Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Atopijski dermatitis pri odrslem in bradavice

Atopijski dermatitis pri odrslem in bradavice

Pozdravljeni,
Prva stvar, ki me zanima je povezana z izpuščaji po obrazu, vratu in dekolteju. Po leto dni trajajočih preiskavah in različnih dietah sem bila diagnosticirana z atopijskim dermatitisom. Zanima na kakšen način odrasel človek zboli za atopijskim dermatitisom in ali je zadeva popolnoma ozdravljiva li moraš vedno paziti na prehrano? Kje se da kaj več izvedeti o omenjeni bolezni?

Druga stvar pa je povezana z bradavicami. Na podplatu se mi je sprva pojavila samo ena , nakar jih bilo že za celo gnezdo in pa pojavile so se mi tudi na drugem stopalu. Naj omenim še to, da sem uporabljala za vsak podplat svojo pilico. Odstranila sem jih pri dermatologu ( s tekočim dušikom), vendar ko so se odluščile so bile pod njimi že nove male bradavičke. Ki jih je bilo še v večjem številu. Po drugem odstranjevanju z dušikom jih imam celo gnezdo in še kar rastejo. Zanima me kolikokrat je potrebnop odstranjevati z dušikom, da izginejo? in ali obstaja še kakšna druga metoda , ki je bolj učinkovita? Različne domače žavbe sem že preizkusila pred ostranitvijo z dušikom.
Hvala za odgovor,

Maja

Pozdravljena!

Atopijski dermatitis je dokaj zagonetna bolezen, kjer določen procent problema pedstavlja alergija, so pa še drugi faktorji, ki so težko določljivi.

O bolezni lahko preberete v prilogi Vive iz avgusta 2004 ali pa na drugih mestih.

Bradavice zmrzujemo s tekločim dušikom na 3-4 tedne toliko časa da izginejo, kar pomeni na rokah nekajkrat, na podplatih pa tudi 10 in večkrat.

Pozdravljeni

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close