Najdi forum

Pozdravljeni!
Stara sem 67 let. Že pred leti so mi pri krvnih preiskavah našli povišan holesterol. Zdravnik mi je predpisal Lescol in dieto katere sem se držala oziroma se je držim še zdaj. Po približno letu dni mi je zdravnik brez razlage prekinil Lecscol. Po letu in pol me je novi zdravnik napotil zopet na kontrolo krvi, ki je pokazala povišan holesterol 7.0. predpisal mi je Atoris za mesec dni po ponovni kontroli je bil hol. 5.4. Atoris bom jemala še 3 mesece,skrbi pa me saj so mi po jemanju teh zdravil začeli močno izpadati lasje, tako da mi je na temenu že videti lasišče. Kaj mi svetujete, ali naj jemljem tablete naprej , ali naj zaprosim za drugačno zdravljenje, ali lahko naredim kaj drugega za moje lase??
Hvala za vaš odgovor in nasvideje! Tilka

Spoštovana gospa!
Vzroka, zakaj je Vaš zdravnik prekinil zdravljenje z zdravilom Lescol ne poznam. Verjetno je njegova odločitev temeljila na prepričanju, da boste nizek nivo krvnih maščob lahko vzdrževali samo z dieto.
Pri zdravilu Atoris pa je navedeno, da so neželeni učinki, ki spremljajo zdravljenje, večinoma blagi in prehodni in, da jih utrpi manj kot 2% bolnikov. Med neželenimi učinki je sicer navedena tudi alopecija, vendar kot učinek, ki nastopa zelo redko. To pomeni manj kot 1 primer na 10.000 primerov, za kar tudi ni zanesljive povezave z zdravilom.
Mnenja sem, da se bo stanje Vašega lasišča po prenehanju jemanja tega zdravila popravilo, če je zdravilo vzrok izpadanju las.
Z ozirom na to, da je čas menopavze že za Vami, pa je možno, da je vzrok izpadanju las tudi v pomanjkanju ženskih spolnih hormonov.
Svetujem Vam, da se oglasite v lekarni, kjer Vam bodo moje kolegice predstavile kar nekaj izdelkov, ki delujejo notranje, ali raztopine za masažo lasišča (Regaine 2%), ali pa izdelke za nego lasišča.
Lepo Vas pozdravljam!

Malo za šalo: Kaj ste, če jemljete zdravilo ATORIS? Preberite besedo nazaj za odgovor.

Dobra šala. Pri poimenovanju zdravil bi bilo dobro in koristno uporabiti tudi tehniko branja nazaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close