Najdi forum

atkinsonova dieta

Simpli, iskrene čestitke za izgubljene kilograme!

In hvala za ta prispevek, sem ga natančno prebrala pa še 1x ga nameravam.

Vprašala bi te eno stvar: kaj ješ za zajtrk? Mogoče lahko daš kak primer tipičnega jedilnika skozi ves dan? Hvala. 🙂

Mango, poglej si
http://med.over.net/forum5/read.php?93,6807063,page=1
in seveda odmisli “dobronamerne” komentarje vmes. sama sem po tej dieti pred dvema letoma shujšala 30 kg in prvič v življenju dosegla normalno težo.
Res toplo priporočam to dieto, predvsem tistim, ki morajo shujšati nad 20 kg.

Fočka, hvala za link! Vsekakor dobro branje.

In čestitke za izgubljene kilograme!!

Mango hvala !!! se opravičujem sem bolj redko na forumu. Priporočam ti da si sposodiš knjigo dr.Atkinsa – Revolucija v prehrani (v prosti prodaji je že pred letom pošla), saj je resnično boljša kot moj kratek povzetek, poleg tega imaš v knjigi na koncu polno jedilnikov in celo receptov. Jaz se pri kuhanju ne znajdem najbolje :), pa tudi čas mi ne dopušča, zato jem bolj preproste jedi. Pa en primer mojega jedilnika: Pred zajtrkom (ob 7 uri): 1 vitaminska tableta Supradyn (pa ne šumeča), Zajtrk (9-10 uro): 2 umešana jajca ali kuhana ali na oko pečena, Kosilo (ob 13 uri): par kuhanih hrenovk ali mešano meso na žaru ali naravni zrezek, dunajski zrezek in pa skodelica solate (ni sicer priporočljiv zaradi prisotnosti OH-drobtin – ampak tu pa tam mi ne škodi). Popoldanska malica (okrog 16-17 ure): vse vrste klobas, sir…. Ob začetku diete sem jedla vsaj 4-5 krat dnevno, potem tako izgubiš apetit, da poješ 70% manj in so dovolj le 3 obroki. Priporočam ti , da se izogibaš siru, ki je sicer dovoljen, vendar povzroča zaprtje. Čez dan pa pijem le navadno vodo brez okusa ! – se kar hitro navadiš na okus vode in mi je to sedaj boljša pijača kot sok..Količina hrane ni omejena – pojej kolikor hočeš – vendar samo dovoljene hrane – pa tudi ura kdaj ješ ni pomembna, važno je da si vedno sita in da ješ takoj ko začutiš malo lakote. Količina hrane ne vpliva na hujšanje ! Na hujšanje vpliva le hrana , obvezno mora biti le dovoljena! Mango želim ti veliko uspeha!! in poročaj kako ti gre. Meni še vedno fino gre, vendar se mi je izgubljanje kg trenutno malo ustavilo, pa še zaprta sem, tako da to ni nič takega, samo da kg gor ne gredo, ampak to je tako običajno pri vsaki dieti, kmalu bodo ponovno pričeli komneti tile kg 🙂 Lp

Ojoj, “dobronamerni” komentarji, a!!??

Pa jejte vi karkoli hočete, zaradi mene celo življenje. Jaz sem pisala o tem, da SAMO z dieto NE oblikuješ telesa, NE učvrstiš delov telesa, ki so najbolj problematični, NE izogneš se nastanku strij ….

ampak…. to ni moj problem… počnite kar hočete s svojim telesom, če mislite da je to zdravo. Jaz sem v nosečnosti pridobila 20 kg, pa tudi izgubila vse (zdaj je mali star 2,5 let), telo je čvrsto, lepo, BREZ STRIJ, še celo dojke so čvrste kljub temu, da se je sin dojil 22 mesecev.

Zdaj telovadim 4x tedensko po 1 uro, konkretno zašvicam in tudi če pojem potem pico, pomfri, dunajski zrezek ali celo milko (pa te stvari jem zelo redko- ker mi pač ne pašejo), se mi to nikjer ne pozna!!!

Srečno vsem in bodite ZADOVOLJNI sami s sabo!!!

