atrofija
Hvala za tako hiter odgovor.
No, katere bolezni – tudi v prihodnosti – pa so sploh lahko povezano z atrofijo malih možg.?
Samo kakšne motnje ravnotežja, hoje, koordinacije gibov, ali kaj hujšega (npr.Alzheimer, Parkinson, multipla skl. ipd.)?
Zakaj sploh pride do atrofije malih možg. pri tako mladem človeku, ki ne pije in nasploh zdravo živi.
Lep pozdrav sem bil na gastroskopiji in so mi vzeli (odščipnili )vzorev v izvidu,ki sem ga dobil piše;
Gre za napredovali HBP kronični gastritis z hudo atrofijo korpusa želodca.Naprej način zdravljenater vrsto zdravil Nolpaza 2 X 20 mg + 0spamoks 1000 mg /12 ur +Fromilid250 mg / 12 ur 10 dni ,me zanima kakšna je ta bolezen in,če se to s tem zdravili ozdravi.
hval za odgovor
Pozdravljeni, pri atrofiji gre za stanjšanje sluznice dela želodca, verjetno v povezavi z okužbo z želodčno bakterijo in vnetjem-gastritisom, kar opisuje nadaljevanje izvida. Zdravljenje je namenjeno iztrebitvi želodčne bakterije, zato prejemate dva antibiotika, nolpaza zmanjšuje kislost vsebine želodca, kar oboje prispeva k zdravljenju vnetja želodčne sluznice.
LEp pozdrav