Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo atopijski dermatitis

atopijski dermatitis

Že večkrat sem napisal: test s slino je izredno nenatančen. Tudi, če ni nitk, ne pomeni, da nimate glivic. To zanesljivo vem, saj je testiranje z bioresonanco bolj natančno.

Vaša dieta je premalo stroga, vsaj prvi mesec morate radikalno črtati OH, kljub krvni skupini. Bolj disciplinirani boste, hitreje se boste znebili glivic.

Seveda pa brez razkisanja ne bo šlo – vaše telo potrebuje minerale za razkisanje telesa, ki bodo spremenili okolje v katerem živijo glivice.

Ponavadi traja 9 mesecev, da se glivic res znebimo in se stanje v telesu stabilizira.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Ana, zelo bomo veseli, če boste svoje izkušnje in nasvete delili z nami vsemi na tem forumu. Prikrito oglaševanje pa na med over net forumih ni dovoljeno.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Imam enake simptome, vendar je moja diagnoza luskavica!!!

tUDI JAZ SEM IMELA TEŽAVE Z DERMATITISOM, CCA 3 LETA, PA MI JE KOLEGICA SVETOVALA, DA SE OBRNEM NA AJURVEDO V PODČETRTKU, GOSPA MI JE DALA KREMO, KATERA MI JE DO SEDAJ EDINA POMAGALA.

pozdravljeni!
stara sem 15 let in imam že odkar pomnim diagnosticiran AD. Pred približno 2 letoma so mi odkrili več alergij na razne pelode, pršico, kravjo&konjsko dlako.. konec novembra začetek decembra 2013 sem bila hospitalizirana na DK zaradi hudega poslabšanja. Takrat so mi odkrili tudi alergijo na mleko in pšenico. Kljub strogi dieti se včasih pojavi močno poslabšanje in več izpuščajev. Zanima pa me ali sprememba okolja močno vpliva tudi na stanje kože?
Lp

Tako, da se jaz nekaj povem! Prav jezna sem!
15let nisem imela AD zdaj pa se ze pd decembra mucim s tem.
Povrh tega imam se ulcerozni kolitis, ki ni nikoli v popolni remisiji.
Odlocila sem se januarja za bioresonanco, alergotestom, in dieto.
Izlocla sem sladkor, gluten in mlecne izdelke.
Na bioresonanci so mi odkrili alergijo na prsico, treave in psenico. To je to. Kljub temu da so mi preverili se toksine, kandido in druge stvari. Nimam kandide!
Kljub terapiji za vse alergene, strogi dijeti je moje stanje enako, oziroma slabse!

Bioresonanca mi ni prav nic pagala, res sem zalostna da name nima vpliva prav nic od vsega nastetega!!!

Sedaj upam le se v homeopatijo.. saj se kortiona skusam izogibati (kot otrok sem imela posledice, da dolocenih predelih, cez poletje sploh nisem imela pigmenta, leta so rabla da si ke koza opomogla). In zanimivo po osnovni soli je AD sam od sebe izginil.. cez nekaj let se pojavil kolitis, sedaj po skoraj 15 letih pa imam obobje…

Lp!

Nis

Pozdravljen(a)! (šifra Barbaral)

Sprememba okolja vpliva na kožo predvsem takrat, ko taka sprememba povzroča stres. Psihično stanje se lahko odraža na koži, saj je koža tesno povezana z živčnim sistemom. V stresnih situacijah je zato še bolj pomembno, kakšno hrano uživamo.

Vse dobro!

Spoštovani(niss27)!

Stanje se vam ni izboljšalo, ker vzrok za vaš šibek imunski sistem še vedno ostaja (alergije so namreč le posledica). Po mojih izkušnjah so pogosti vzroki tako za AD kot za kolitis, obremenitev s težkimi kovinami, zakisanost, stanje zob (predvsem amalgamske zalivke), cepljenje…

Lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Že več kot eno leto imam težave skožo. Dermatologinja mi je diagnosticirala atopični dermatitis. Ker na standardnih testih niso odkrili ničesar, sem šla na bioresonanco. Odkrili so mi alergijo na mleko in gluten. Po prvi terapiji za kožo je moje telo odreagiralo z novim izbruhom žarišč na koži. Ker sem jih težko prenašala, sem se mazala s kortikosteroidi, da so izginili, nato sem šla ponovno na bioresonanco in koža je odreagirala še huje. Na rokah (zgornja stran dlani, ob komolcih, na obeh straneh ramen na obeh ramenih) in tudi drugod so se mi pojavili ogromni rdeči, suhi fleki, ki bolijo in srbijo. Bolijo predvsem na predelih komolcev, kjer se roka premika. Od bioresonance je minilo že več kot 10 dni, a se stanje sploh ni izboljšalo. Reakcija je bila zagotovo od bioresonance, saj se je pojavila še isti večer po terapiji. Predpisane diete sem se držala. Mi lahko prosim pojasnite nastalo stanje in kako se naj žarišč rešim.