Človeka lahko razumeš le če si ali si kdaj bil v enaki koži. Tako da tisti ki nima težav z očitno previsoko telesno težo ne more razumeti, kako se naj nekdo pri 120 kg intenzvino giblje ali celo švica 1 uro na dan. Vsak fitnes trener bo povedal, da je hrana celo pomembnejša kot sama vadba za dosego cilja in da je oboje zelo pomembno pri oblikovanju telesa. Pri zelo debelih pa celo intenzivna vadba ni dovolj če si niso poštimali pravilnega prehranjevanja, bodo stežka shujšali. Govorim iz lastnih izkušenj, saj sem precej časa preživela v fitnesu z namenom, da bi izgubila kg a ni šlo, le kak kg in nič več, saj pri hrani nisem pazila.
Bolje je najprej poštimat prehrano in se gibati kolikor dopušča telo, ko nekaj teže skopni pa se je lažje pričeti gibati in takrat lahko nastopi čas za oblikovanje in intenzivno švicanje.
Atkinosova dieta pa je zelo primerna dieta za mišice, saj le teh pri sami vadbi ne skurimo, kajti mišice pri tej dieti imajo vendo dovolj hrane za svojo rast.

Ja morš met pa res lepe joške…
A nimaš za kruh?

Se podpišem pod vse, kar je napisala Simpli, predvsem glede tega, da ima Atkinsova dieta 4 faze, vsaka naslednja malo popusti omejitve, tako da lahko človek najde pravo mero OH zase. Veliko zelenjave je, tako da je to _lahko_ zdrava dieta. Čisto vsaka redukcija dieta pa je obremenitev za organizem in je ne moreš vleči v nedogled. Mora biti vmes pavza, tako da glede tega pa zagovarjam Rinino dieto.

Ena motivacija za gibanje:

Najprej razlaga, kako se pri Atkinsovi dieti meri uspešnost, tako za sprotno orientacijo. Vzameš ketoglur trakce, ki jih imajo tudi diabetiki (ker morajo kontrolirati urin, da ne bi prišlo do ketocitoze). Pri hujšanju se razgrajuje maščoba iz zalog, posledica je veliko ketonov v obtoku, tudi v urinu. In – trakec kaže čisto vijolično, ko je hujšanje v polnem teku.

No, če s trakcem preverimo urin eni dve uri po kakšnem hudem treningu (ampak da res eno uro dol teče), je pa tudi čisto vijoličen. Tako da – v Sanolabor po trakce, pol pa na bicikl 🙂

Pozdravljeni,

mene pa zanima, če je imela katera težave z glavobolom? Včeraj sem začela z dieto, moj namen je shujšati 5 kilogramov, me je pa že včeraj popoldne začela boleti glava in kar ne mine…
Hvala, če mi bo katera odgovorila.

Sladkica, glavobol na začetku je precej pogost, predvsem zaradi dehidracije. Na začetku izgubljaš veliko vode.
Več ali manj vse spremlja. Nekatere sicer bolj intenzivno. Edini recept je, da piješ veliko vode, bolj soliš hrano (samo prve dni, potem se telo privadi) in kak Lekadol poješ.

Po par dneh boš že na konju :))))

Hvala za odgovor,

sicer pozno a bolje pozno kot nikoli. Ja, glavobol je minil po dveh dneh in tokrat nisem omagala, temveč vztrajala in sem danes ponosna sama nase. Že peti dan se striktno držim in sploh nimam nobene želje po sladkorju. …izgubila sem 1,5 kg in torej…. sem že na konju!

Super :)))). Vseeno pa pij veliko vode…. lahko dodaš kapljico limone, ni hudega, ne pij pa sadnih čajev – kot kažejo izkušnje mnogih, arome, ki so dodane čajem, ustavijo hujšanje.

Srečno 🙂

Hvala za nasvet in vspodbudo. Pijem strogo le vodo. Zanima me, če mogoče veš, kakšne oreščke lahko jem? Zaenkrat sem poskusila le Macadamia, a so akažu tudi ok?

Oreščki znajo biti hinavski in ti ustaviti hujšanje. Počakaj še nekaj časa raje. Sicer pa so najboljši brazilski, ker so najbolj mastni.
Mandlji so tudi ok. Vse oreščke pa kupuj natur, brez soli in dodatkov. Arašidom se izogibaj, z akažujem pa nimam izkušenj.

Občasno si jih privoščim kot popoldansko malico s kakšnim zelo mastnim sirom. Ampak res par oreščkov, ne cele vrečke.

