Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija at. dermatitis-iskanje vzrokov

at. dermatitis-iskanje vzrokov

Naš 20 mesečnik ima močan atopični dermatitis. Najprej smo poskušali s homeopatijo in smo po pol leta obupali, ker je bilo stanje otrokove kože obupno. Odločili smo se za uradno medicino. Danes smo dobili rezultate krvnih testov na mnoge alergene (pršica, trave, skoraj vse vrste hrane,…) in je vse negativno. Splošni IgE je bil 26, kar je normalno. Dermatologinja vztraja pri mazanju s kortikosteroidi, elidelom in hladilnim mazilom. Meni pa se kortikosteroidna mazila in elidel upirata, ker poznam stranske učinke. In vendar ni rešitev v kortikosteroidnih mazilih, ampak je potrebno najti vzroke (vsaj po moje). Ne vem kaj bi še lahko naredili, da pridemo stvari do konca. Morda kožni testi (a so sploh smiselni glede na rezultate krvnih testov)?
Zanima me še kako je pri celiakiji. A se tudi kaže kot alergija? A je splošni IgE tudi povišan?Poznam namreč dečka pri katerem so bili vsi krvni in kožni testi negativni, potem pa so šele z biopsijo potrdili celiakijo (in to menda kar močno). Edine težave, ki jih je imel so bili srbeči fleki po koži.

LP, Ivana

Spoštovani!

Atopijski dermatitis je kompleksna bolezen. Vedno ne moremo dokazati kaj je sprožilo bolezen niti kaj povzročilo poslabšanje. Znane so oblike kjer so protitelesa na posamezne alergene negativna. Govorimo o non IgE atopijskem dermatitisu ali ekcemu. Lahko so vzrok tuid protitelesa proti IgE. Kaj pa delamo? Kožo negujemo, če pa je le prehudo prizadeta se dogovorimo na pedijatrični kliniki za enodnevno hospitalizacijo, kjer otoroku naredijo vse teste, mammo pa naučijo nege kože.
Lep pozdrav.

tudi jaz sem po letu dni boja z atopičnim dermatitisom spoznala, da najbolj pomaga nega in še enkrat nega.

NAŠ MALI JE SICER IMEL POTRJENO ALERGIJO NA JAJCA IN MLEKO (pri 5. mesecih), vendar jo je zgleda prerasel, saj so zadnji izvidi negativni in tudi provokacija na mleko je pokazala, da ga lahko uživa.

kaj sedaj delamo?

kopamo ga vsak dan v vodi brez mil, enkrat na teden pa v oljni kopeli, včasih dodam vodi riževo moko (koža je potem bolj svilnata), izdatno pa ga mažemo s hladilnimi mazili praktično kadarkoli na pride na misel. S Elokomom in podobnimi mazili ga maži toliko časa, da flekci čisto izginejo, potem pa prenehaj in začni z hladilnim mazilom in boš videla, da bo to še najboljše.

lp

mica

New Report

Close