Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Atrofija kvadricepsov

Atrofija kvadricepsov

Spoštovani.

Imamo 27- letno hčerko s cp. Vezana je na voziček, na pomoč druge osebe v vseh dejavnostih.Pri 14- letih so “odkrili” izpah kolka, nakar je bila narejena krvava repozicija.Pred 9 leti so ji zatrdili hrbtenico. Skušamo narediti vse za optimalno stanje. Do lani je vrtela elek. kolo, tudi pasivno večkrat krčimo noge (seveda gledam, da je takrat sproščena), raztegujemo komolec. Pred časom je začela odklanjati vrtenje kolesa, nato pa tudi pasivno razgibavanje. Na Soči sem se izkusila z Bob. terapijo. Dnevno jo postavljamo v stojko 2x. Včeraj smo bili na UZ kolen. DR. nam je svetovala, naj si nabavimo tens za stimulacijo mišic.
Vem, da je to le gašenje požara, vendar po 14. letu ni bila deležna ne terapij na Soči in ne uslug zdravilišča, tako, da je prepuščeno vse naši razsodnosti.
Kaj nam, prosim, svetujete (vem, da je težko zaradi reklamiranja), vendar sem zasledila magnetne terapije, tens, posebno kolo na Soči oprema. Ali lahko z aparatom za mišično stimulacijo ublažimo bolečine in tudi spodbujamo mišično stanje. Vem, da čudežev nihče in nič ne dela pa bi vseeno rada naredila največ.
Hvala in s pozdravi.

Pozdravljeni!

Po mojem znanju, ki ga imam z 4 letnim delom v Kamniku z otroci s CP, ne svetujem uporabe aparatov. Magneto terapija pomaga pri celjenju zlomov. Dobre znanstvene raziskave ne potrjujejo nobenih drugih rzultatov. TENS – dodatna stimulacija, draženje pri CP po mojih izkušnja naredi kontra učinek – da se periferni tonus zniža.
Menim, da je najpomembnejši handling – oziroma pravilni položaji, to je osnova Bobath terapije – se pravi da preko pravlnih položajev in pravilne drže, dosežemo povečan centralni tonus in zmanjšan periferni tonus – zaželjeno je pravilno gibanje in zaviranje patoloških vzorcev. Menim, da ne potrebujete nobenih aparatov.

New Report

Close