Torej grem na preverjeno, mandlji. Pojem le 5-6 oreščkov za malico. Najlepša ti hvala za tvoje odgovore in lep pozdrav!

jaz sem že imela to atkinsovodieto,res je izgiubljaš kilograme full, sploh če imaš krepko preveč kil. Hitra dieta je tudi jajčna s katero sem izgubila 8 kg v 15 dneh,priporočam….vendar zdravo pa ni ne eno ne drugo posledice pridejo mesec zatem meni so recimo začeli lasje izpadati, sedaj se je uravnovesilo, mislim da je ločevalna edina dobra dieta če že katera. Pozanam pa tudi fanta ki je zaradi atkinsove zbolel za diabetisom!

se da to dieto dobiti pri osebnem zdravniku?

Baje, da so najboljši indijski oreščki – vsebujejo veliko selena, ki pomaga proti depresiji, sivenju las, moški pa so poleg tega še bolj plodni. Priporočljiva dnevna količina so 4 oreščki – tako zadostimo dnevnim potrebam po selenu ( sem pred cca. mesecem dni brala v ABC reviji, je bilo na dogo in široko napisano).
Lasje povečano izpadajo, ker zaužijemo premalo OH – jev. Velika večina diet jih namreč krivi, da so ravno oni glavni krivci za povečano težo. Pa povem, da so meni lasje pretirano izpadali tudi pri ločevalni dieti, čeprav sem jedla na B in Š dan običajno zraven obroka jedla kruh, na OH dan sem pojedla testenin v res enormnih količinah na S dan pa cel dan običajno sadje (1-1,5 kg) , ker ravno ljubiteljica sploh kuhane zelenjave nisem. Kaj moremo očitno je vsako spreminjanje prehranjevalnih navad šok za organizem in poleg tega, da smo malo lažji še kaj zraven pridelamo ( povečano izpadanje las, alergije, mozolje, suho kožo, glavobole, mišične krče).

Eden od stranskih učinkov Atkinsove diete[/url] in vseh drugih diet z malo OH; pri katerih posledično pride do večjega % vnosa beljakovin in maščob; je hiperholesterolomije, lahko pa tudi pospešuje nastanek ketoz, kar ima anoreksičen učinek (Atkinsova dieta, točkovna dieta,…),

zagovarjam Clintonov tip prehrane. temelji na veganski hrani. gre za življenjski stil, ki ni tako noro, noro neprimeren času, kot je opisana. a je treba poudariti, 10 milijardno eksplozijo prebivalstva, ki se še naprej noro, noro plodi, živinorejo, ki povzroča 70% vsega onesnaženja na planetu, kriminal ki se dogaja živalim, ki imajo vso pravico, po vseh etičnih kodeksih, vključno z religioznimi, kot je biblija, sobivanja na planetu in si zaslužijo več, kot 20 dnevno življenje z milijoni sovrstnikov, pod umetnimi lučmi, v lastnem govnu,..lahko nadaljujem pa se vračam na bivšega predsednika Clintona. Ni ga mentalno zdravega človeka, ki bi zaradi lastnih slabosti, ko je preveč jedel do debelosti, povzročal toliko hudega drugemu živemu bitju in sočloveku, ko sodeluje v norosti nadaljevanja genocida nad divjim življenjem in kriminalu pridelave beljakovin na farmah s prenajedanjem z mesom polnim rastnih hormonov, antibiotikov, norimi koncentracijami mineralov,.. ni ga, ko pa popolnoma iste rezultate dosežeš s spremembo življenjskega stila, ki vključuje tudi hrano, ki temelji na rastlinski hrani. Enako zmanjša trigliceride, slabi in skupni holesterol, je do okolja neprimerno prijaznejša, ne pobija zverinsko soživeča bitja, ne prinaša jo-jo učinka, ker je vzdržna celo življenje…
priporočam hrano, ki temelji na škorbu s krompirjem, rižem, testeninami, doma pečenem malo slanem kruhu, zelenjavi, stročnicah, sadju,..z nič dodanimi maščobami, včasih le malo semen, oreščkov,..meso in mastne mlečne proizvode pa za praznike. rezultat bo psihološko in fizično odličen. zmernost je bila in bo čednost, atkisnson je nemoralna dieta, ki je učinkovita pri hujšanju pa nič več od tega. v vsem kar nas dela človeka pa je katastrofa. a ste dame to popolnoma prezrle ali pa ste v svojem ignorantstvu samo tako ozke?

New Report

Close