Najdi forum

Atkins dieta

Je gledal včeraj kdo reportažo BBC-a na vox-u on 23.05 je blo??

osebno sem samo pol ure gledal pol me oči niso več zdržale. videl sem še rezultate raziskave v kateri je sodelovalo 120 ljudi eni so jedli manj kalorično in zdravo ostala polovica pa atkins dieto. tisti z atkins dieto so shujšali precej več.

sedaj boste rekli kaj pa krvne preiskave??
so tudi to po koncu naredili in so imeli tisti z atkinsonom znižal holesterol v krvi!!!

Sedaj me bi zanimalo č eso to raziskavo kasneje ovrgli oz naredili kakšno drugo ki bi ovrgla te rezultate. ker nisem mogel do konca gledati??

Ljudje pa z njo lepo shujšajo!!

Krpan jaz pojma nimam, pa tudi gledala nisem.
Tudi te diete ne pozam, samo tako površno, orise. Res ne vem, zakaj ne morem prebrati te knjige. Že trikrat sem jo vzela v knjižnici, pa vsakič vrnila neprebrano.

Če kaj izveš, vsekakor poročaj.
In kako ti gre? A maš ti tudi sedaj ful izpitov?

Pozdravček Marika

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

Ja, po Atkinsu se lepo hujša, moti pa me podatek o holesterolu. Pri vsem tistem (neomejenem9 vnosu mesa, šunke, sira in jajc, skorajda ne morem verjeti, da se holesterol nebi zvišal.

To je pa tudi praktično vse, kar lahko ješ, poleg solate in določene zelenjave. Nič OH-jev.

Krpan, mislim, da tole ne bi bilo zate.

Dieta je enostranska in na daljši rok zelo nezdrava.

LP!

……poleg tega, je lani ko je Atkins umrl (mislim, da je bilo lansko leto) imel ob svoji smrti krepko čez sto kilogramov! Ali se ni držal svoje diete, ker je bila nezdrava ali pa je samo drugim solil pamet, sam pa delal ravno nasprotno??

Oddaje nisem gledal, Atkinsa pa malce poznam.

Fora Atkinsona je hrana popolnoma brez OH. Ješ samo meso, jajca..(hrano živalskega izvora) in zelenjavo. Nič sadja, nič žitaric, nič sladkorja, nič krompirja in stročnic.

Funkcionira zaradi nepopolnega zgorevanja maščob. Maščobe zgorijo samo na pol – se pretvorijo v ketone in take izločijo. Popolno ne morejo izgoreti, ker rabijo za čisto izgorevanje tudi OH. Biokemiki npr. pravijo “maščobe gorijo v plamenu ogljikovih hidratov”.

Beljakovine so izvor glukoze (rabiš jo za delovanje srca in možganov) – saj telo iz M ne zna narediti glukoze. B tudi le delno zgorijo, ostali produkt je urea.

Ketoni in urea so v principu precej škodljivi za organizem – ga zelo starajo zato Atkinson ta učinek omili z veliko vode (izpiranje organizma) in dodatki antioksidantov (C, A vitamin).

Torej se hujša po Atkinsonu zato, ker se B in M v presnovi le delno izkoristijo. Kar se holesterola tiče pa verjamem v Montignacovo tezo, da je zanj pomembna kombinacija OH z visokim G. indeksom in maščob. Torej če odstraniš vse OH ta kombinacija odpade.

Osebno mi Atkinson vsekakor ni všeč. Verjamem, da res hitro zbije kile a na dolgi rok to ni zdravo. Prav tako brez OH ne moreš nič narediti pri kakršnem koli vzdržljivostnem športu. Kar sem prebral na forumih ljudje jamrajo, da nimajo energije, občasne vrtoglavice, Človek dobi specifičen vonj: koža, dah in urin imajo zaradi ketonov vonj po acetonu.

LP
Lisjaček

Najlepša hvala, Lisjaček, za strokovno in vsem razumljivo razlago!!!!

LP!!!

