Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Atopijski dermatitis

Atopijski dermatitis

Imam 2,5 leti staro punčko, katera ima dermatitis in uporabljava kremo Elidel za lička. Sedaj pa so se ji naredili še fleki po ritki in jo srbi, zato pa sem dobila mazilo Elocom. Zanima me koliko časa lahko uporabljaš kremo Elidel in Elocom, ker sem nekje zasledila, da predvsem Elocom tanjša kožo. Ali mi svetujete obisk pri dermatologu, ker ima fleke tudi po nogici in rokici.
Hvala za vaš odgovor in lepo pozdravljeni.

Pozdrav!

Atopični dermatitis je lahko na kateremkoli delu telesa.
Če Elidel pomaga, potem Elocoma ne potrebuje.
Elocom pri daljši uporabi tanjša kožo, uporabljamo pa ga za krajši čas pri hujšem vnetju, nato nadaljujemo z Elidel kremo.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Tudi moj sin ima AP ,probala sma marisikatero kremo ,kopel pa nič.Potem je prišlo na tržišče nova kolekcija od AVENE in ti moram povedat ,da mu je ta krema in kopel naredila ful lepo in gladko kožo.Krema in kopel se imenujetaTRIXERA.
Nato sem nekaj časa prekilnla,vendar sem spet začela,ker je to res edino ki mu pomaga.Sedaj je star 4 leta in imama tu in tam kakšen izpuščaj,vendar mu namažem z Elidelom res takrat kadar je sila ,saj mi je škoda da bi mi stanjšala kožo.Rje mu večkrat namažem z Trixsero.
Petra

Elidel ne tanjša kože!, sicer pa je omenjena kolekcija v redu.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Petra

Najlepša hvala za pomoč, tudi jaz bom probala če bo pri naši punčki kaj pomagalo. Malo pa me je strah, da ni vse skupaj alergijskega izvora, ker ima tudi sin ki sicer starejši od nje 10 let alergijo in sicer na pršico, pelod trav in dreves, precej močno pa na lesko. Tako, da če zadeva ne bo šla nazaj bo potrebno iskati pomoč drugje. Tudi vam g. Kralj hvala za vaš odgovor.

Lep pozdrav.

Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close