Glej da ne bo pomote. Čisto nihče tu (no ja vsaj jaz ne) ti priželi absolutno nič slabega. Če te, potem te opozarjam na pasti ki so klasika pri dietah. To so stvari ki so bile že miljonkrat preizkušene in v 99% primerov držijo kot pribito.
Ampak ne glede na tvojo odločitev. Sem napisal dosti preden se je ta debata sploh začela. Držim pesti zate. In upam da ti bo uspelo ! Tako ali drugače.
Js mislm da ti dracon hoce sam pomagat ves.. Sej js sm bla tut pametna na 90 dnevni dieti pa sm nardila eno samo sranje in to tud priznam.sem bla butec in danes mi je ful zau da se ze takrat nisem spravla pravilno hujsat.. ampak to je pac vse odvisno od posameznika..ce bos pocasi zacela uvajat komplexsne OH (sej mislm da gre tko na tej dieti ane?) pol mislm da ni nobene panike.. Drgac pa sam tko da veste dracon se ne dela sam mal ”pametnga” in ti pomojem ne zeli nic slabega, ampak verjetno ma ze par padcov in vzponov v svoji ‘karieri hujšarja’ (ane?) in te sam hoce opozorit da mal razmisls o tem..
Drgac pa svaka čast da zdržiš brez kruha,pašte,riža,sadja oz. da lahko vsak dan ješ meso. Edino kar sem zadnjič gledala po televiziji je, da brez OH težje prenašaš napore kot so športne aktivnosti, ker nimaš goriva za njih in si takoj zmatran (fizično enostavno ne gre).
No..pa srecno
dracon,jaz sem razumela tvoje pisanje.Vendar mene zanima,namreč tudi jaz poskušam shujšati :o)))moje vprašanje,kako da ob hujšanju izgubljam mišice.Imam sikspeke :O),nogice malo močnejše,ne tiste trlice,ampak lepe,rita čvrsta napeta brez celulita,rokice se tudi vidi,da se z nečim ukvarjam.Jaz ne opažam na sebi,da bi izgubljala miš.maso,kvečjemu mišice se očrtavajo na rokah,v hrbtnem predelu,noge,zg.del trupa se oblikuje v trikot…
Tudi ne razumem (ne me prosim narobe razumeti) kljub današnjemu tempu npr. jesti na 2h,se ukvarjati dop.+pop. s športom…(to je v primeru brezposelnosti,študija možno)pri dveh otrocih,zakonu?…včasih sploh pozabim jesti,zgubim občutek za čas.Združujem dobro s koristnim,hodim 2xna teden na trening,1-2xna teden na pohorje do hiške Luka,včasih do Bolfenka.
Sem mnenja da Atkinsova d. ni ravno zdrava,vendar če jo je Tij izbrala in če njej res ustreza,potem naj bo tako.Omenim naj,da le pazi,ker pišeš da po porodu-če dojiš ne vem kako je s tem,mislim na otroka,če je tvoje mleko o.k….pravijo devet mesecev pridobivaš težo,devet jo tudi izgubljaš:O)))
pa lep dan vsem,še lepši pa vikend!!!
Mišice za regeneracijo in rast rabijo VIŠEK energije – kalorij. Hujšanje pa MINUS. To je dejstvo. Velja za nas čisto vse ! Brez izjem.
Ti ob hujšanju ustvarjaš MINUS. Telo zato kuri maščobne zaloge. Ampak to počne samo ko je izpolnjeno nekaj kriterijev oz pogojev (ne bom o tem da ne bom predolg) Preden doseže vse te kriterije in po vadbi pa energijo črpa iz svojega najljubšega skladišča. Mišic. Energija je tu zelo enostavno dostopna. In se zelo hitro sprosti. To je tako kot bi ti dal na izbiro sestavine za kosilo ali že pripravljen obrok. Če bi bila sestradana in bi se ti mudilo bi verjetno namesto da se lotiš kuhat pojedla že pripravljen obrok. Mišice so ta že pripravljen obrok. Telo ga enostavno “poje”. Zato ob hujšanju ko je “panika” zagotovo izgubiš nekaj mišične mase. Ker telo zaradi deficita nima kaj dosti izbire. Ne glede na to kako se rekreiraš. Izguba mišične mase je žal neizogibna. Lahko pa ogromno naredimo na količini izgubljene maščobe:mišic. Razmerje
Zakaj se ob hujšanju zdi kot da imamo mišic več ?
