Atopijski dermatitis in norice
norice ja, moja hči jih je imela pri starosti dveh let in pol,ko smo bili ravno na dopustu na Mallorci. Imela je ogromno noric, ki se bile velike kot rozine in čisto povsod – na ušesu, na podplatu, na dlani, ogromno jih je imela na lasišču… na srečo njej klima na morju zelo ugaja, tako da je niso zelo motile (razen prve tri dni, ko je imela 40 stopinj temperature), doživljali pa smo neprijetne poglede mimoidočih, ko so se ji sušile…. Ko smo bili na pregledu na kliniki za otroke v Palmi, je ortoped dejal, da takega primera še ni doživel.
Čeprav se (skoraj) ni praskala je ostalo polno majhnih brazgotinic, ki so poleti, ko kožo porjavi še bolj vidne. Koža otrok z AD je že tako bolj občutljiva, norice pa vse skupaj še poslabšajo. Po prebolelih noricah pa je bil imunski sistem zelo oslabljen in za tri mesece smo jo morali izpisati iz vrtca in omejiti obiske.
Glede cepljenja sem bolj skeptična – otroci z alergijo morajo že tako biti cepljeni v bolnišnici pod nadzorom, saj so cepiva vzgojena na jajcih…..
lp, T.
moja hči je dobil norice pri dobrem letu, s tem, da je imela težki atopijski dermatiTIS. Bila je res polna noric, tako kot vi pravite, ampak sedaj po približno enm letu nima nekih brazgotin, mogoče dve luknjici, nič več. Sicer je pa to zelo mlada koža, ki se popravi zelo hitro. Mi smo imeli herpes čez pol obraza in cel vrat in zgledalo je, da brazgotine in lisasta koža nikoli več ne bodo kot mora biti, ampak vse se je popravilo.