Atopijski dermatitis in homeopatija
Moja štiriletna hčerka ima sum na atopijski dermatitis (tako pravi alergologinja). Na alergološkem testu je bilo vse negativno, samo prah ni dokazan. Ker jo strašno srbi in se ponoči prebuja, sem ubrala še zadnjo pot: homeopatijo. Čez dober teden smo naročeni pri neki homeopatinji. Zanima me, ali ima kdo kakšne izkušnje s homeopatskim zdravljenjem AD? Kaj homeopat točno naredi v tem primeru? Kako odkriva, kaj prepiše?
Ali take terapije trajajo dalj časa?
Hvala in le pozdrav.
Odgovora žal nimam, a tudi moja hči ima težave s pršico in stalnim praskanjem. Ker zadeva kljub zdravniškemu nadzoru uhaja iz rok (od praskanja ima pod koleni in na nartih po 5×5 cm velike žive rane, ki jih ne moremo sanirati, ker jih sproti spet razpraska), moramo najti nekakšno rešitev.
Tako te na tem mestu prosim, da z nami deliš izkušnjo in poročaš o rezultatih.
vnaprej hvala,
a.
Pozdravljeni! Sem sicer malo starejšja uporabnica vseh metod, pa vendar. Sama imam ad že od malega, z leti se to stopnjuje in poskrbeti je treba za to bolezen čim prej. S homeopatijo sem se zdravila pri prejšnjem izbruhu (pred 4 leti) in zame je bila dokaj uspešna terapija. homeopati uporabljajo različne tehnike. Moja homeopatinja denimo me je spraševala razne življenjske stvari (hrana, strahovi, čustva,…) potem pa mi je dala prav zame narejene kapljice, ki so bile pitne z vodo. Meni je prvič pomagalo, drugič zdaj pa na žalost ne. Stara sem namreč 22 let. Predvsem pa je pomemebna volja in zaupanje v take stvari. Pa še nekaj upanje ure zadnje. LP
Alergoloski testi ne pokazejo vseh alergij. Mi smo se leta ubadali s katastrofalno kozo in koncno na lastno pest ukinili mleko in koza se je v treh dneh pozdravila. Se danses sem jezna nase, da smo cakali tako dolgo. Otrok je zdaj srecen in ni ga vec treba kar naprej mazat. Sovrazi vse kreme. Drug otrok ima tezave tudi s psenico. Poskusite, sojino mleko ni tako slabo pa tudi brez kruga se da prezivet.