Uf tole je pa bilo branje!
Sem morala kar ene trikrat prebrat, mam danes bolj tako “lenobno Bučo”. Če me bo slučjno zamikako kaj z visokik GI-jem, se bom spomnila na tole. Moram imeti moj holesterol strogo pod nadzorom.

Pozdravček Marika

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

hvala za razlago, res lepo napisano!

to se informiram z a”splošno znanje” ne držim se jaz teh diet ker si preveč mjen. raje imam piščančja prsa v omaki+riž + solata pa se hujša

ja nekateri znanstveniki, tudi v tej oddaji so pa rekli da to ni mogoče ker s tem bi porušil 1. zakon o termogenetiki in so pol raziskovali v čem je uspeh te diete

Krpan ti se kar svojega piščančka pa solatke pa rižeka drži – bo kar uredu.

Le to priporočam, da bo riž rjav nepoliran. Ti bo treba v fitnesu kako tono manj premetat :-))

LP
Lisjaček

to itak da je rjav, tipična fitness hrana.

izpitov je sedaj precej, pa še za najtežjega , ki mi še manjka dokonca študija je prišel rok ven tako da fitness me ne bo pogosto sedaj videl 🙂

O tej dieti piše v knjigi Revolucija v prehrani. V prvi fazi imaš dovoljenih 15-20 g OH, na dan. Kar je zelo zelo težko. Je pa precej bolj primerna za tiste, ki obožujejo meso, ker je tega resnično ogromno.

Ljudje z Atkins dieto res lepo shujšamo. Jaz sem prišla s skoraj 118 kg na trenutnih 54.

no danes sem videl konec.

poanta te atkins diete ni v nikakršni znanosti ala zgorevanej ipd. ampak ljudje so dejansko manj pojedli se pravi da so imeli kalorični deficit. baje da beljakovine apetiti umirijo!

znanstvenik en je rekel da enbi nikoli hujšal po taki dieti zaradi neraziskanih učinkov visokobeljakovinskih diet.
no to je bilo to 🙂

V. imaš izkušnje iz prve roke. Pri tem je tudi moje teoretiziranje drugorazredna informacija. Napiši kaj kako Atkins izgleda s stališča “uporabnika”.

Koliko OH dnevno si pa pojedla – katero hrano?
Se ti je pri rekreaciji kaj poznalo – če se rekreiraš?
Koliko časa si rabila, da si shujšala 64 kg?
Splošni občutki? (če odšteješ evforijo zaradi nižje teže).

Krpan – tisto o beljakovinah je res. Beljakovine ti nekako ustavijo apetit. Poleg tega je beljakovine najtežje prebaviti. Nekateri celo pravijo, da prebava beljakovin potroši več energije kot jo same beljakovine potem dajo.

LP
Lisjaček

pri meni očitno vse deluje ravno obratno-po beljakovinskem zajtrku (2 jajci na oko brez maščobe + nekaj rezin sira) sem okoli poldneva že lačna. no, približno enako kot po oh zajtrku….

V knjigi Tudi z ogljikovimi hidrati ste lahko zasvojeni, je zelo lepo (in seveda strokovno) opisano, zakaj izostanek OH povzroča, da nimamo poželenja po hrani. Vse bazira na ravni insulina v krvi.

Dieto sem sprobala. Deluje, pa tudi drži, da po nekaj dneh sploh nisem več čutila nevzdržne potrebe po hrani. je pa res, da se mesa hitreje naveličaš, kot česarkoli, oziroma beljakovin na splošno (pa sem zaprisežen mesojedec). Za občasno hujšanje je to kar primerno, na dolgi rok pa na ta način ne bi prisegala.

Kot za marsikatero, je zame 3MD še vedno zakon. Ane, Posavka…….

LP!!!!

Na http://www.freenet.de je ravno zdaj en članek, kjer omenjajo, da je nemško Društvo za informiranje potrošnikov naslednje diete označila kot nezdrave: Atkinsonova, Low-Carb in South Beach.

LP

New Report

Close