Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Atletska noga

Atletska noga

Lepo pozdravljeni!

Naj preidem kar takoj k bistvu.
Zakaj gre? Star sem 32 let in imam kronične težave z glivicami na nogah že od svojega 16 leta. Skozi različna obdobja so mi te težave zdravili z različnimi zdravili (Canesten ipd.). Leta 1997 so mi diagnosticirali Tineo pedis. Zdravil sem se z Oronazolom oralno, kasneje pa še s Sporanoxom (po shemi). Stanje se je normaliziralo in vidnih znakov bolezni ni bilo več, razen mogoče ne popolnoma gladkih nohtov na nožnih palcih. Sedaj se mi je stvar ponovila najhuje doslej. Na obeh palcih sta mi začela odstopati nohta, ki sta tudi deformirana (motna, narebrana). Zanima me ali je to sploh mogoče zatreti s kakšnimi sistemskimi fungicidi; a la Sporanox? Verjetno dolgotrajno zdravljenje zaradi počasne rasti nožnih nohtov?!?
Drugače sem odličnega zdravja.

Vnaprej se Vam za odgovor lepo zahvaljujem
S spoštovanjem Blaž

Spoštovani!

Svojo bolezne poznate kot večina bolnikov bolje kot marsikateri zdravnik. Strinjam se z vašim mnenjem o ponovni “kuri”. Bolj malo sicer pišete o svojem poklicu, obutvi, potenju nog… Smiselno je uporabljati nogavice, ki jih prekuhavate, obutev razkužiti z 10% formalinom v alkoholu, se izogibati obutve, ki jo nostite na boso nogo- zlasti lesene, ker je rezervoar in gojišče glivic. Kadar je le mogoče bodite (zunaj) bosi, uporabljajte prašek proti potenju, noge občasno umijte z 10% formalinom in skrbite za higieno nog. Na žalost pa se boste zaradi tega vprašanja prisiljeni v svojem življenju še večkrat srečati s svojim zdravnikom zaradi zdravljenja. Glivice se namreč zadržujejo tudi na navidezno zdravi koži in se razbohotijo, ko je okolje zanje ugodno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Vašo težavo lahko hitro odpravim /do 10 dni/
Vaš e-nasslov sporočite na: [email protected].
Odgovor z nasveti sledi takoj.
Frank

New Report

Close