tudi jaz bi šla če bi poznala njen jedilnik a ga lahko prosim pošleš na moj emal naslov
Še meni prosim ta jedilnik na mail: [email protected]
Prav prav, res je rekla omejiti. Bom torej vprašala še enkrrat:
Kako naj nekdo je več sadja in hkrati omeji OH?
Sem preverla kakšen OH je fruktoza in jo nekateri ful odsvetujejo. Zato sem se tud oglasila. Po moji logiki je drugač čist ok če na dan poješ dva kosa sadja. pa kak kos mesa tud no :-)) .
Drugač pa v ničemer ni dobr pretiravat. Tud s sadjem ne. 🙂
Rekla je “omejiti” in ne izogibati.To je razlika.
Po tvoji logiki se je potrebno izognit pesticidom in pojesti hormone skupaj s mesom?
Preveri kakšen OH je fruktoza v primerjavi z ostelimi sladkorji,[/quote]
Glede pesticidov: tudi v mesu so lahko pesticidi – živali se namreč krmijo z rastlinsko hrano… 😉
Moje mnenje: pestrost, pestrost in še 1x pestrost. Potem nobenega škodljivega dejavnika (tudi pesticidov) ne bo toliko, da bi nam škodovali. Ker brezveze je zdaj razmišljati tako: ne bom jedel sadja in zelenjave, ker (lahko) vsebuje pesticide.
Pozdravljeni.
Jaz bi prosila. če mi kdo pove natančen jedilnik te ATKINSONOVE DIETE saj namreč nekje piše, da si sam jedilnik narediš se pravi brez OH-ja, nekje pa so napisani recepti za dieto sam zajtrk, kosilo, večerja za en dan ene faze. kaj to pomeni da v prvi fazi ki traja 14dni ješ vsak dan eno in isto hrano ali…. ne razumem
prosim, če mi kdo odgovori, ki je že kaj shujšal z to dieto ali pa jo uporablja….
lp
in hvala
Mirjana
Na tej dieti sem skoraj 8 mesecev. Shujšala sem 23kg. S komentarji o škodljivosti se ne morem strinjati, saj so mi do sedaj 2 krat pregledali kri vključno s jetrnimi testi in je vse super.
Izbira hrane je prvih 14 dni indukcijske faze res malo majhna, potem pa je mnogo večja. Vse inf. imate na Atkins.com, vkjučno z jedilniki.Sploh pa so vse low carb diete približno iste.malo pobrskajte po netu.
Pri Atkinsu ni toliko povečan vnos beljakovin kot se na prvi pogled zdi.Povečan je vnos maščob, saj so maščobe tiste ki dajejo telesu potrebno energijo, ko se zreducira vnos OH.
Po 2 dneh diete dosežeš stanje ketoze in takrat začneš hujšati. Ko si v ketozi nisi več lačen, garantirano.
Karkoli vas zanima v zvezi z dieto vprašajte.
Priporočam pa jo ljudem, ki imajo za shujšati veliko kilogramov. To ni dieta za 14 dni, ker se bojim, da boste takoj dobili vse nazaj brez da bi se držali faze vzdrževanja.
Meni je pri razumevanju diete zelo pomagal forum, priporočam branje na začetku od cca 20. strani naprej, posebno odgovore ga. Snježane.
http://www.forum.hr/showthread.php?t=323436&page=280
Najboljši način hujšanja in kasnje obdržati doseženo težo je uravnotežena, pestra prehrana in gibanje. Torej sprememba življenskega sloga, več manjših obrokov in zmernost. Ko boste to ozavestili ne bo nobenega problema več. Dva piškota in ne cela škatla, ena zajemalka pire kromprija, ne tri, zrezek velik kot je vaša dlan, ne da gleda čez rob krožnika….. Držati težo na željenih kg je vseživljenska dieta in je treba razčistiti stvari v glavi.
Atkinsova z veliko maščobami je v bistvu ketonska dieta. Gre za to, da se zmanjša vnos OH pod 50g na dan in se poveča vnos beljakovin ter zdravih maščob. Kaj več se najde povsod na netu, bistvo je da se telo prisili da začne kurit lastno maščobo in da se ohranjajo mišice, ki pomagajo pri večji porabi energije. Jaz jo trenutno preizkušam, pa bomo vidli kakšni bodo rezultati. Sem se pa prej teoretično podkovala in se pozanimala v kaj se spuščam. Če se pravilno izvaja ni problemov.
Živijo!
A bi lahko tudi meni poslali jedilnik za to dieto. Hvala hvala 🙂
Posebnega jedilnika za dieto žal nimam je res da včasih že kar zmanja idej 🙂 glede na to da mislim biti na dieti samo en mesec bo nekako :-)) jaz osebno jem ponavadi za zajterk rio mare,zelenjave ribe,včasih sir za kosilo večinoma zelenjavo in meso in pa zvečer kakšno solatko oz ribe ali zelenjavo….upam da ti je kaj v pomoč 🙂 pa še ena povezava za dieto) http://lifestyle.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=32330 lp
Ja, jaz sem na Atkinsu od marca lansko leto.Bom rekla malo na Atkinsu, nekaj na LCHF……..skratka obe sta low carb, iz obeh sem potegnila po moji logiki najboljše in shujšala do sedaj 25 kg brez velike muke.Res pa je ta dieta primerna za ljudi z veliko preveč kg.
http://vizita.si//clanek/novice/kaj-dopusca-atkinsova-dieta.html
http://www.forum.hr/showthread.php?t=323436&page=69
Ta hrvaški forum je odličen, tu najdeš vse kar ti ni jasno.