Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Atopični dermatitis, astma

Atopični dermatitis, astma

Pozdravljeni, stara sem 20 let in že od 12 leta starosti imam potrjeno astmo, ker se osebna zdravnica s tem ni ukvarjala, je tudi niso nikoli pravilno zdravili. Z leti sem dobivala hude napade dušenja, ki so mi krajšali trden spanec. Pomagala je edino pumpica Berodual, s katero sem si blažila dušenje. Med prehladi se je dušenje še veliko poslabšalo, piskanje v pljučih,hropenje itd. Naj omenim da so mi mandlje že odstranili. No leto nazaj pa se mi je na levi dojki naredil ekcem, ki je dojko uničil, zacelila se ni še do danes, in se slabšal. Po enem letu preiskav, biopsije so prišli do možnosti da bi lahko bil atopični dermatitis, na podlagi mojih krvnih izvidov, kjer je bil Ige kar 888 na dve pršici. Vendar pa je še vedno zanimivo da je ekcem samo na eni dojki že dobro leto. Vsi brisi ker je iz ekcema tekel gnoj so bili na glivice in patogene bakterije negativni. Biopsija pa tudi ni dala točnih rezultatov. Ko imam pogostejše napade dušenja oz kar vsakodnevne, sploh če sem še malo nahodna čutim hude bolečine na levi strani prs, v prsnem košu, sploh če ležim in se hočem vstati. Se včasih res težko. Zanima me če je povezava med astmo in ekcemom, in kakšne posledice lahko vse prinese takšno dušenje. Naj povem še da sem malce v depresiji oz imam probleme z zivči, saj se mi je že zgodilo veliko stvari in pod stresom se vse to veliko poslabsa.Vsaj taksna so moja opažanja. In da nisem bila še na slikanju pljuč. Življenje mam drugače urejeno, zdrava prehrana, vsakodnevni sprehodi itd. Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor oz mnenje.
Lp

Spoštovani,
astma in atopijski dermatitis rada nastopata skupaj. Nista vzročno povezana.
Iz napisanega ne vem, ali imate sedaj za astmo urejena zdravila, enako ne vem glede kože (tudi diagnoza ni čvrsta, če vas prav razumem). Izgleda, da imate precej velik problem in je primerno, da se to rešuje pri zdravniku.
Lep pozdrav
Mitja Košnik

New Report

Close