Najdi forum

atkinsonova dieta

Kako izgleda Atkinsonova dieta. Kaj lahko vse ješ

Atkinsonova dieta ti na daljši rok lahko naredi veš škode kot koristi. Izključuje vse ogljikove hidrate (sladkor in škrob).
Ješ lahko meso in ribe v neomejenih količinah in zeleno zelenjavo – ta ima menda najmanj oh-ja. Tudi z maščobami ti ni treba biti previden, dovoljena je celo majoneza in smetana (npr. v kavi namesto mleka). Lahko ješ jajca in 100g sira na dan.
Sadje in mleko nista dovoljena zaradi sadnega in mlečnega sladkorja.
Temu dodaš pest vitaminov v obliki raznih tabletk in dražejev in to je to.

Zanimivo, da na ta način lahko res kar hitro izgubljaš kile, kakšna pa je pri takem načinu prehranjevanja tvoja krvna slika, pa si lahko misliš.

Nikoli ti niso dane sanje, ne da bi ti bila dana tudi možnost, da jih uresničiš.

Atkinsonova dieta je zelo dobra dieta…

Ješ lahko meso in zelenjavo.

Pišem iz lastnih izkušenj, ker sem pred 2 letoma s to dieto shujšala čez 50 kilogramov v 8 mesecih. V tem času se nisem slabo počutila in tudi moja krvna slika je bila super. To pa vem, ker me je osebna zdravnica nekaj krat poslala na odvzem krvi. Jaz nisem preveč za gibanje in mi je ta dieta zelo prav prišla. Lahko se naješ in potem greš ležati in hujšaš… Zato me zelo moti, da kdo komentira to dieto kako je slaba, če je še poskusil ni.

Lep pozdrav!

A+M ravno vsake stvari pa ni treba poizkusiti da bi človek vedel da ni dobra za zdravje. Tudi alkohola ne pijem in ne kadim pa vseeno mislim da tvoj argument da moram poizkusiti da bi vedel ne bo držal vode. Atkinsonova dieta NI zdrava. To je dejstvo. Vsekakor bodi srečna da si jo dala skozi in nisi imela problemov in težav. Vsi pa zagotovo ne bodo tako srečni kot ti. Vsako igranje s hrano v smislu nič OH nič M nič B in raznorazne izpeljanke JE ŠKODLJIVO na dolgi rok. Telo rabi vse za normalno delovanje. Hrana naj zdravi in to tudi počne če si zmeren in ješ pravilno.

If you are not doing it for fun ... you are doing it for the WRONG reason !

Dieta je zdrava… Prvič zaradi tega, ker jo je odkril zdravnik – kardiolog, ki ve kaj dela. Saj pa je hodil na medicinsko fakulteto in mora vedeti kaj je prav in kaj ne. Drugič pa zaradi tega, če ne bi bila dieta tk zdrava, bi mi moja osebna zdravnica prepovedala imeti takšno dieto. Saj sem hodila k njej na preglede in odvzeme krvi. Pa še blago obliko sladkorne imam. Vitamine in minerale itak ješ zraven. Telo pa ne potrebuje ogljikovih hidratov, ker ogljikovi hidrati redijo. Ko pa ti ne ješ ogljikovih hidratov pa začne telo uporabljati svoje ogljikove hidrate, ki jih imaš skladiščene v teleso ( v obliki maščob ). Tako pa ti hujšaš. Itak je pa najbolje, da prebereš knjigo Atkinsonova dieta in boš videl / videla za kaj se gre.

Lep pozdrav!

Če bi bila njegova dieta res tako zdrava, bi dr. Atkinson še danes živel. Tako pa sorazmerno mlad umrl.

Malo se pozanimaj, če si že tako pameten…

Dr. Atkins je umrl zato, ker je na cesti padel in je z glavo udaril v robnik…Tk, da najprej preveri dejstva potem bodi pameten…

Lep pozdrav!

Dr. Atkins ni sorazmerno mlad umrl ampak je bil že kr star. Čez 70 let 100 %.

