zapisano, da so vezi v redu, da je meniskus trden (morda je bil kdaj natrgan, a se je obnovil), le hrustanec da je mehak. Po operaciji sem se držal zdravniških navodil, opravil nekaj vaj pri fizioterapevtu in sredi aprila ponovno poiskusil s treningom. Pri skokih na mrežo me je operirana noga močno bolela. Že v času pred operirano nogo pa me je začela spredaj v vezeh boleti tudi druga noga. Zdravnika sem pri operaciji vprašal, kaj se dogaja. Odgovoril mi je, da sedaj, ko bom po operaciji ene noge počival, bo tudi druga noga OK. Pri ponovnem treningu pa me je žal bolela tudi ta druga, t.i. spočita noga. Sedaj ne vem, ali sem prehitro poiskusil s treningom ali pa so bolečine znak česa drugega. Brez aktivnega športa si težko predstavljam svoja mladostna leta. Tri tedne po operaciji sem par krat obiskal tudi fitnes studio, da bi lahko kasneje postopoma prešel na intenzivne treninge.

Prosim, če mi svetujete, kaj naj počnem, da se bom lahko spet intenzivno vključil v športno aktivnost. Morda obstaja kakšno mazilo, ki bi mi pripomoglo k prvotnemu stanju nog? Ali so lahko bolečine tudi znak intenzivne rasti? Visok sem 187 cm, zadnje leto rastem počasneje, želim si pa biti visok 195 cm. Ali se mi to lahko uresniči in če obstaja kakšen pripomoček za to?

Hvala za odgovor in lep pozdav, zaskrbljeni ENEJ 2

V vsakem primeru ocenjujem, da ste morda prehitro pričeli s ponovnimi treningi ali pa je bila intenziteta prvelika. Možno je tudi, da fizioterapija in rehabilitacija po operaciji ni bila ustrezna.
Več bi vam lahko povedal ob pregledu, saj ne gre za enostaven primer. Dal bi vam določene korekcijske vaje, ki bi jih moral striktno izvajati doma.
Pripomočki so razni elastični povoji ali pa tudi oprnica za cel kolenski sklep ali le za meniskus.

Lep pozdrav,

New Report

Close