Po številnih neuspešnih poskusih hujšanja, ko me je vselej premagala želja po hidratih, in po številnih uspehih, o katerih berem na tem forumu, sem se odločila tudi sama poskusiti ´´Atkinsa´´. Začnem danes, izgubila pa bi rada 15 kg. Imam tudi njegovo knjigo, vseeno pa bi mi prišla prav pomoč katerekoli od vas, ki uporabljate njegovo metodo. Zanima me, koliko kg ste izgubile v uvajalni stopnji. Opažam, da se Atkinsovke nič več ne javljate- a ste vse že dokončno shujšale? BLAGOR… Pa se oglasite vsaj te, ki ste pred kratkim začele (Mimi,…). LP
izgubila 30 kg v 5h mesecih, a nisem se na pol poti.pisi: [email protected]
sandra, pisi, vse izkusnje dobis na: [email protected]
Špelca in ostale Atkinsonovke !
Tudi jaz sem opazila, da so se pogovori v zvezi z Atkinsom nekako izgubili.
Tudi jaz pričenjam s tem načinom prehranjevanja – danes 4.11. Upam, da nam bo uspelo. Danes zjutraj sem prvič po dolgem času vstala, vedoč, da nekaj spreminjam – in začuda, dobre volje. Vedno poprej sem začenjala ponedeljke v podobnem stilu – veliki načrti so izvodeneli že okoli 10. ure.
Tudi jaz imam dobrih 15 kg preveč – tako kot si napisala tudi sama.
Želim si, da ostanemo v stalnem kontaktu in si moralno pomagamo, če in ko bo to potrebno.
lep dan, mimi
Preberite si samo tole, to ni moja stvar, ampak pazite. Tega nisem napisala jaz, ampak sem skopirala za vas iz neke internetne strani.
Težave, povezane s pretiranim uživanjem beljakovin
Uživanje prevelikih količin beljakovin lahko zelo obremeni delovanje ledvic. Urin, eden največjih stranskih proizvodov telesa, nastaja tudi zaradi razgradnje aminokislin. Več beljakovin ko zaužijemo, več nitrogena (v obliki urina) se mora telo znebiti. Prevelik vnos beljakovin povzroči pretirano proizvajanje urina, ki je zelo zgoščen. Ena možnih posledic zelo zgoščenega urina je razvoj ledvičnih kamnov, kar je zelo boleča zdravstvena težava.
Rešitev: Če vaša dieta vsebuje veliko količino beljakovin, pijte veliko vode. Tako boste razbremenili ledvice in razredčili urin. Kadar je urin zelo rumen in jedek, je to lahko znak da je koncentracija urina previsoka, ledvice pa preobremenjene.
Visoko beljakovinske diete lahko povzročijo pospešeno izgubljanje kalcija. Prenizke količine kalcija lahko povišajo krvni pritisk in povzročijo osteoporozo. Raziskave so pokazale, da lahko izgubo kalcija preprečimo, če zaužijemo več fosfatov.
Ne pozabite, da presežek beljakovin pomeni tudi presežek v kalorijah. Kadar zaužijemo več beljakovin, kot jih telo zmore uporabiti, se presežek pretvori v maščobo.
Moram priznati, da tudi jaz še nisem začela, čeprav sem imela v načrtu (prazniki in to…). Tako da je tudi zame danes prvi dan in ker morava obe izgubiti isto težo, imava sploh idealno priložnost, da si sproti ( vsaj 1x na teden) sporočava, kako nama gre. Si za to? Še to: koliko si stara? LP in srečno, pa sporoči, kako si preživela prve dni. Jaz imam danes kar krizo, moram priznati. Mi kar manjka kruh, pa kakšen piškot… Pa ti?
Špelca !
Upam, da nam bo uspelo ! Stara sem 31 let in že zadnjih 15 let poskušam shujšati. Zavedam se, da s pretiravanjem v kakršnokoli smer ni pametno, zato komaj čakam nadaljne diete oz. ko v prehrano vključuješ tudi sadje in zelenjavo.
Včeraj me je bolela glava – vendar ni nujno, da zaradi prehrane – nisem pa pretirano lačna !
lp, mimi