Ne bom se spuščal na ta nivo ker je bilo o škodljivosti te in podobnih diet toliko “črnila” že prelitega da… ojoj ! Če verjameš da je zdrava potem ok. To je tvoja izbira. Žal se strokovna javnost s tabo ne strinja čeprav jo je izumil kot praviš… zdravnik. Lahko ti pa dam za začetek ene 50 povezav na strani kjer ti bodo ljudje na strokovnem nivoju Atkinsona povedali zakaj ta dieta dolgoročno ni zdrava. Oglasil sem se samo zato ker ne bi rad da bi kdorkoli mislil da je to super zdrava dieta ki jo lahko mirno prakticira par let. Ne zato da bi se kregal in razpravljal s tabo. Kogar zanima naj si pač prebere pro in kontra in naj se sam odloči.

If you are not doing it for fun ... you are doing it for the WRONG reason !

dracon – tudi jaz se ne mislim kregati s tabo, ker ne boma prišla nikamor. Itak si na tem forumo najbolj pameten in največ veš ( ja misli si ). Povezav mi pa ne potrebuješ dajati, ker vse kar me zanima si najdem sama. Tisti, ki imajo dobro voljo bodo uporabili to dieto, ki sem jo jaz. Tiste, ki pa so jih samo besede bodo pa malo telovadili in jedli tk kot jim ti predlagaš in bodo shujšali 1,5 kilograma na mesec. Taj pa res lahko hujšate 5 let, da boste kam prišli.

Oprosti, ampak mi ne da firbec miru: a imaš kakšne penale, od tega, ko in EDINA ti, reklamiraš tega dr. Atka?

R

Ja, ja… Dobivam nekaj. Zadovoljstvo! Veš kaj je to…To je, ko te znanci po dolgem času vidijo in te samo gledajo, ker si bil prej tk debel in ne morejo verjeti. To je, ko te včasih kakšen, ki ima preveč kilogramov vpraša za nasvet kako si tako shujšal…

Nisem pa edina, ki pohvali to dieto. Nas je več. Ko boš ti enkrat začela / začel hujšati ( seveda, če potrebuješ hujšati ) s to dieto jo boš tudi ti pohvalila / pohvalil…

A+M….maš kak jedilnik? 10kg bi se rada znebila…

slavček – nimam kakšnega posebnega jedilnika. Pač jedla sem tiste stvari, ki so dovoljene in jih kombinirala. Naprimer meso + solato, al pa samo kakšno zelenjavno juho…

Sama sem z atkinsovo shujšala 10 kilogramov v dveh mesecih – počutje je bilo med samo dieto super, še boljše kot kadar sem jedla ogljikove hidrate (ti so me ful polenili, uspavali).In sem imela tudi takrat sistematski pregled, in je bilo vse ok, bila sem cela popikana od komarjev ;), moj imunski sistem je bil super, nič bolana.

Jedla sem pa vse, brez preštevanja kalorij, meso, zeleno zelenjavo, jajca, sir, smetano (tudi kot “sladico”, sem si jo 100g dala v skodelico – tisto šlag – in jo posipala s sladilom in žličko kakava, ali pa z kakšnim proteinskim pudingom zmešala), salame, maslo… skratka ogromno stvari, nikoli bila lačna, kilogrami pa so se topili..

Velik problem je bil samo prenehat – ker se je vsak g OH-jev mi poznal, če sem se včasih prenaglila in pojedla preveč.Npr. prve tedne po atkinsovi sem zaužila na dan nekje 50g OH (ampak kompleksnih!), potem drugi teden 100g, tretji teden 300g, in zdaj že lahko jem sladkor in vse brez da bi se zredila.Rabiš pa res disciplino (in samokontrolo), ker če tega nisi sposoben, potem ti ne bo nič pomagalo…

je kje napisana v slovenščini?

A+M, tudi meni teži, da se piše slabo o tej dieti, ampak se mi ne kregat z nobenim in si mislim svoje. Z njo sem shujšala skoraj 73 kg, potem se zredila za 10. To je to. Zdaj se ponovno trudim zgubit teh 5 kg do idealne teže. Seveda vedno z isto dieto. Piši mi, če želiš

Ves in tajnica jaz se vama pridružujem pojutrišnjem.upam da bo dovolj volje in motivacije,da mi uspe.želja je izgubiti 15 kg.

zdravo! ta dijeta se mi sliši super,lani sem sicer sep. začela hujšatin sem izgubila 10kg,sam ne z to dijeto…zdaj bom pa poskusila z to,kakšnih 5kg še pa bo super:) upam da bo mi uspelo..

zanima me še samo koliko časa je potrebno hujšati za izgubo 5kg z to dijeto?oz. koliko ste ostali rabli? da vem kak se pripravit 😛

New Report

Close