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Upam, da ste vaše težave rešili skupaj s terapevtom, ki vas je testiral. Najpomembneje je, da se ugotovi vzrok za reakcije kože in za šibek imunski sistem, saj je alergija le posledica.

Lep pozdrav!

Pozdravljeni,

star sem 22 let in tudi mene težave z AD spremljajo že celo življenje. Kot otroku pri
okrog 3 letih se mi je AD dermatitis pojavil leta 1995. Nato sem odšel na alergološke teste, kjer
so ugotovili, da sem alergičen na jajčni beljak, ko sem slednjega prenehal jesti je koža postala
ok brez srbenja in brez rdečih madežev na koži.

V nadaljevanju nekaj let pozneje leta 2007 se je atopijski dermatitis ponovno pojavil (ponovno srbenje in rdeča koža).
Takrat sem poskusil z večini različnimi kremami (A-Derma, Elidel, Locoidon,..) ampak mi nič ni pomagalo.. na to mi je
dermatolog leta 2010 dal tablete MEDROL in takoj je bilo ok. Nato nisem imel problemov s kožo naslednja ŠTIRI LETA!

Leta 2014 pa se je AD ponovno pojavil in traja še danes. Pomaga edino krema Lodocidon ampak še to ko se npr.
3x namažem je potem nekaj dni ok ampak takoj ponovno izbruhne AD v obliki rdeče kože in srbečice. Naj omenim še to,
da sem bil pred kakšnim mesec ponovno na testiranju za alergije, kjer so ugotovili, da sem alergičen na ALTERNARIO in ŠČURKA??
Takoj po tej ugotovitvi smo zamenjali vzmetnice ampak kjub temu me še vedno srbi (najbolj okrog vrata in oči).
Sem pa tudi že dalj časa nahoden.. Zanima me vaš pogled na vse to ter kaj predlagate, da lahko še naredim? Zanimivo pa je
predvsem to, da mi je test pokazal, da sem alergičen na ščurka, ker slednjega v življenju ”v živo” sploh še nisem videl.

Naj povem še to, da je imel dedek astmo – mogoče je to kaj povezano?

Najlepša hvala za vaš odgovor že vnaprej!
Lep pozdrav,
Urban

Pozdravljeni

star sem 22 let in tudi mene težave z AD spremljajo že celo življenje. Kot otroku pri
okrog 3 letih se mi je AD dermatitis pojavil leta 1995. Nato sem odšel na alergološke teste, kjer
so ugotovili, da sem alergičen na jajčni beljak, ko sem slednjega prenehal jesti je koža postala
ok brez srbenja in brez rdečih madežev na koži.

V nadaljevanju nekaj let pozneje leta 2007 se je atopijski dermatitis ponovno pojavil (ponovno srbenje in rdeča koža).
Takrat sem poskusil z večini različnimi kremami (A-Derma, Elidel, Locoidon,..) ampak mi nič ni pomagalo.. na to mi je
dermatolog leta 2010 dal tablete MEDROL in takoj je bilo ok. Nato nisem imel problemov s kožo naslednja ŠTIRI LETA!

Leta 2014 pa se je AD ponovno pojavil in traja še danes. Pomaga edino krema Lodocidon ampak še to ko se npr.
3x namažem je potem nekaj dni ok ampak takoj ponovno izbruhne AD v obliki rdeče kože in srbečice. Naj omenim še to,
da sem bil pred kakšnim mesec ponovno na testiranju za alergije, kjer so ugotovili, da sem alergičen na ALTERNARIO in ŠČURKA??
Takoj po tej ugotovitvi smo zamenjali vzmetnice ampak kjub temu me še vedno srbi (najbolj okrog vrata in oči).
Sem pa tudi že dalj časa nahoden.. Zanima me vaš pogled na vse to ter kaj predlagate, da lahko še naredim? Zanimivo pa je
predvsem to, da mi je test pokazal, da sem alergičen na ščurka, ker slednjega v življenju ”v živo” sploh še nisem videl.

Naj povem še to, da je imel dedek astmo – mogoče je to kaj povezano?

Najlepša hvala za vaš odgovor že vnaprej!
Lep pozdrav,
Urban

Pozdravljeni,

Poskusite solne terapije…..te blagodejno vplivajo na kožo….

lp Nataša

Spoštovani!
Najpomemebnejše je, da odkrijete vzrok za vaše težave. Vsaka alergična reakcija je posledica šibkega imunskega sistema. Večina imunskih celic se nahaja v črevesni flori,zato je črevesje tisto prvo, v kar bi se bilo smiselno usmeriti.
S celostnim testiranjem bi dobili prave usmeritve, kar se tiče načina prehranjevanja, odkrili pa bi lahko še ostale vzroke. Brez celotne slike vam trenutno lahko svetujem le bazične kopeli, prehrano pa vam svetujem po smernicah protiglivične diete (o tem smo že veliko pisali).

Zdravo nataša,

ste imeli podobne težave z AD kot jaz? Mi lahko poveste kaj več o solarni terapiji? Kje se izvaja ipd. ?

najlepša hvala,
lp

New Report

Close