Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Atrijska fibrilacija

Atrijska fibrilacija

Imam vztrajajočo AF že tri mesece. Po izvedeni Elektro konverziji se mi AF pojavi že po dveh, treh dneh.

Katetrsko ablacijo imam šele čez 7 mesecev.

Koliko bo to obdobje škodovalo mojemu srcu, saj je znano, da dolgotrajna AF vodi v popuščanje srca.

Ali je samoplačniška izvedba ( medicinski centri v Srbiji in Bosni jo izvajajo) smiselna?.

Spoštovani

Domnevam, da vmes do katetrske ablacije jemljete tudi nekatera zdravila za obvladovanje atrijske fibrilacije. Menim, da ni razloga za kakršno koli samoplačniško varianto v tujini. V 7 mesecih se stanje ne bo prevesilo v srčno popuščanje.

LP

Hvala za odgovor. Trenutno jemljem Felkarid ( ter Byol in Xarelto). Felkarid mi na žalost utrip znižuje na vrednosti okoli 50, kar pri meni vodi v slabo počutje, omotičnost…

Katera zdravila po vas mnenju se prid jo v poštev.

Se oproščam za zadnji stavek ….katera zdravila po vašem mnenju še pridejo v poštev?

Spoštovani

Jemljete ustrezna zdravila tako, da ne bi ničesar spreminjal. Glede bradikardije (srčni utripi pod 60/min), sem mnenja, da se bo telo navadilo tako, da stranski učinki kot je omotica, bo postopoma manj izrazita.

LP

Hvala za odgovore.

New Report

Close