atopiski dermatitis
Pozdravljeni?
Na forumu kitajska tradicionalna medicina sem zasledil vaš mail, in ker domnevam da zdravite ljudi
bi vas vprašal, če se da kaj naresti pri mojh težavah kože in sicer zdaravniki so ugotovili da imam atopiski dermatitis
in so rekli da je neozdravljivo ter da ga lahko samo blažijo z določenimi kremami in pa tabletami… koža je srbeča po celem telesu
največkrat zvečer ko grem spat, po rokah in nogah so kot izpuščaji, po zgornjem trupu telesa je pa koža rdeač kot bi me opeklo sonce, je pa tudi izredno suha tako da je moram mazati konstantno.
Ali mislite da bi mi lahko pomagali, sem pa star 20 let in to imam že kakšnih 4-5 let ?.
Prosil bi če mi lahko odgovor posredujete na [email protected]
LP
Spostovani Denis!
Poslala sem vam e mail.
Mag. Jadranka Perl
Pozdravljeni,
že 14 let se borim z luskavico, le ta je v teh dneh močno izbruhnila, koža mi vsak dan poka na večji površini nog, jemljem tudi antidepresive ( 10mg), ali so mogoče tablete krive za tako buren izbruh?
Hvala in lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Cisto mogoce je, da so zdravila povzrocila buren izbruh psoriasis. Zagotovo tega ne morem trditi, ker ne vem katere antidepresive jemljete.
Najpogostejsa zdravila, ki sprozijo psoriozo so:
Propranolol (Inderal, Inderal LA, Inderide, Innopran XL, Propranolol Hydrochloride Intensol). To so beta-blokerji, ki se uporabljajo za znizevanje visokega krvnega pritiska, za preprecitev angine pektoris in srcne kapi.
Lithium (Eskalith, Eskalith CR, Lithobid). Le ta se uporablja za zdravljenje depresij in drugih psiholoskih in psihiatricnih bolezni. Se posebej antidepresivi, ki spadajo v SSRIs razred (selective serotonin reuptake inhibitore) kot so Prozac (fluoxetine), Celexa (citalopram), Paxil (paroxetine) in Zoloft (sertraline) lahko povzrocijo nezeljen izbruh luskavice.
Anti-malarials, ki se vcasih uporabljajo za zdravljenje lupusa in reumaticnega artritisa.
Quinidine (Quinidex), ki regulira srcne palpitacije oz.umirja srcni utrip.
Indomethacin (Indochina) za zdravljenje artritisa.
Interferon alfacon-1 (Infergen), ki se uporablja za zdravljenje hepatitisa C.
Upam, da bo tole pomagalo.
Vse dobro!
Forum je zaprt za komentiranje.