Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija atopijski dermatitis

atopijski dermatitis

Pozdravljeni!

Že 4 leta imam diagnozo atopijski dermatitis. V zadnjem letu pa se je tako poslabšal, da imam “izbruhe” vsakih 14 dni. Srbenje sploh ne preneha. Trenutno jemljem letizen tbl in se mažem z elocomom. AD se mi pojavlja na hrbtni strani vratu, pod pazduhama in pod ter med dojkama. Izpuščaji so že skoraj dosegli kolobar dojke. Ali moram vsak dan in preostanek življenja jemati tbl in se vsakodnevno mazati? Dermatologinja mi pravi naj se na to navadim, da je bolezen kronična. Na preiskave me niso dali nobene.Tako se mi zdi, da pri njej samo zapravljam čas. Prejšnja leta nisem nič jemala in sem pač trikrat na leto ob izbruhih “preživela.” Trenutno pa ne vem več komu naj grem zdaj, ko je srbenje skoraj moj vsakdanjik. Zanima me še, če je bolezen dedna in če bom sploh lahko dojila otroka?

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

POzdrav!

Atopični dermatitis je dokaj zapletena bolezen, ki ima veliko faktorjev, ki vplivajo na izbruhe: letni čas, psiha, odpornost , alergije….
Vsekakor včasih res nagaja.
Elidel je krema, ki je ugodna, predvsem pa ne tanjša kože.
Včasih se odločimo za testiranja, ki pripomorejo pri tem, da se z izogibanjem alergenom, stanje na koži izboljša.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close