Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Aterom po operaciji

Aterom po operaciji

Pozdravljeni, oktobra 2022 so mi operirali vnet aterom na trupu levo. Takrat so pustili odprto rano, ateroma pa najverjetneje niso do konca odstranili, saj se baje pri vnetem to ne da. Sedaj, tik pred koncem leta 2023 se je na istem mestu ponovil, a ker sem sla takoj k zdravniku in še isti dan na operacijo, ko še ni bilo zelo vneto, sva s kirurginjo upali, da se je tokrat odstranil v celoti, zato je rano tudi zašila in sama rana sedaj, teden dni po posegu, izgleda ok, nič ni vneto itd. A danes sem pod šivi zatipala nekaksno ploščato malo večjo zatrdlino, ki mislim, da je prej ni bilo. A je to ponovitev ateroma ali pa se morda zaradi šivov tako čuti? Me pa ta zatrdlina ne boli in ni pordela. Je pa nenavadno, ker se zdi kar nekaj večja kot je bil sedaj nazadnje ta aterom tik pred operacijo, sedaj je bil dokaj majhen. Kaj bi po vase lahko bila ta zatrdlina, a je to običajno po takih operacijah? Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdrav!

pri ateromu je tako, da če je odstranjen v celoti v mirni fazi kar pomeni brez vnetja je s tem terapija zaključena, če pa je vnetje pa se odstrani le gnojno vsebino , kapsula pa ostane. Kaj točno se je zgodilo pri vas težko sodim. Počakajte, da se vse zaceli, če se bo tvorba povečevala pa bo potreben ponoven poseg, ki bo globji. širši, na vsak način pa v fazi ko ni vnetja.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close