– Prvič. Mišico ob treningu prebudimo. Ker je pod stresom oz naporom se napolni s tekočino. Ta tekočina odplakuje mlečno kislino zagotavlja hrano itd. Mišica se prilagodi naporu. Mišica ki se ne rekreira je lahko dosti manjša (posledično lažja in ker ni nabrekla manj vidna). Čeprav je mišica večja bolj nabrekla
– Če imamo maščobne zaloge so mišice skrite pod njimi. Dobesedno zalite. Dosti manj so opazne.
Mišična masa sama po sebi tudi ni 100% pokazatelj pravilen. Tehtanje s tanita tehtnico recimo. Ker ne pokaže mišične gostote. Ampak to so že ekstremi s katerimi se ukvarjajo profesionalni športniki.
Če bi se ti recimo nehala rekreirati čisto bi v enem tednu mišice zelo uplahnile. Ker ne bi bilo več potrebe po večji prekrvavljenosti itd. Dokler se rekreiramo gibljemo smo aktivni je mišična masa zagotovo povečana. Tudi če hujšamo. Ampak dejansko ob samem hujšanju pa zagotovo izgubimo nekaj mišične mase. Edina razlika je koliko procentov napram maščobi. Jaz sem izgubljal 1-2kg na 10kg maščobe. Nekateri pa lahko obratno. Izgubijo 1kg maščobe na 9kg mišic.
res ti hvala za obrazložitev,sliši se malo komplicirano,ampak je o.k..Moja želja ni biti trlica od 50kg.Moj cilj je zgubiti še samo 3-4kg,telo je itak o.k.,kondicijsko pa tudi mislim da.Drugače se počutim SUPER.Dam ti vsekakor za prav,da se telo ob opustitvi športa hitro spremeni.
Prosila bi te le,če še imaš kakšno idejo zajtrk,ne vem kaj jesti.Je o.k. 50g ovsenih kosmičev+2žlici lanenega semena,prelito s 150ml mleka o,5 mm+100ml pomarančnega sveže iztisnjenega soka(sama iztisnem,ne kupljenega,to sem zamenjala namesto sadnega jogurta).Malica ali kosilo ponavadi 1xtuna 160g(olivno olje odlijem) 2-3posoljeni paradižniki,1 kos polnozrnatega kruha,večerja pa ali riba+kumarična solata,ali piščanec+solata ali brokoli,cvetača…včasih v gužvi samo 1 par hrenovke brez vsega,skuta s kislimi kumarami+drobnjak+1trdo kuhano jajce. Ko je kriza jem kislo zelje,ko pa želja po sladkem jo potolažim z 1 jabolko.
Prosim ne mi svetovat teh beljakovinskih napitkov ali podobnih,ker ne bi šla v tisto radikalno.Na dan spijem cca.3l+1črna kava zjutraj,1črna popoldan,sploh pred šport.aktivnostmi: 2xna teden trening kickboks,lauf,vaje roke+noge,trebušnjaki,kar hudo,1-2xna teden pohorje.
Vnaprej se ti zahvaljujem za nasvet,kritiko:O)),bom je tudi vesela,ker ga mogoče nekje na veliko fiksam,vendar upam da ne preveč.
Hvala vnaprej.
Pozdravljena!
Lahko rečem, da sem tukaj eden največjih poznavalcev diete Atkins, saj sem na njej že leta in leta (seveda tudi z velikimi pavazami).
Sir sem vedno jedla, tudi precej (da le ni tekoči ali mazavi), in vseeno hujšala.
Vse o tej dieti piše v knjigi Rrevolucija v prehrani – Robert Atkins. DObiš jo v knjižnici.
Za karkoli drugega mi piši na mail. Z veseljem odgovorim na vsa vprašanja.
Srečno!