Najdi forum

atletika-po treningu

Približno en mesec je odkar sem začela trenirati atletiko. Treniram 3krat na teden s trenerko(precej težki treningi) in 2 krat tečemo doma, bolj na easy varjanta. Problem je v tem, ker ne vem koliko lahko delam. Preden sem začela trenirati, sem tekla približno po 15 min na dan, ne preveč hitro. Sedaj se počutim full utrujena in mišice bolijo za znoret 🙂 Čeprav se vse skupaj le izboljšuje. No mene zanima, če naj vztrajam pri vsakem treningu, ali naj kakega tudi izpustim? Če ne bom hodila redno, se bojim, da me trenerka ne bo več resno jemala. Kaj mislite vi?
Še nekaj. Kar se tiče prehrane. Pojem preveč. Ampak res, zelo preveč. Tudi prej sem kar veliko jedla, zdaj ko treniram, pa še bolj. In kar redim se…ne vidim logike…čeprav precej tečem. Mi lahko svetujete kaj naj jem po treningu, ali pa vsaj približno čez dan? Zjutraj jem najprej okrog 10h in sicer mali sendvič s sirom+jabolko(pač nekaj kar imam ustaljeno že dolgo), kosilo jem ponavadi ob 14 ali 15h in sicer kar mi skuha mama, torej nimam velikega vpliva. Zanima me, kaj naj jem potem. Po treningu vedno jem, ker baje je to nujno potrebno, pa tud lačna sem 🙂 Zvečer se ponavadi nažiram, tako da bi rabla par koristnih nasvetov.
Če vam ni pretežko!
ČAO

Treba se bo nehat nažirat,se pravi normalna prehrana v normalnih količinah.Treningi pa naj bodo samo tisti na treningu,ostali čas naj bo namenjem počitku oz. regeneraciji,da se telo ponovno pripravi na napore.Preveč treninga lahko pomeni padec forme,utrujenost,naveličanost do treningov.Skratka treba je pravilno trenirati.Finta ni v tem,da več treniraš boljši si,ampak se tu pojavlja vprašanje kako in koliko trenirati,da se ne pretreniraš.Skratka treningi morajo biti pravilno dozirani,to pa ti bi že moral razložit trener/trenerka!

New Report

Close